Też miałam dylemat ale ostatecznie wzięłam pomarańczowyJuż kiedyś się zastanawiałam jak w tym dziecko umyć....chyba trzeba mieć osobną miskę z wodą i polewać
Powiem szczerze ,że też jestem trochę zła a raczej smutno mi że tak się dopominali a teraz nie łaska zobaczyć jak wygląda na żywo wnuczka...Ja nie twierdzę , że mają tutaj przyjechać na miesiąc ( o matko...nigdy w życiu)ale na parę dni by nie zaszkodziło...Wiem też , że gdyby taka sytuacja była u brata męża to w pierwszym miesiącu już by byli żeby poznać dzidzie...ale "kij im..."..Dobrze , że dzieli nas tyle km bo mamy całkowicie inne spojrzenie na świat i dzięki tej odległości nasze stosunki są poprawne
No to zaopatruję się teraz i w bbox i doidy...tylko jest tyle kolorów , że zanim zdecyduję który wybrać to ona chyba roczek będzie mieć....
reklama
Figola3
Fanka BB :)
uważaj, bo jak zjadą do was to z miesiąc posiedząA ucinałaś słomkę w bbox?jak tak to ile??To kurczę najwyższa pora się zaopatrzyć w bbox jak i doidyMoja teściowa mieszka daleko więc mam święty spokój...a dokładniej 500 km świętego spokojuMoże uda im się kiedyś dojechać aby poznać pierwsza wnuczkę bo jak na razie nie rwą się do tego chociaż chęć posiadania wnuka/wnuczki potrafili wypomnieć przy każdej możliwej okazji
Figola3
a no może, jak się nie używa to tak. a to takie sztućce to na czas niemowlaka i kilka lat jeszcze bo potem wiadomo juz te dla dorosłychJakoś nie podobają mi się te sztućce, smoczki itd. Predzej posrebrzane obrazki ładnie wyglądają itd. Nasprzedawałam się tego i kupują to głównie dziadkowie. A o te sztućce srebrne trzeba dbać, bo jak się gdzieś schowa a srebro zacznie się utleniać to zczernieje moment. Więc wiecznie przecierać trzeba to ściereczką do biżu.
Lipaaa
My mamy taką na wyjazdy i powiem Wam, że całkiem spoko. Za rok będzie jako basenik dla małejWłaśnie mi uświadomiłaś jak wykąpie małą na wczasach..
Patii26
Ojj, ale oczywiście, że dzieci się przyzwyczajają do różnych rzeczy, szczególnie tych, które im się podobają i są dla nich przyjemne. Moja siostra zasypiała tylko na rękach do 3 roku życia a smoczek musiała mieć i miała aż do ponad 2 lat i bez smoczka i noszenia na rękach nie zasnela.Ja to jakoś sceptycznie podchodzę do tych opowieści o przyzwyczajaniu
mój młody już mój w ogóle nie zainteresowany i w ogóle nie zwracałam mu uwagi
teraz 4 palce w buzi i tak ćlumka
tak samo jest z noszeniem, przytulaniem, spaniem w jednym łóżku itd ale to pewnie pożyjemy zobaczymy może się okaże jednak że nie mam racji i ciągle będę nosić, przytulać i spać w jednym łóżku a na dokładkę w wieku 13 lat że smoczkiem ale to byłoby widok ( jaka stara już będę )
Teraz też widzę po mojej Neli, że przyzwyczaiła się do spania że mną, do przytulania i tego, że cycek ma na wyciągnięcie ręki jak się przebudzi i nie ma opcji by zasnela sama jakbym ją położyła do łóżka. Nie raz usypiam ja na rękach, bujam ale z odkładaniem jest duży problem, od razu się budzi i nie zaśnie dalej dopóki szybko nie wyciągnę cycka, bo ona musi po ciumkac a smoczkiem nie da się oszukać. Także dzieci idą na łatwiznę i bardzo szybko się przyzwyczajają do pewnych rzeczy, szczególnie tych latwejszych.
No tak racja, że Chrzciny to duży wydatek.Pewnie już dziewczyny podpowiedziały hahhahahaha my sami nic nie kupowaliśmy dzieciom, bo zorganizowanie chrztu to był spory wydatek. A od gości oprócz pieniążków, które wiadomo przez te kilkanaście lat rozeszły się na różne potrzebne rzeczy dla dzieci, to jedyne co zostało na pamiątkę to złoty łańcuszek (użyty do 1wszej komunii), a teraz to córka już interesuje się biżuterią to ten łańcuszek założyła, uszy chce przekłuć to kolczyki też ma z chrztu. ostatnio jak byliśmy na chrzcie to maluch dostał fajne sztućce z grawerem, pudełko spersonalizowane na różne pamiątki, piękny obrazek święty
Tak apropo to nasza Nelka teraz w Niedzielę miała Chrzest Święty Wyglądała jak księżniczka i była taka grzeczniutka cała imprezkę a na mszy spała Obudziła się pod koniec mszy, akurat na ochrzczenie ( bo chrzest był po mszy)
Lipaaa
O Patii pokaz koniecznie jakieś zdjęcie Aniołka!Ojj, ale oczywiście, że dzieci się przyzwyczajają do różnych rzeczy, szczególnie tych, które im się podobają i są dla nich przyjemne. Moja siostra zasypiała tylko na rękach do 3 roku życia a smoczek musiała mieć i miała aż do ponad 2 lat i bez smoczka i noszenia na rękach nie zasnela.
Teraz też widzę po mojej Neli, że przyzwyczaiła się do spania że mną, do przytulania i tego, że cycek ma na wyciągnięcie ręki jak się przebudzi i nie ma opcji by zasnela sama jakbym ją położyła do łóżka. Nie raz usypiam ja na rękach, bujam ale z odkładaniem jest duży problem, od razu się budzi i nie zaśnie dalej dopóki szybko nie wyciągnę cycka, bo ona musi po ciumkac a smoczkiem nie da się oszukać. Także dzieci idą na łatwiznę i bardzo szybko się przyzwyczajają do pewnych rzeczy, szczególnie tych latwejszych.
No tak racja, że Chrzciny to duży wydatek.
Tak apropo to nasza Nelka teraz w Niedzielę miała Chrzest Święty Wyglądała jak księżniczka i była taka grzeczniutka cała imprezkę a na mszy spała Obudziła się pod koniec mszy, akurat na ochrzczenie ( bo chrzest był po mszy)
Mary2094
I chyba zamowie bo fajna opcjaMy mamy taką na wyjazdy i powiem Wam, że całkiem spoko. Za rok będzie jako basenik dla małej
ilmenau
Właśnie mi uświadomiłaś jak wykąpie małą na wczasach..
My na pierwszy wyjazd że starsza córką kupiliśmy basen 80x80cm i to jest hit, bo używamy do dzisiaj. W starym mieszkaniu mieliśmy prysznic, więc ten basen tam wchodził i młoda się pluskała a teraz jak jest gorąco to basen na taras i się pluska w nim. Teraz na wyjazd też bierzemy, bo młody już się na brzuszku kapie więc idealna opcja
Moja mała księżniczka Więcej zdjęć dostaniemy, bo zdjęciami zajmował się brat narzeczonego więc mi musi wysłać wszystkie
Zobacz załącznik 1306554
Cudna jest!
reklama
Niedługo mama
Śliczna księżniczkaMoja mała księżniczka Więcej zdjęć dostaniemy, bo zdjęciami zajmował się brat narzeczonego więc mi musi wysłać wszystkie
Zobacz załącznik 1306554