reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

Chustowalam z początku. Teraz nie dałabym rady ze względu na kręgosłup. Chociaż nie powiem chciałabym dalej to robić
Oj w chuście też już nie dam rady, kręgosłup boli w odcinku lędźwiowym. Mam teraz nosidło Bondolino i ono mi fajnie kręgosłup odciąża. Ma bardzo szeroki pas biodrowy. Nie bylam dziś obolała.

reklama
Oj w chuście też już nie dam rady, kręgosłup boli w odcinku lędźwiowym. Mam teraz nosidło Bondolino i ono mi fajnie kręgosłup odciąża. Ma bardzo szeroki pas biodrowy. Nie bylam dziś obolała.
Nosidło by mi bardziej odpowiadało bo wiązanie chusty u nas obecnie jest dramatyczne bo młoda wije się jak wąż 😃

Mój karnet do City Fit też zamrożony. A tak tęsknię!!! Zaczęłam regularne treningi w jakimkolwiek klubie ( tym właśnie ) rok przed zajściem w ciążę. Efekty były spektakularne. Serio, super kondycję załapałam. I poszło... do lasu... Szkoda mi tej formy. Przydałby się pokoik dla dzieci w takich miejscach.
Ale wracam do spacerów po łąkach z psem. Dziś 1,5 h z Melanią w nosidle i sunią szwendałyśmy się po bezdrożach. Uwielbiam!!!

P.S Wiem, że to długo w nosidle. Melania była chustowa więc to jej ulubiona pozycja spacerowa. Tak zaliczałyśmy spacer z psem do 4 miesiąca. Czy któraś z Was też nosiła lub nosi dziecko w chuście?
Ja też ostatnio noszę mała częściej w nosidle; wcześniej jej się to kompletnie nie podobało ale teraz już jest zadowolona :)
Chusty nie mamy.
Piękne zdjęcie. Takie maleństwo, zawiniątko, ledwie dojrzeć można 😍

Załączniki

• IMG_20210824_221936.jpg
    IMG_20210824_221936.jpg
    227 KB · Wyświetleń: 86
Dziewczyny jak u Was ze sportem?
Któraś coś trenowala/trenuje?

Ja przed ciąża trenowałam kalistenike ale w stanie błogosławionym odpuściłam treningi. Teraz jakoś trudno się zebrać i systematycznie ćwiczyć a forma zerowa 🙈
Ja przed ciążą regularnie rower i joga. Teraz nieraz joga z zaciskiem na nieraz 😆

No właśnie też mam nosidło ale jakoś nie wiem gdzie miałabym w nim małego nosić. Na spacerze śpi mi najlepiej w wózku po 2,3 godz. Po domu generalnie dużo go nie noszę więc póki co nosidło nie wiem czy pójdzie w ruch🤔🙂

Babeczki, pozdrawiamy z Sudetów 😁
Tradycyjnie, jak już od kilku lat - jak jedziemy na urlop to ma być zimno i lać 😂 eh, odkąd mamy dzieci to urlop w Polsce i nie dość, że drogo to jeszcze taka pogoda!
Ale młody był pierwszy raz na basenie, ale był zachwyt jak zobaczył fontannę i jak sam się pluskał. Tak zacieszal, tak się śmiał w głos, że wszyscy się oglądali na niego. A potem jak go tylko wyjęłam z wody, otuliłam ręcznikiem to od razu zasnął 😂 aż mi szkoda, że nie zrobiłam fotek!

Dziewczyny jak u Was ze sportem?
Któraś coś trenowala/trenuje?

Ja przed ciąża trenowałam kalistenike ale w stanie błogosławionym odpuściłam treningi. Teraz jakoś trudno się zebrać i systematycznie ćwiczyć a forma zerowa 🙈
Ooo, super sport 😄 do tego trzeba być silnym, mieć przede wszystkim silne ręce i kręgosłup 😉 oczywiście wszystko da się wytrenować. Ja od zawsze mam słabe ręce, ale silny kręgosłup i nogi 😁
Ja za młodu ( nie żebym teraz stara była - lat 26 😅) chodziłam do gimnazjum sportowego do klasy lekkoatletycznej na biegach długodystansowych. Wiecie, normalnie w szkole wf jest dwa razy w tygodniu, u nas był fakt faktem 2 razy wf w tygodniu z czego codziennie LA ( lekkoatletyka), to wychodziło 3 dni w tygodniu po 2h LA i 2 razy w tyg po 1h wfu. Na LA biegaliśmy, bardzo dużo. Dystansówki, przebieżki, zakresy ( 5-7 razy po 1km w ciągu 3-4 minut, przerwa minuta). No wycisk był totalny. Ale jaka kondycja była, matko 😍 Na zawody jeździliśmy na stadiony lekkoatletyczne, zawsze biegałam dystans 600 m, albo maratony po różnych lasach czy parkach 1-1, 5km. Od zawsze nienawidziłam biegać, ale teraz dużo bym dala by codziennie być zmuszona pobiegać, mieć zajebista kondycję i jaką figurę bym miała 😱 Człowiek kiedyś nie doceniał.
Ostatni rok gimnazjum przeszłam z biegania na rzuty ostrzepem czy dyskiem 😉 W podstawówce trenowałam koszykówkę, w klubie kilka lat i jeździłam konno. Także od zawsze gdzieś tam byłam połączona ze sportem. Nie wspominając, że od 5 roku życia jeźdzę na rolkach czy rowerze i do dziś kocham jazdę na rolkach i nadal jeżdżę ( no w ciąży i po porodzie to nie byłam jeszcze), na rowerze też ale rzadziej, muszę kupić nowy.
Ehh, no ale niestety teraz od kilku lat zero sportu, w sensie, że nic nie trenuje, jedynie czasami poszłam na siłownię czy poćwiczyłam w domu. I będę chciała zacząć zaniedlugo zacząć ćwiczyć w domu i odstawić całkowicie cukier, słodycze itp.
Ja też ostatnio noszę mała częściej w nosidle; wcześniej jej się to kompletnie nie podobało ale teraz już jest zadowolona :)
Chusty nie mamy.
Piękne zdjęcie. Takie maleństwo, zawiniątko, ledwie dojrzeć można 😍
Ale ładne panny 😊 No a krajobraz wow 😍 Jaki model nosidła? Ja się zastanawiam czy też nie kupić.

Uwaga, sprawdziłam. Tak te ciuchy tak oznaczone były z pepco. @karoo-kp miałaś rację! Z jakiejś mega starej kolekcji.
3:30 a ja skończyłam szyć ośmiornice 🙈 Bo mogłam. Bo tak. Aż sie pochwale bo podoba mi się 😂

Załączniki

• IMG-20210825-WA0002.jpeg
    IMG-20210825-WA0002.jpeg
    2,3 MB · Wyświetleń: 70
  • IMG-20210825-WA0000.jpeg
    IMG-20210825-WA0000.jpeg
    2,5 MB · Wyświetleń: 67
reklama
Do góry