reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Mnie bolało jak na okres identycznie to obkurczanie że aż pod nosem 🤬🤬

Oj moja przyjaciółka ma to samo. Chciała przy oby dwóch dzieciach, a więcej było w tym wszystkim męczarni że przeszła na mm. Jak sobie pomyśli o karmieniu to ją wykręca😃 I się jej wcale nie dziwię.

Gratulację! Z jednej strony, lepiej iść za ciosem, nie będzie dużej różnicy wieku 👍

A wiedziałam że ktoś że mną rodził tego dnia, a to byłaś Ty z Mią. Z okazji pół roczku - wszystkiego najlepszego dla córeczki! 😊
Mnie obkurczanie macicy strasznie bolało do tego stopnia, że w nocy spać nie umiałam i brałam przeciwbólowe a po 1,5 h pytałam o kolejne tabletki, nie umiałam wyleżeć. Ale nie dostałam, bo można co 4 h brać przeciwbólowe.

reklama
Właśnie u nas był problem z kupami, robił raz na 7 dni, a i zdarzało się że i raz na 10 dni. Teraz jak jest na butli kupa jest codziennie a nawet czasami kilka razy dziennie. To duży chłopiec (waga urodzeniowa 4600) i wprawdzie na wadze przybierał, ale nie tyle ile powinien. Trochę bałam się butli chciałam go jeszcze pokarmić cycem, a mimo to teraz uważam że ta zmiana dała nam sporo plusów, zaczął też ładnie noce przesypiać. Przestał budzić się co 1,5 godziny, śmiem twierdzić, że wreszcie jest najedzony 🙈
Bardzo możliwe, przyjaciółki syn miał identycznie, wiecznie głodny. Teraz jak modyfikowanym karmiony to z wagi 3070g waży 6800, a dopiero będzie mieć 3msc. Plus jeszcze wcześniak 😃

Spróbuj czy w pozycji klasycznej da Ci się nakarmić z tego drugiego cyca bo sobie z tym sutkiem jeszcze krzywdę zrobisz. U nas to był chwilowy etap że tak miała i jej przeszło. Ja mam teraz problem ze co karmienie myślę z którego ją karmiłam i zapomnę się a później cycek jeden jak skała bo za długo nim nie karmiłam
A co Ty, w pozycji klasycznej to to wgl jest niemożliwe, ja ją do siebie obracam a ona już od razu głowę w drugą stronę i się siłuje ze mną. Ja już próbowałam wszystkiego, nawet "na siłę", nie da się, bo płacz. Dwa Msc temu też miała taki okres, że z tej piersi nie chciała pić ale potem jej przeszło i piła normalnie z prawej, czasami tylko miała jakieś widzi mi się, ale piła. A teraz od 3 tygodni to samo. Aż się boję nocy. Dzisiaj w nocy jak piła to już mnie tak bolało, że aż drażniło i nie mogłam wyleżeć. Aż w końcu zrobiłam protest i powiedziałam, że nie dam jej już tego cycka do rana. Podkładałam smoczek, nie nabrała się, czekałam aż sama zaśnie bo od 3:20 do 4:20 nie spała. Przeniosłam ją na moją prawą stronę i kilkanaście razy aż do skutku przyciągałam ją do siebie na bok by napiła się tego nielubianego cycka, aż w końcu się napiła, oczywiście odrywała się kilka razy, ale po czasie zasnela przytulona do mnie i tak spałyśmy do 7 🥰 No ale mam teraz z nią harcore z tymi cycka mi. Boję się, że zostanę tylko na jednym cycku... Bo w tym prawym mi się zdecydowanie mniej produkuje 😞

A co Ty, w pozycji klasycznej to to wgl jest niemożliwe, ja ją do siebie obracam a ona już od razu głowę w drugą stronę i się siłuje ze mną. Ja już próbowałam wszystkiego, nawet "na siłę", nie da się, bo płacz. Dwa Msc temu też miała taki okres, że z tej piersi nie chciała pić ale potem jej przeszło i piła normalnie z prawej, czasami tylko miała jakieś widzi mi się, ale piła. A teraz od 3 tygodni to samo. Aż się boję nocy. Dzisiaj w nocy jak piła to już mnie tak bolało, że aż drażniło i nie mogłam wyleżeć. Aż w końcu zrobiłam protest i powiedziałam, że nie dam jej już tego cycka do rana. Podkładałam smoczek, nie nabrała się, czekałam aż sama zaśnie bo od 3:20 do 4:20 nie spała. Przeniosłam ją na moją prawą stronę i kilkanaście razy aż do skutku przyciągałam ją do siebie na bok by napiła się tego nielubianego cycka, aż w końcu się napiła, oczywiście odrywała się kilka razy, ale po czasie zasnela przytulona do mnie i tak spałyśmy do 7 🥰 No ale mam teraz z nią harcore z tymi cycka mi. Boję się, że zostanę tylko na jednym cycku... Bo w tym prawym mi się zdecydowanie mniej produkuje 😞
Patii ja od około miesiąca karmie jednym, miałyśmy podobnie jak Ty!
U mnie prawy od początku więcej produkował, karmie tylko prawym a z lewego odciągam pokarm codziennie, żeby dużej asymetrii nie było.
Ginekolog mówil, że to nic strasznego, jednym też wykarmisz ale mimo wszystko kazał przystawiać albo właśnie odciągać.

Nam tak w sumie wygodnie!
👍

Patii ja od około miesiąca karmie jednym, miałyśmy podobnie jak Ty!
U mnie prawy od początku więcej produkował, karmie tylko prawym a z lewego odciągam pokarm codziennie, żeby dużej asymetrii nie było.
Ginekolog mówil, że to nic strasznego, jednym też wykarmisz ale mimo wszystko kazał przystawiać albo właśnie odciągać.

Nam tak w sumie wygodnie!
👍
Ooo, poważnie? 😯 A nie miałaś problemu z bolącym sutkiem?

Kurczaki mam nadzieję że to tylko etap taki chwilowy lub skok rozwojowy że jej przejdzie. U mnie za to są pobudki częściej i wisi na tym cycu, i spi tak niespokojnie. Nie wiem czy też coś nie wisi w powietrzu.

O, to Anastazja pierwsza Marcowa w grupie 🙂 Gratulacje Nastka! Gratulacje Rodzice 😚

Przy okazji pierwszych urodzin dziecka zazwyczaj życzenia składa się dziecku, a nie pamięta o Mamie, która była taka dzielna 😔
Mam kolegę, który zawsze w urodziny swoich córek kupuje kwiatka także dla ich mamy. To jest takie fajne dla mnie. Od czasu, gdy się o tym dowiedziałam w dniu moich urodzin dziękuję też swojej mamie staruszce. Jak ona się wzrusza tym 🥰
A jak u Was? Mój Chłop o czymś takim nie myśli niestety 😜 Syn to wogóle 🤪
Piękny pomysł!
Ja przy obojgu dostałam wypasiony prezent na pierwszy dzień mamy (biżuteria), no i ogólne dzień mamy wg mojego męża jest ważniejszy niż dzień taty, bo to wszystko to moja zasługa 😉

Tak wgl dziewczyny to muszę się wam pochwalić. Prawdopodobnie jestem drugi raz w ciąży. Z aplikacji termin mam na 24.05.22
Z jednej strony czuje strach i nie wiem jak to będzie, ale z drugiej strony też bardzo się cieszę

Gratulacje!!! Na początku będzie ciężko ale z czasem będziesz zadowolona 😊

U nas sytuacja wraca do normy, młody coraz chętniej je, nie są to ilości jak sprzed zabiegu, ale nie oszukujmy się - on dużo pił i majac 4 miesiące ważył 8 kg 💪😂 tyle miała starsza na pol roku a nie była drobnym dzieckiem 😂
A teraz w sobotę mamy jeszcze chrzest, jakoś myślałam ze lepiej zniesie zabieg jak to wszystko planowałam 🙄

reklama
Bardzo możliwe, przyjaciółki syn miał identycznie, wiecznie głodny. Teraz jak modyfikowanym karmiony to z wagi 3070g waży 6800, a dopiero będzie mieć 3msc. Plus jeszcze wcześniak 😃
O rety🙉 waga niezła. To mój w 12 tygodniu ważył 6400, a nie wcześniak i waga urodzeniowa większa, ale wtedy był tylko piersi. Teraz to myślę, że podwoił swoją wagę urodzeniową, (11.09 kończy pół roku) jest co dźwigać 😊 idę we wrześniu na szczepienie to zobaczymy.

Do góry