reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Niby na pewno tak mówi alergolog. Tak jak pisałam on ma trochę objawów z jednego i drugiego a jeszcze podejrzenie alergii. Wczoraj nałożyłam mu preparat na ciemieniuchę nałożyła czapkę a po kąpieli nas masowałam głowę balsamem emolientem i muszę stwierdzić, że dzisiaj póki co wygląda w miarę
no w sumie w okresie niemowlęcym to ciemieniucha raczej. Po prostu miej z tyłu głowy jakby się powtarzało i tak z 2 razy w roku będziesz musiała wyczesywać to warto wtedy skonsultować z dermatologiem

Co kupiliście swoim dzieciom na chrzest jako rodzice? Bo my chcemy kupić taką pamiątkę na całe życie i się zastanawiamy co.
Pewnie już dziewczyny podpowiedziały hahhahahaha:D my sami nic nie kupowaliśmy dzieciom, bo zorganizowanie chrztu to był spory wydatek. A od gości oprócz pieniążków, które wiadomo przez te kilkanaście lat rozeszły się na różne potrzebne rzeczy dla dzieci, to jedyne co zostało na pamiątkę to złoty łańcuszek (użyty do 1wszej komunii), a teraz to córka już interesuje się biżuterią to ten łańcuszek założyła, uszy chce przekłuć to kolczyki też ma z chrztu. ostatnio jak byliśmy na chrzcie to maluch dostał fajne sztućce z grawerem, pudełko spersonalizowane na różne pamiątki, piękny obrazek święty

A ja się pochwalę, że mój młody zjadł dziś pierwsze warzywka ugotowane przezemnie. I bardziej mu to smakowało niż słoiczek. Jednak zupełnie inny smak i zapach. Na szczęście miałam warzywka z działki moich rodziców. Marchewka, ziemniak, korzeń pietruszki, cukinia plus łyżeczka oleju. Mniam 😁

Tak spakowanie dziecka na wyjazd taki dluszy to dla mnie był nie lada wyczyn ale póki co niczego mi nie brakuje 😅
O kupnie wanienki turystycznej nawet nie pomyślałam, stwierdziłam ze w końcu są wanny i prysznice i tam będziemy go myć warto tylko przecwiczyć to przed wyjazdem😉l, my czasem mini kąpiel to bierzemy w dużej umywalce a później główkę myjemy osobno😉 a te wypełniacze to mi się z noworodkiem kojarzą chociaż ja właściwie miałam zwykłą wanienkę do kąpieli od początku bez tego gadżetu😅😉
Jeżeli by była wanna to biorę gąbkę na której jej kąpiemy i po problemie, bo młoda juz sie kąpie w wannie bo z wanienki wyrosła niestety

Pewnie już dziewczyny podpowiedziały hahhahahaha:D my sami nic nie kupowaliśmy dzieciom, bo zorganizowanie chrztu to był spory wydatek. A od gości oprócz pieniążków, które wiadomo przez te kilkanaście lat rozeszły się na różne potrzebne rzeczy dla dzieci, to jedyne co zostało na pamiątkę to złoty łańcuszek (użyty do 1wszej komunii), a teraz to córka już interesuje się biżuterią to ten łańcuszek założyła, uszy chce przekłuć to kolczyki też ma z chrztu. ostatnio jak byliśmy na chrzcie to maluch dostał fajne sztućce z grawerem, pudełko spersonalizowane na różne pamiątki, piękny obrazek święty
Jakoś nie podobają mi się te sztućce, smoczki itd. Predzej posrebrzane obrazki ładnie wyglądają itd. Nasprzedawałam się tego i kupują to głównie dziadkowie. A o te sztućce srebrne trzeba dbać, bo jak się gdzieś schowa a srebro zacznie się utleniać to zczernieje moment. Więc wiecznie przecierać trzeba to ściereczką do biżu.

A ja się pochwalę, że mój młody zjadł dziś pierwsze warzywka ugotowane przezemnie. I bardziej mu to smakowało niż słoiczek. Jednak zupełnie inny smak i zapach. Na szczęście miałam warzywka z działki moich rodziców. Marchewka, ziemniak, korzeń pietruszki, cukinia plus łyżeczka oleju. Mniam 😁
Matko ja mam cukinię od mamy jeszcze.. przecież to warzywo moment się robi i może podam jej jako pierwsze..

muszę się podzielić z wami doświadczeniem
na wyjazd kupiłam taka wanienke z wkładem
Wanienka super 👍
wkład też małemu się podoba 😜
ale dla mnie masakra nie da się dzieciaka umyć bo to zajmuje większość miejsca ☹️ to chyba jest tylko takie do leżenia wkońcu są wakacje 😎🌴
Już kiedyś się zastanawiałam jak w tym dziecko umyć....chyba trzeba mieć osobną miskę z wodą i polewać🤣🤣
Moja co prawda wnuków ma od zarypania, bo mój mąż ma 9 rodzeństwa a tylko dwójka nie ma dzieci, ale jakoś mi przykro, że nie jest chętna do kontaktów z moimi dziećmi. Jagoda kiedyś do niej powiedziała, że woli drugą babcię, zajmowała się Dobrusią, a teraz kompletnie się nie interesuje, Marceliną też zupełnie nie. Mają samochód, więc spokojnie mogliby nas odwiedzić, teściu był, teściowa ma w dupie. Zawsze ja do nich jeżdżę i się upominam o czas dla wnuczek, a od jakiegoś czasu stwierdziłam, że mam gdzieś, droga jest taka sama w obie strony, a słuchawka telefonu nie parzy.
Powiem szczerze ,że też jestem trochę zła a raczej smutno mi że tak się dopominali a teraz nie łaska zobaczyć jak wygląda na żywo wnuczka...Ja nie twierdzę , że mają tutaj przyjechać na miesiąc ( o matko...nigdy w życiu🤣)ale na parę dni by nie zaszkodziło...Wiem też , że gdyby taka sytuacja była u brata męża to w pierwszym miesiącu już by byli żeby poznać dzidzie...ale "kij im..."..Dobrze , że dzieli nas tyle km bo mamy całkowicie inne spojrzenie na świat i dzięki tej odległości nasze stosunki są poprawne
Spokojnie,da radę 🙂 Mój na razie mimo, że mleko je z butli to z doidy świetnie sobie radzi. Bardzo szybko załapał o co chodzi. I wodę pije z doidy właśnie. Jak już się napije to często zostawiam mu kilka kropli w kubeczku i on sam chwyta i potrafi pić z niego sam więc za jakiś czas może uda się również mleko podawać z niego 🙂
No to zaopatruję się teraz i w bbox i doidy...tylko jest tyle kolorów , że zanim zdecyduję który wybrać to ona chyba roczek będzie mieć.... 😁 🤣

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry