Ja tam też wolę standardową. Tę silikonową mam i przydaje się na wyjazdach, tylko be tego wkładu.Dobrze, że tego nie kupiłam, koleżanka moja przed moim porodem mivto polecała, mówiła, że w tym kapała syna i się nie bała że jej się ześlizgnie, no ale to nie dla mnie, wolę standardową wanienkę
reklama
Figola3
Fanka BB :)
no w sumie w okresie niemowlęcym to ciemieniucha raczej. Po prostu miej z tyłu głowy jakby się powtarzało i tak z 2 razy w roku będziesz musiała wyczesywać to warto wtedy skonsultować z dermatologiemNiby na pewno tak mówi alergolog. Tak jak pisałam on ma trochę objawów z jednego i drugiego a jeszcze podejrzenie alergii. Wczoraj nałożyłam mu preparat na ciemieniuchę nałożyła czapkę a po kąpieli nas masowałam głowę balsamem emolientem i muszę stwierdzić, że dzisiaj póki co wygląda w miarę
Figola3
Pewnie już dziewczyny podpowiedziały hahhahahaha my sami nic nie kupowaliśmy dzieciom, bo zorganizowanie chrztu to był spory wydatek. A od gości oprócz pieniążków, które wiadomo przez te kilkanaście lat rozeszły się na różne potrzebne rzeczy dla dzieci, to jedyne co zostało na pamiątkę to złoty łańcuszek (użyty do 1wszej komunii), a teraz to córka już interesuje się biżuterią to ten łańcuszek założyła, uszy chce przekłuć to kolczyki też ma z chrztu. ostatnio jak byliśmy na chrzcie to maluch dostał fajne sztućce z grawerem, pudełko spersonalizowane na różne pamiątki, piękny obrazek świętyCo kupiliście swoim dzieciom na chrzest jako rodzice? Bo my chcemy kupić taką pamiątkę na całe życie i się zastanawiamy co.
A ja się pochwalę, że mój młody zjadł dziś pierwsze warzywka ugotowane przezemnie. I bardziej mu to smakowało niż słoiczek. Jednak zupełnie inny smak i zapach. Na szczęście miałam warzywka z działki moich rodziców. Marchewka, ziemniak, korzeń pietruszki, cukinia plus łyżeczka oleju. Mniam
Mary2094
Jeżeli by była wanna to biorę gąbkę na której jej kąpiemy i po problemie, bo młoda juz sie kąpie w wannie bo z wanienki wyrosła niestetyTak spakowanie dziecka na wyjazd taki dluszy to dla mnie był nie lada wyczyn ale póki co niczego mi nie brakuje
O kupnie wanienki turystycznej nawet nie pomyślałam, stwierdziłam ze w końcu są wanny i prysznice i tam będziemy go myć warto tylko przecwiczyć to przed wyjazdeml, my czasem mini kąpiel to bierzemy w dużej umywalce a później główkę myjemy osobno a te wypełniacze to mi się z noworodkiem kojarzą chociaż ja właściwie miałam zwykłą wanienkę do kąpieli od początku bez tego gadżetu
Mary2094
Jakoś nie podobają mi się te sztućce, smoczki itd. Predzej posrebrzane obrazki ładnie wyglądają itd. Nasprzedawałam się tego i kupują to głównie dziadkowie. A o te sztućce srebrne trzeba dbać, bo jak się gdzieś schowa a srebro zacznie się utleniać to zczernieje moment. Więc wiecznie przecierać trzeba to ściereczką do biżu.Pewnie już dziewczyny podpowiedziały hahhahahaha my sami nic nie kupowaliśmy dzieciom, bo zorganizowanie chrztu to był spory wydatek. A od gości oprócz pieniążków, które wiadomo przez te kilkanaście lat rozeszły się na różne potrzebne rzeczy dla dzieci, to jedyne co zostało na pamiątkę to złoty łańcuszek (użyty do 1wszej komunii), a teraz to córka już interesuje się biżuterią to ten łańcuszek założyła, uszy chce przekłuć to kolczyki też ma z chrztu. ostatnio jak byliśmy na chrzcie to maluch dostał fajne sztućce z grawerem, pudełko spersonalizowane na różne pamiątki, piękny obrazek święty
Mary2094
Matko ja mam cukinię od mamy jeszcze.. przecież to warzywo moment się robi i może podam jej jako pierwsze..A ja się pochwalę, że mój młody zjadł dziś pierwsze warzywka ugotowane przezemnie. I bardziej mu to smakowało niż słoiczek. Jednak zupełnie inny smak i zapach. Na szczęście miałam warzywka z działki moich rodziców. Marchewka, ziemniak, korzeń pietruszki, cukinia plus łyżeczka oleju. Mniam
E
ecza
Gość
Już kiedyś się zastanawiałam jak w tym dziecko umyć....chyba trzeba mieć osobną miskę z wodą i polewaćmuszę się podzielić z wami doświadczeniem
na wyjazd kupiłam taka wanienke z wkładem
Wanienka super
wkład też małemu się podoba
ale dla mnie masakra nie da się dzieciaka umyć bo to zajmuje większość miejsca to chyba jest tylko takie do leżenia wkońcu są wakacje
Powiem szczerze ,że też jestem trochę zła a raczej smutno mi że tak się dopominali a teraz nie łaska zobaczyć jak wygląda na żywo wnuczka...Ja nie twierdzę , że mają tutaj przyjechać na miesiąc ( o matko...nigdy w życiu)ale na parę dni by nie zaszkodziło...Wiem też , że gdyby taka sytuacja była u brata męża to w pierwszym miesiącu już by byli żeby poznać dzidzie...ale "kij im..."..Dobrze , że dzieli nas tyle km bo mamy całkowicie inne spojrzenie na świat i dzięki tej odległości nasze stosunki są poprawneMoja co prawda wnuków ma od zarypania, bo mój mąż ma 9 rodzeństwa a tylko dwójka nie ma dzieci, ale jakoś mi przykro, że nie jest chętna do kontaktów z moimi dziećmi. Jagoda kiedyś do niej powiedziała, że woli drugą babcię, zajmowała się Dobrusią, a teraz kompletnie się nie interesuje, Marceliną też zupełnie nie. Mają samochód, więc spokojnie mogliby nas odwiedzić, teściu był, teściowa ma w dupie. Zawsze ja do nich jeżdżę i się upominam o czas dla wnuczek, a od jakiegoś czasu stwierdziłam, że mam gdzieś, droga jest taka sama w obie strony, a słuchawka telefonu nie parzy.
No to zaopatruję się teraz i w bbox i doidy...tylko jest tyle kolorów , że zanim zdecyduję który wybrać to ona chyba roczek będzie mieć....Spokojnie,da radę Mój na razie mimo, że mleko je z butli to z doidy świetnie sobie radzi. Bardzo szybko załapał o co chodzi. I wodę pije z doidy właśnie. Jak już się napije to często zostawiam mu kilka kropli w kubeczku i on sam chwyta i potrafi pić z niego sam więc za jakiś czas może uda się również mleko podawać z niego
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Figola3
zazdrościmy ale tak pozytywnieSuper, jak ja zazdroszczę takim osobom jak Ty, które z niczego potrafią zrobić COŚ
reklama
Figola3
u mnie też dużo i jak stwierdzę, że któreś okno jest już brudne to je myję. nigdy wszystkie narazDziękuję bardzo!!!
Ja też nie myję, za dużo mam