reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

uważaj na niektóre Holle min 70% warzyw żeby było w pasternaku nie masz i tutaj bobvita jakościowa lepsza lub babydream z rosmana a jak masz apkę to w klubie rosnę przeceny są😋
wkurza mnie też przy niektórych składach słoiczków Holle że dowalają zapychający grysik ryżowy 😒 więc jak chcesz zboża później to na takie też uważaj😜
Ja czytałam, że minimum 50% warzywa albo owoca musi być w słoiczku. Poniżej nie.
Ps. Rozważam całkowite przejście na pantsy bo ucieka mi z tyłkiem jak ją przebieram i dobrze nie mogę pampersa ulokować na tyłku 😂 i też nawija makaron na uszy jak najęta. A jak psa widzi to wgl jaki zaciesz 😂 pies już ucieka bo jak dorwie to już klepie w tylek albo chce ciągnąć za ogon
Moja jak kota naszego widzi to tak samo tak piszczy i się rozgląda za nim 😅 A, że kot jest czarno biały to już wgl jest szał 😅
Nie raz jak Wenus ( nasza kotka) leży na kanapie to siadam z małą, żeby ją pogłaskała to Nela ją ciągnie za sierść albo uszy a kot mruczy 😂

A Nastka mega słodka 😍 i wgl jaka długa 😀 Moja też na długość rośnie bardzo 😁 Ile już ma cm? My jutro mamy szczepienie to się dowiemy 😁
Moja też ogląda się tak za psem że aż miło:)Pamiętajcie że jak pies czuję się niekomfortowo to zaczyna ziewać...i to nie oznaka ,że chce mu się spać 🤣tylko informuję że nie podoba mu się to co się wkoło niego dzieje i lepiej odsunąć się i dziecko niż kontynuować zabawę...Nie podejrzewam aby mój coś jej zrobił bo nigdy nie przejawiał oznak agresji ale lepiej być czujnym...
To prawda. Moja mama zawsze mi powtarzała, że zwierzę to tylko zwierzę i nie można ufać na 100%, bo nigdy nie wiemy kiedy takiemu zwierzęciu odbije. Może mu się nie spodobać jakaś sytuacja, jakiś ruch, wystarszy się czy poczuje się niekomfortowo i może nagle ugryźć czy coś. Trzeba uważać bardzo, bo to potem są tylko sekundy...
Ooo, temat psa. Nasza sunia chyba traktuje małą jak swoje szczenię. Na spacerach dobiega co chwilę do wózka i sprawdza co w środku. Liże stale jej nóżki, rączki, narzuca nosem pieluszkę i gdy tylko może kładzie się ciało do ciała. Ufamy jej, ale nie ufamy dziecku, już nie raz miała ten liżący język poszczypany małymi paluszkami.
Ojoj, to pies widać cierpliwy. Ale wiesz, może być to do czasu.
Ale duża dziewczynka 🤗 córka podobna do Ciebie bardzo, z tego co pamiętam Twoje zdj 😀
Czy któraś z Was kupowała wkładkę do spacerówki? Bo chce jakąś kupić taką konkretną z motylkiem, ale mam dylemat.
Ja nie kupowałam jeszcze, ale w sumie muszę kupić, bo mała już jeździ w spacerówce.
Zwierzę to zwierzę, nigdy nie wiadomo co pomyśli, nie należy ufać na 100%!

Też Wam pokaże moje dwa smyki, Maja i Maks
Ojeeej, ale słodki widok 😍 Maja bez dwóch zdań Twoje oczy, podobna do Ciebie 🥰

reklama
ja tam wychodzę z założenia, że jak nie sprawdzę to nie będę wiedzieć 😂 jak mi się podoba, wiem że przyda mi się podczas ćwiczeń z małym albo porostu do zabawy to kupuje😜
ostatni zakup Alilo Smart Bunny polecam śpiewamy non stop 😂 albo naśladujemy dźwięki👍
Bardzo spoczko, na roczek dla młodej mojej by było to super, bo teraz wątpię żeby wykazała zainteresowanie. Predzej by to memlała 😂

Ja czytałam, że minimum 50% warzywa albo owoca musi być w słoiczku. Poniżej nie.

Moja jak kota naszego widzi to tak samo tak piszczy i się rozgląda za nim 😅 A, że kot jest czarno biały to już wgl jest szał 😅
Nie raz jak Wenus ( nasza kotka) leży na kanapie to siadam z małą, żeby ją pogłaskała to Nela ją ciągnie za sierść albo uszy a kot mruczy 😂

A Nastka mega słodka 😍 i wgl jaka długa 😀 Moja też na długość rośnie bardzo 😁 Ile już ma cm? My jutro mamy szczepienie to się dowiemy 😁

To prawda. Moja mama zawsze mi powtarzała, że zwierzę to tylko zwierzę i nie można ufać na 100%, bo nigdy nie wiemy kiedy takiemu zwierzęciu odbije. Może mu się nie spodobać jakaś sytuacja, jakiś ruch, wystarszy się czy poczuje się niekomfortowo i może nagle ugryźć czy coś. Trzeba uważać bardzo, bo to potem są tylko sekundy...

Ojoj, to pies widać cierpliwy. Ale wiesz, może być to do czasu.
Ale duża dziewczynka 🤗 córka podobna do Ciebie bardzo, z tego co pamiętam Twoje zdj 😀

Ja nie kupowałam jeszcze, ale w sumie muszę kupić, bo mała już jeździ w spacerówce.

Ojeeej, ale słodki widok 😍 Maja bez dwóch zdań Twoje oczy, podobna do Ciebie 🥰
Na szczepieniu mówili że ma 73cm. Nie wiem jak teraz bo ona na długość rośnie momentalnie, a nie na szerokość 😂
A powiedz mi Nelcia w spacerówce jeździ spięta pasami na leżąco? Bo chyba tak bym musiala Nastke na chwile obecna przewozić. Bo mąż wózek już mi zabrał do piwnicy

Na szczepieniu mówili że ma 73cm. Nie wiem jak teraz bo ona na długość rośnie momentalnie, a nie na szerokość 😂
A powiedz mi Nelcia w spacerówce jeździ spięta pasami na leżąco? Bo chyba tak bym musiala Nastke na chwile obecna przewozić. Bo mąż wózek już mi zabrał do piwnicy
No to długa 😁
Ona jest jeszcze trochę za mała na spacerówkę, więc teoretycznie leży niżej i ma pasy przy uszach, ale ja mam opcje leżenia prawie na płasko więc ja jej w pasy nie zapinam. Jeszcze nie jest na tyle aktywna by mi się dźwigała itp. Pasy raczej do dzieci, które już siedzą i umieją się podnosić 😉

Moja Nela też długa jak widać, a to zdj z 28 lipca 😅 Czyli miała skończone 4 msc i 3 dni 😁
No ale w spacerówce tak sobie spała 😁
IMG_20210728_102313.jpg
A na spacerze to wiadomo, standardowo wietrzenie girek jak szefowa 😂
IMG_20210728_111235.jpg

No to długa 😁
Ona jest jeszcze trochę za mała na spacerówkę, więc teoretycznie leży niżej i ma pasy przy uszach, ale ja mam opcje leżenia prawie na płasko więc ja jej w pasy nie zapinam. Jeszcze nie jest na tyle aktywna by mi się dźwigała itp. Pasy raczej do dzieci, które już siedzą i umieją się podnosić 😉
no nie wiem
mój nie siedzi a kręci się w tę i w drugą jakby na dyskotece był zawsze pasy ale było mega ciężko go przekonać do spacerówki dopiero teraz na wyjeździe i dokupiłam takie śmieszne pasy ze słoniem i małpą i zarybiło bo wcześniej to było jak na skazaniu😋

reklama
o proszę fajnie sobie leży w tej spacerówce, my jeszcze w gondoli wozimy ale pamiętam, że Nelka nie chętnie 😉
A propo wietrzenia stópek, mały król😅😉
No ona nie chciała, był płacz a też jest długa więc już ledwo by się teraz mieściła. Nie raz robiła mostki i zsuwała sie w górę, że głową sięgała górnej częście 😅

Haha, dzieci są udane, zawsze te nogi kładą albo na gondole albo na pałąk w spacerówce 😅

Do góry