reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Pati a z tymi zmianami skórnymi u małej już się uporałaś? Bo u nas już lepiej ale strasznie wolno to znika🙈
Ja za późno zadzwoniłam do pediatry i się mocno zaogniło... Czekałam aż to zejdzie po Emolium ale nie schodziło. Więc pediatra mi przepisał taka dobra maść robiona z lekkim sterydem, smaruje dwa razy dziennie, rano i wieczorem i jest zajebiscie 😄 Mała nie ma tego czerwonego i tak suchego, super się goi 😉

no nie wiem
mój nie siedzi a kręci się w tę i w drugą jakby na dyskotece był zawsze pasy ale było mega ciężko go przekonać do spacerówki dopiero teraz na wyjeździe i dokupiłam takie śmieszne pasy ze słoniem i małpą i zarybiło bo wcześniej to było jak na skazaniu😋
No dlatego to zależy od dziecka, trzeba po prostu obserwować 😋 Mojej akurat pasy na razie nie potrzebne 😋

Byłyśmy dzisiaj szczepieniu i mała ma jednak 65,5 cm ( jak mierzyłam to mi wychodziło 68 🙈) i waży 7670 g 🥰
Ale płakała, biedulka 😞
Wagą przegoniła moją albo ważą tyle samo😃 bo moja to jak pisałam, rośnie na wysokość, nie na szerokość. Nie lubię jak dziecko płaczę podczas pobierania, szczepienia i innych zabiegów medycznych bo próbuje być twarda a łzy mi się zaraz w oczach kręcą. W zeszłym tygodniu Nastka miała laserowo podcinane wędzidełko. To odwracałam wzrok bo tak krzyczała a nie chciałam aby widziała że się rozklejam. A co do wagi to wczoraj byłam u przyjaciółki co urodziła syna w 36tc. Fakt faktem przeszła na mm I młody nie skonczywszy jeszcze 3 msc waży ponad 6kg. Taki fajny okrąglasek 😃

reklama
Piękna waga! Przybiera elegancko, masz Ty ta mleczarnie 😎💪😁
Noo, bardzo się cieszę, że tak ładnie przybiera 😄 No przez pierwsze 3 Msc dużo ulewała i powoli przybierała na wadze, a od dwóch miesięcy ładnie leci. Urodziła się 3880g, w ciągu 5 Msc przybrała 3800 czyli jeszcze raz tyle, więc dobrze 😁
A Wasze dzieciaki ile przybrały od masy urodzeniowej i w jakim czasie? 😁

Do góry