Lipaaa
Fanka BB :)
Aaa ok, teraz rozumiem dlaczego akurat tydzień chcesz poczekaćMożesz się z tym zgadzać lub nie, jeśli dziecko nie jest gotowe - ja diety nie rozszerzam. Moja co prawda z podparciem siedzi ładnie ale wszystkie pozostałe wyznaczniki ma niespełnione. Dlatego sprawdzam co tydzień i zacznę dzialać jak zobaczę, że to się zmieni.
Oznaki gotowości do rozszerzania diety - RozszerzanieDiety.pl
Chcesz bezpiecznie i świadomie rozszerzać dietę malucha? Sprawdź czy nabył już on wszystkie oznaki gotowości do rozszerzania diety.rozszerzaniediety.pl
Jedzenie z talerzy tak, pod warunkiem, że nie używasz soli ani cukru. W sensie ja na pewno tak będę robić. Nikt do BLW nie przymusza, ja uważam, że jest to najlepszy sposób na jedzenie dla malucha. Już kiedyś opowiadałam. Dobrusia mając 11 miesięcy sama jadła zupy z miseczki łyżką, a w przedszkolu jak przyszła to jako jedyna całkowicie samodzielnie potrafiła jeść. A do tego mnie karmienie wkurza, wolę posprzatać niż z łyżeczką jakieś cyrkowe akrobacje robić.
Tu pokrotce o zaletach:
Metoda BLW: na czym polega i dlaczego jest taka modna?
Metoda BLW (Baby-led Weaning), czyli metoda jedzenia wszystkimi zmysłami, zdobywa coraz więcej zwolenników. Według niej, to właśnie dziecko decyduje o tym, co z...www.mjakmama24.pl
A przy Dobrusi pominęłaś początkowe karmienie łyżeczka? Czy jak była gotowa to od razu sama jadła?