reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

Babeczki, pozdrawiamy z Sudetów 😁
Tradycyjnie, jak już od kilku lat - jak jedziemy na urlop to ma być zimno i lać 😂 eh, odkąd mamy dzieci to urlop w Polsce i nie dość, że drogo to jeszcze taka pogoda!
Ale młody był pierwszy raz na basenie, ale był zachwyt jak zobaczył fontannę i jak sam się pluskał. Tak zacieszal, tak się śmiał w głos, że wszyscy się oglądali na niego. A potem jak go tylko wyjęłam z wody, otuliłam ręcznikiem to od razu zasnął 😂 aż mi szkoda, że nie zrobiłam fotek!
Ale fajnie 😍 e tam pogoda, z takim śmieszkiem to ciągle świeci słońce :)
Musiał być baaardzo zmęczony skoro od razu padl 🤗
Ooo, super sport 😄 do tego trzeba być silnym, mieć przede wszystkim silne ręce i kręgosłup 😉 oczywiście wszystko da się wytrenować. Ja od zawsze mam słabe ręce, ale silny kręgosłup i nogi 😁
Ja za młodu ( nie żebym teraz stara była - lat 26 😅) chodziłam do gimnazjum sportowego do klasy lekkoatletycznej na biegach długodystansowych. Wiecie, normalnie w szkole wf jest dwa razy w tygodniu, u nas był fakt faktem 2 razy wf w tygodniu z czego codziennie LA ( lekkoatletyka), to wychodziło 3 dni w tygodniu po 2h LA i 2 razy w tyg po 1h wfu. Na LA biegaliśmy, bardzo dużo. Dystansówki, przebieżki, zakresy ( 5-7 razy po 1km w ciągu 3-4 minut, przerwa minuta). No wycisk był totalny. Ale jaka kondycja była, matko 😍 Na zawody jeździliśmy na stadiony lekkoatletyczne, zawsze biegałam dystans 600 m, albo maratony po różnych lasach czy parkach 1-1, 5km. Od zawsze nienawidziłam biegać, ale teraz dużo bym dala by codziennie być zmuszona pobiegać, mieć zajebista kondycję i jaką figurę bym miała 😱 Człowiek kiedyś nie doceniał.
Ostatni rok gimnazjum przeszłam z biegania na rzuty ostrzepem czy dyskiem 😉 W podstawówce trenowałam koszykówkę, w klubie kilka lat i jeździłam konno. Także od zawsze gdzieś tam byłam połączona ze sportem. Nie wspominając, że od 5 roku życia jeźdzę na rolkach czy rowerze i do dziś kocham jazdę na rolkach i nadal jeżdżę ( no w ciąży i po porodzie to nie byłam jeszcze), na rowerze też ale rzadziej, muszę kupić nowy.
Ehh, no ale niestety teraz od kilku lat zero sportu, w sensie, że nic nie trenuje, jedynie czasami poszłam na siłownię czy poćwiczyłam w domu. I będę chciała zacząć zaniedlugo zacząć ćwiczyć w domu i odstawić całkowicie cukier, słodycze itp.

Ale ładne panny 😊 No a krajobraz wow 😍 Jaki model nosidła? Ja się zastanawiam czy też nie kupić.
Pochwalę się, też trenowałam koszykówkę, w pierwszej lidze 😎💪
Potem rozwaliłam kolano i koniec kariery 🤣
3:30 a ja skończyłam szyć ośmiornice 🙈 Bo mogłam. Bo tak. Aż sie pochwale bo podoba mi się 😂
O jaaa ale extra!
Też mnie korciło, żeby kończyć obraz jak mała zaśnie wieczorem ale odpuściłam 🙈 Fabryczna bardzo kreatywnie!!
Ciekawe jak się maleństwu spodoba 🤗

reklama
Dziewczyny jak u Was ze sportem?
Któraś coś trenowala/trenuje?

Ja przed ciąża trenowałam kalistenike ale w stanie błogosławionym odpuściłam treningi. Teraz jakoś trudno się zebrać i systematycznie ćwiczyć a forma zerowa 🙈
u mnie joga od 4 lat, w ciąży do końca stycznia ćwiczyłam, i wróciłam na zajęcia od czerwca 3 x w tygodniu. w domu ciężko mi się zebrać, żeby poćwiczyć

Uwaga, sprawdziłam. Tak te ciuchy tak oznaczone były z pepco. @karoo-kp miałaś rację! Z jakiejś mega starej kolekcji.
szacun za dociekliwość👍 to może wtedy jak jeszcze Pepco nie było u nas tak powszechne.
Byłam ostatnio w Pepco, chciałam kupić body dla małej, były fajne i w dobrej cenie, ale jak sprawdziłam skład to zrezygnowałam - 60%bawełna i 40% polyester. trzeba czytać metki

szacun za dociekliwość👍 to może wtedy jak jeszcze Pepco nie było u nas tak powszechne.
Byłam ostatnio w Pepco, chciałam kupić body dla małej, były fajne i w dobrej cenie, ale jak sprawdziłam skład to zrezygnowałam - 60%bawełna i 40% polyester. trzeba czytać metki
to prawda ja się tak nabrałam na biobawełnę niby 100%
co za masakra sztywne to zero rozciągliwe i na dodatek ledwo przechodzi przez głowę co z tego że przedział cen 10-25 zł jak raz założysz i się nie nadaje 😔 jedynie spodenki jako tako

już wolę kopertowe z h&M 80 zł za 5 szt i mały nie narzeka że coś przez głowę przechodzi
fakt, że nie mają super malunków tylko jednolite pastelowe kolory ale pstrokacizny też nie lubię więc w pepco raczej już nigdy nic nie kupię
a tak się najaralam bo kupowałam dotychczas w Pinokio, fazy mazy i h&M ale drogo bo w Pinokio to jeden kosztuje 30-40zł ale szczerzeto wolę już zapłacić niż mieć płacz 🙃

Kajobraz wow 😍 Jaki model nosidła? Ja się zastanawiam czy też nie kupić.
Szukaj takiego nosidła, w którym dziecko "od spodu" bedzie mialo podparcie pod cala pupą i az po kolana. Wtedy nie wisi na swoich intymnosciach i kolana ma na wysokosci bioder, czyli jest ustawione na żabkę tak jak powinno być, zeby biodra dobrze sie rozwijały.

o, to my byliśmy całkiem niedaleko, Mimice, ale to też już 3 lata temu
Plaża z kamieniami czy żwirek?
U nas żwirek, dla dzieci lepiej ale ogólnie miejscowość średnio mi się podoba - Duće.
Mało zieleni, nie ma gdzie wieczorem pochodzić, to nie taka Chorwacja jak pamiętam z poprzedniego wyjazdu. 5 lat temu byliśmy na wyspie Trpanj, takie małe, klimatyczne miasteczko, było gdzie spacerować, pełno dzikich, urokliwych plaż- głównie kamienie, cudowna rafa kolorowa, piękna zieleń, kolorowe krzewy. Natomiast teraz nie urzekła.
Za rok też chcemy do Chorwacji, głównie tam gdzie plaże że żwirkiem czy piaskiem, miejsce spokojne i gdzie można coś pozwiedzać z dziećmi. Może coś ktoś poleci😉😊

reklama
Ten typ tak ma. Jak coś mnie nurtuje to drążę i szukam informacji 😂

Do góry