reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

Noo, bardzo się cieszę, że tak ładnie przybiera 😄 No przez pierwsze 3 Msc dużo ulewała i powoli przybierała na wadze, a od dwóch miesięcy ładnie leci. Urodziła się 3880g, w ciągu 5 Msc przybrała 3800 czyli jeszcze raz tyle, więc dobrze 😁
A Wasze dzieciaki ile przybrały od masy urodzeniowej i w jakim czasie? 😁
Melania urodziła się w 37 tc 3100g, za tydzień kończy 6 miesięcy i waży 9 kg. Czyli potroiła masę 😱, a karmię ją tylko piersią i wodą na razie. Moje mleko mogłabym wysyłać dzieciom do Afryki. Jest w naszej grupie 2 wiekiem i pierwsza masą. Uwierzcie jest co dźwigać.

reklama
Melania urodziła się w 37 tc 3100g, za tydzień kończy 6 miesięcy i waży 9 kg. Czyli potroiła masę 😱, a karmię ją tylko piersią i wodą na razie. Moje mleko mogłabym wysyłać dzieciom do Afryki. Jest w naszej grupie 2 wiekiem i pierwsza masą. Uwierzcie jest co dźwigać.
To podejrzewam że masz niezłe bicki od noszenia. Moja podwoiła wagę ale podejrzewam ze będzie jadła tyle co ja bedac dzieckiem, czyli mało. Bo nawet teraz widzę po jej przybieraniu na masie, podwoiła ją, ale nie jest dzieckiem które by wielce na masie rosło.

Byłyśmy dzisiaj szczepieniu i mała ma jednak 65,5 cm ( jak mierzyłam to mi wychodziło 68 🙈) i waży 7670 g 🥰
Ale płakała, biedulka 😞

Edit: Dzisiaj Nelka skończyła 21 tydzień, a za 6 dni kończy 5 Msc 🙂
Z ciekawości zważyłam swoją, idą z Nelką łeb w łeb bo ma 7630 😂 tyle że moja ma 24 tygodnie już. Ale wagę urodzeniową miały tą samą.

To podejrzewam że masz niezłe bicki od noszenia. Moja podwoiła wagę ale podejrzewam ze będzie jadła tyle co ja bedac dzieckiem, czyli mało. Bo nawet teraz widzę po jej przybieraniu na masie, podwoiła ją, ale nie jest dzieckiem które by wielce na masie rosło.
Mary2094, super macie z tą szybką przemianą materii. Jecie wszystko, a jesteście szczupli. Zazdro. O tak bicki mam 🤭, 168 wzrostu i 63 wagi, a wyglądam na więcej. Melania ma moje geny 😑

Mary2094, super macie z tą szybką przemianą materii. Jecie wszystko, a jesteście szczupli. Zazdro. O tak bicki mam 🤭, 168 wzrostu i 63 wagi, a wyglądam na więcej. Melania ma moje geny 😑
Ja obecnie ważę 65kg przy 164cm wzrostu więc więcej niż Ty 😂 obecnie mierze się z problemem z jelitami i chyba czas iść do gastrologa bo się wykończę. Przemianę materii miałam super jak męża poznałam bo ważyłam 54kg 😂

Ja obecnie ważę 65kg przy 164cm wzrostu więc więcej niż Ty 😂 obecnie mierze się z problemem z jelitami i chyba czas iść do gastrologa bo się wykończę. Przemianę materii miałam super jak męża poznałam bo ważyłam 54kg 😂
Ale jesteś piękną dziewczyną ( widzieliśmy zdjęcia 🙂 ) I to czasami rozklad tych kg jest ważniejszy. Nie jesteśmy grube, jesteśmy OK. Tak trzymajmy! Nigdy nie ważyłam 54 kg 😄

Wow, to duża kobitka 😁

reklama
Noo, bardzo się cieszę, że tak ładnie przybiera 😄 No przez pierwsze 3 Msc dużo ulewała i powoli przybierała na wadze, a od dwóch miesięcy ładnie leci. Urodziła się 3880g, w ciągu 5 Msc przybrała 3800 czyli jeszcze raz tyle, więc dobrze 😁
A Wasze dzieciaki ile przybrały od masy urodzeniowej i w jakim czasie? 😁
Kochana mój urodził się 2060 kg ☹️ a teraz 7650 kg 🥰😍 a długość 51 cm a teraz 69 cm🥰😍

Do góry