reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

Już kiedyś się zastanawiałam jak w tym dziecko umyć....chyba trzeba mieć osobną miskę z wodą i polewać🤣🤣

Powiem szczerze ,że też jestem trochę zła a raczej smutno mi że tak się dopominali a teraz nie łaska zobaczyć jak wygląda na żywo wnuczka...Ja nie twierdzę , że mają tutaj przyjechać na miesiąc ( o matko...nigdy w życiu🤣)ale na parę dni by nie zaszkodziło...Wiem też , że gdyby taka sytuacja była u brata męża to w pierwszym miesiącu już by byli żeby poznać dzidzie...ale "kij im..."..Dobrze , że dzieli nas tyle km bo mamy całkowicie inne spojrzenie na świat i dzięki tej odległości nasze stosunki są poprawne

No to zaopatruję się teraz i w bbox i doidy...tylko jest tyle kolorów , że zanim zdecyduję który wybrać to ona chyba roczek będzie mieć.... 😁 🤣
Też miałam dylemat ale ostatecznie wzięłam pomarańczowy🙂

reklama
A ucinałaś słomkę w bbox?jak tak to ile??To kurczę najwyższa pora się zaopatrzyć w bbox jak i doidy:)Moja teściowa mieszka daleko więc mam święty spokój...a dokładniej 500 km świętego spokoju🤣🤣Może uda im się kiedyś dojechać aby poznać pierwsza wnuczkę bo jak na razie nie rwą się do tego chociaż chęć posiadania wnuka/wnuczki potrafili wypomnieć przy każdej możliwej okazji🤮
uważaj, bo jak zjadą do was to z miesiąc posiedzą 🙂

Jakoś nie podobają mi się te sztućce, smoczki itd. Predzej posrebrzane obrazki ładnie wyglądają itd. Nasprzedawałam się tego i kupują to głównie dziadkowie. A o te sztućce srebrne trzeba dbać, bo jak się gdzieś schowa a srebro zacznie się utleniać to zczernieje moment. Więc wiecznie przecierać trzeba to ściereczką do biżu.
a no może, jak się nie używa to tak. a to takie sztućce to na czas niemowlaka i kilka lat jeszcze bo potem wiadomo juz te dla dorosłych

Ja to jakoś sceptycznie podchodzę do tych opowieści o przyzwyczajaniu 🤨
mój młody już mój w ogóle nie zainteresowany i w ogóle nie zwracałam mu uwagi
teraz 4 palce w buzi i tak ćlumka
tak samo jest z noszeniem, przytulaniem, spaniem w jednym łóżku itd ale to pewnie pożyjemy zobaczymy 😂 może się okaże jednak że nie mam racji i ciągle będę nosić, przytulać i spać w jednym łóżku a na dokładkę w wieku 13 lat że smoczkiem ale to byłoby widok😂 ( jaka stara już będę 😱)
Ojj, ale oczywiście, że dzieci się przyzwyczajają do różnych rzeczy, szczególnie tych, które im się podobają i są dla nich przyjemne. Moja siostra zasypiała tylko na rękach do 3 roku życia a smoczek musiała mieć i miała aż do ponad 2 lat i bez smoczka i noszenia na rękach nie zasnela.
Teraz też widzę po mojej Neli, że przyzwyczaiła się do spania że mną, do przytulania i tego, że cycek ma na wyciągnięcie ręki jak się przebudzi i nie ma opcji by zasnela sama jakbym ją położyła do łóżka. Nie raz usypiam ja na rękach, bujam ale z odkładaniem jest duży problem, od razu się budzi i nie zaśnie dalej dopóki szybko nie wyciągnę cycka, bo ona musi po ciumkac a smoczkiem nie da się oszukać. Także dzieci idą na łatwiznę i bardzo szybko się przyzwyczajają do pewnych rzeczy, szczególnie tych latwejszych.
Pewnie już dziewczyny podpowiedziały hahhahahaha:D my sami nic nie kupowaliśmy dzieciom, bo zorganizowanie chrztu to był spory wydatek. A od gości oprócz pieniążków, które wiadomo przez te kilkanaście lat rozeszły się na różne potrzebne rzeczy dla dzieci, to jedyne co zostało na pamiątkę to złoty łańcuszek (użyty do 1wszej komunii), a teraz to córka już interesuje się biżuterią to ten łańcuszek założyła, uszy chce przekłuć to kolczyki też ma z chrztu. ostatnio jak byliśmy na chrzcie to maluch dostał fajne sztućce z grawerem, pudełko spersonalizowane na różne pamiątki, piękny obrazek święty
No tak racja, że Chrzciny to duży wydatek.

Tak apropo to nasza Nelka teraz w Niedzielę miała Chrzest Święty 🥰 Wyglądała jak księżniczka i była taka grzeczniutka cała imprezkę a na mszy spała 😍 Obudziła się pod koniec mszy, akurat na ochrzczenie ( bo chrzest był po mszy) 😁

Ojj, ale oczywiście, że dzieci się przyzwyczajają do różnych rzeczy, szczególnie tych, które im się podobają i są dla nich przyjemne. Moja siostra zasypiała tylko na rękach do 3 roku życia a smoczek musiała mieć i miała aż do ponad 2 lat i bez smoczka i noszenia na rękach nie zasnela.
Teraz też widzę po mojej Neli, że przyzwyczaiła się do spania że mną, do przytulania i tego, że cycek ma na wyciągnięcie ręki jak się przebudzi i nie ma opcji by zasnela sama jakbym ją położyła do łóżka. Nie raz usypiam ja na rękach, bujam ale z odkładaniem jest duży problem, od razu się budzi i nie zaśnie dalej dopóki szybko nie wyciągnę cycka, bo ona musi po ciumkac a smoczkiem nie da się oszukać. Także dzieci idą na łatwiznę i bardzo szybko się przyzwyczajają do pewnych rzeczy, szczególnie tych latwejszych.

No tak racja, że Chrzciny to duży wydatek.

Tak apropo to nasza Nelka teraz w Niedzielę miała Chrzest Święty 🥰 Wyglądała jak księżniczka i była taka grzeczniutka cała imprezkę a na mszy spała 😍 Obudziła się pod koniec mszy, akurat na ochrzczenie ( bo chrzest był po mszy) 😁
O Patii pokaz koniecznie jakieś zdjęcie Aniołka!

Moja mała księżniczka 🥰 Więcej zdjęć dostaniemy, bo zdjęciami zajmował się brat narzeczonego więc mi musi wysłać wszystkie 😁
IMG-20210815-WA0016.jpg

Właśnie mi uświadomiłaś jak wykąpie małą na wczasach..

My na pierwszy wyjazd że starsza córką kupiliśmy basen 80x80cm i to jest hit, bo używamy do dzisiaj. W starym mieszkaniu mieliśmy prysznic, więc ten basen tam wchodził i młoda się pluskała a teraz jak jest gorąco to basen na taras i się pluska w nim. Teraz na wyjazd też bierzemy, bo młody już się na brzuszku kapie więc idealna opcja

Moja mała księżniczka 🥰 Więcej zdjęć dostaniemy, bo zdjęciami zajmował się brat narzeczonego więc mi musi wysłać wszystkie 😁
Zobacz załącznik 1306554

Cudna jest! 🥰

reklama
Do góry