naczyniaka nie można eksponować na światło słoneczne wiem bo sami leczymy w Instytucie na udzie u małegopiękne ubranka są dla dziewczynek, miałam kilka takich ładnych letnich ale właśnie na ramiączkach, a po historii ze starszą córką - ma b.jasną cerę i po ekspozycji na słońce skóra czerwona i uczulenie od razu - jakoś nie mogłam się przemóc, żeby jej zakładać, no i ma dużego naczyniaka na ramieniu to go widać jak nie wiem co, a nie chce mi się każdemu tłumaczyć co to takiego
reklama
Figola3
Fanka BB :)
ale w takiej świetlicy szkolnej? u nas w szkole razem z wnioskiem o świetlicę trzeba było dołączyć papierek od pracodawcy, że jest się zatrudnionym, inaczej do świetlicy nie przyjęliTo o trochę starszych dzieciach, ale podejście mam to samo.
Bywałam świadkiem sytuacji, że mamy przyprowadzały dzieci do świetlicy szkolnej, gdzie gwar, gdzie tłoczno, bez kanapek i napojów z domu, i od 7 do 16 takie maluszki 7- letnie siedziały z przerwą na 4 lekcje, bo tyle miały tego dnia, a mamy po zamknięciu drzwi w placówce szkolnej za dzieckiem zacierały ręce " -To co? Kawusia u mnie czy u Ciebie?" Wiedzieliśmy, że mamy nie pracowały. No, ale przyjmowaliśmy wszystkie dzieciaczki.
Figola3
u mnie w rodzinie też tak jest, ale za to prababcia zajmuje się dzieciakami..."przecież oni nie dadzą sobie rady, on nic nie robi przy dzieciach, nic się nie domyśli"...grrrrrrr a ja mówię teściowej, że facetowi trzeba powiedzieć jak krowie na rowie, on nie będzie się domyślał a mój mąż dodał, że mama robi z nich kaleki życiowe, i że świetnie daliby sobie radę sami. cóż, teściowa nadal pomagaBabcia powinna też postawić granice i powiedzieć nie. To są jej dzieci i męża/partnera, to oni są odpowiedzialni za opiekę i wychowanie. Mi na myśl by nawet nie przyszło by dzwonić po mamę i żeby wszystko za mnie robiła przy małej. Zresztą moja mama jest taka że zajmie się na 2h, więcej nie da rady bo ona ma swoje życie.
Figola3
tylko spokój nas uratuje przy drugim jest już łatwiej, a przy trzecim to w ogóle lajtowo tylko co zrobić z tym gotowaniem... ja tak strasznie nie lubię gotować a muszę (dla 4, prawie dorosłych osób)My tak z mężem mówimy no z reguły jak od kogos wracamy i pytają jak mała to chwalimy ze grzeczna itd. i nagle łup coś sie zmienia. I to w formie żartu jest takie mamy poczucie humoru a wiem że to żywa istota i wszystko się zmienia ale jak jest długo długo wszystko dobrze a nagle wstaje nie chce spac to zastanawiam się czy wsyztsko robię dobrze (czytaj: czy wystarczająco je, ma tyle drzemek ile potrzebuje) ja i tak na ostatnich nogach jestem. Dziecko ogarniania domu obiady wykończona jestem. I tez się wkurwiam jak ktoś powie Ty tylko w domu siedzisz.
MamM
Oj tak, tak. Pracuję w małym miasteczku, gdzie wszyscy o wszystkich dużo wiedzą. Mamy korzystają z pomocy społecznej i takie zaświadczenia mają, że na prace interwencyjne chodzą. Poza tym w taka Dyrekcja, że wszystkie dzieci nasze są...ale w takiej świetlicy szkolnej? u nas w szkole razem z wnioskiem o świetlicę trzeba było dołączyć papierek od pracodawcy, że jest się zatrudnionym, inaczej do świetlicy nie przyjęli
Dobrze, że do tej pracy 30 km dojeżdżam. Mam dystans.
Figola3
to dobra uczennica jest. moja niekoniecznie...jedyne co zda dobrze to polski, reszta zobaczymyU nas egzamin 8klasisty był w kwietniu zeszłego roku. Te dzieciaki biedne pozamykane w domach po raz pierwszy, ostry lockdown, zero znajomych I przygotowania do egzaminu na lekcjach zdalnych pod tytułem nauczyciele wysyłali, co dziecko ma zrobić. Myślałam, że szału dostanę, ale na szczęście Jagoda zaliczyła polski na 82%, angielski na 75% a matmę na 97% także dumna byłam
karoo-kp
Mama Jagodzianki
No okaz. Spacer 500 metrow w jedną stronę i 500 w drugą bo zaczęło mi się w głowie kręcić.nie to żebym nie miała co robić sterta prasowania czeka nadal
ja się cały czas przymierzam zęby wyjąć hybrydę i jakoś nadal się boję po cc a mały uwielbia jak tylko ku pokazuje w parku liście, wiewiórki i odkładam to jest taka miną naburmuszona
a Ty widzę okaz zdrowia
Dopiero w 8 klasie mogłam ją nazwać "dobrą uczennicą".to dobra uczennica jest. moja niekoniecznie...jedyne co zda dobrze to polski, reszta zobaczymy
Wcześniej to taka przeciętna była. W LO w 1 klasie trzymała się tuż poza czerwonym paskiem - celowo, bo nie chce być na zdjęciach
MamM
Hehe, mój z laureata olimpiad przedmiotowych w gimnazjum, w liceum spadł do średniej ok. 3,0. Celowo, bo " nie uczę się dla ocen".No okaz. Spacer 500 metrow w jedną stronę i 500 w drugą bo zaczęło mi się w głowie kręcić.
Dopiero w 8 klasie mogłam ją nazwać "dobrą uczennicą".
Wcześniej to taka przeciętna była. W LO w 1 klasie trzymała się tuż poza czerwonym paskiem - celowo, bo nie chce być na zdjęciach
Inteligentna bestia jest, ale taka przekorna. Baran "niestety" zodiakany.
Teraz 3 klasa i znów się wziął do nauki. "Koniec laby" zapowiedział
Ja też Baran u mnie od małego rodzice nam wpajali że nic nie będę miała bez wykształcenia i dobrej pracy. Barany to ambitne bestie muszą mieć cel moim było mieć ubrania, komputer, telefon, własny pokój itd tego nie było u nas w rodzinnym domuHehe, mój z laureata olimpiad przedmiotowych w gimnazjum, w liceum spadł do średniej ok. 3,0. Celowo, bo " nie uczę się dla ocen".
Inteligentna bestia jest, ale taka przekorna. Baran "niestety" zodiakany.
Teraz 3 klasa i znów się wziął do nauki. "Koniec laby" zapowiedział
Teraz nie narzekam, więc on też znajdzie ten cel i da sobie radę zobaczysz
reklama
Mary2094
A gdzie mogę zapytać w jakie strony jeździsz? Jeszcze się okaże że w mojeOj tak, tak. Pracuję w małym miasteczku, gdzie wszyscy o wszystkich dużo wiedzą. Mamy korzystają z pomocy społecznej i takie zaświadczenia mają, że na prace interwencyjne chodzą. Poza tym w taka Dyrekcja, że wszystkie dzieci nasze są...
Dobrze, że do tej pracy 30 km dojeżdżam. Mam dystans.