reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

Właśnie mi uświadomiłaś jak wykąpie małą na wczasach..
no nie 😂 te wanienki są super bo naprawdę mało miejsca zajmują ale wkład to teraz bym wybrała inny na podtrzymanie 🤔
chciałbym mały go lubi bo tam są takie mini kuleczki i szybko to schnie😂
to polecam jeszcze worki próżniowe ja to brałam poduszki, koce, ręczniki no nie da się tego pomieścić tak poprostu w torbie 😂
no i walizki odpadaja i torby z kolkami też miejsce w samochodzie więc była torba o taka na 80l
Zobacz ofertę: DUŻA Torba Podróżna Turystyczna Bagaż Podręczny https://allegro.pl/oferta/duza-torba-podrozna-turystyczna-bagaz-podreczny-8308985764
ale ja to dużo brałam bo jeszcze expres do kawy, sterylizator, 3 puszki mm i sporo jeszcze innych rzeczy🙄
Mąż się śmiał ze mnie jakby to sklepów nie było na koejscu ale jak pierwszy tydz tutaj byliśmy to było po 16 stopni to już wdzięczny że bluze mu wzięłam 😂

reklama
no nie 😂 te wanienki są super bo naprawdę mało miejsca zajmują ale wkład to teraz bym wybrała inny na podtrzymanie 🤔
chciałbym mały go lubi bo tam są takie mini kuleczki i szybko to schnie😂
to polecam jeszcze worki próżniowe ja to brałam poduszki, koce, ręczniki no nie da się tego pomieścić tak poprostu w torbie 😂
no i walizki odpadaja i torby z kolkami też miejsce w samochodzie więc była torba o taka na 80l
Zobacz ofertę: DUŻA Torba Podróżna Turystyczna Bagaż Podręczny https://allegro.pl/oferta/duza-torba-podrozna-turystyczna-bagaz-podreczny-8308985764
ale ja to dużo brałam bo jeszcze expres do kawy, sterylizator, 3 puszki mm i sporo jeszcze innych rzeczy🙄
Mąż się śmiał ze mnie jakby to sklepów nie było na koejscu ale jak pierwszy tydz tutaj byliśmy to było po 16 stopni to już wdzięczny że bluze mu wzięłam 😂
Torby mam, lecz też pewnie pakować nas jak na miesiąc 😂

Ja też karmie piersią i u nas w nocy też pobudki są 2 razy. Mi wcale to nie przeszkadza 😜
Moja też budzi się 2 razy w ciągu nocy na cycka ( wierci się i marudzi z zamkniętymi oczami) i wtedy popije, po ciumka i zasypia 😁 Ale teraz od 2 tygodni to wieczorami masakra, ciągle spać chce przy cycku, jak odejdę to budzi się po 5 minutach i znów pije i ciumka.. I całe wieczory mam zajęte przez dzidzie 🤪 Prysznic to biorę w tempie ekspresowym, bo ona zawsze wyczuje ten moment i akurat wtedy sie obudzi z płaczem. Kiedyś tak płakała, że ja wyszłam z prysznica, zawinęłam się ręcznikiem i mokra wbiegłam do pokoju tak, że ujechalam na podłodze i prawie się przewróciłam 🤦‍♀️🙈
Ahh, czego się nie robi dla dzieci 😅

Ja mam w domu doidy i b.box.
To już kiedyś było chyba pisane, że przy bbOx tą słomkę trzeba przyciąć, a niektórzy z canpola chwalą bbox a cena nieporównywalnie mniejsza😅 ale dowiedziałam się o nim za późno. 😉
Ja to jestem przeczulona na punkcie ssania kciuka u dzieci bo mojej kuzynki córka to robi a ma 6 lat, wiem że nasze maluszki są jeszcze małe i to pewnie tylko etap ale jak to widziałam u mojego to od razu dostawał smoczek i szybko mu minęło, palce i kciuki może ale kciuk......grrrrr😅😉
Canpol jest spoko, ale nie ma słomek wymiennych (chyba, że coś się zmieniło).

pocieszę że na allegro tak 30 zł taniej 😂
Nie szukałam, ale nawet gdyby to ceny porypane 🤣🤣

od 5 ms i bbox załapał odrazu a z doidy no cóż 🙄 wylewa mu się ale nadal ćwiczymy czasem też się zachłyśnie ☹️ więc to nie jest takie idealne picie i trzeba mieć cierpliwość bo zalanych kilka bodziaki było.
z doidy on trzyma łapkami ja tylko do podtrzymuje żeby naraz za dużo nie wypił a naprawdę 2 łyżki stołowe na początku wlewałam.
i to nie jest tak że wypije nie wiadomo ile zaczęliśmy od łyżeczek teraz jest czasem 10-20 ml
a z bbox to potrafi wciągnąć i 50 ml 😂

Ps teściowa jak na złość kupiła mu niekapka powiedziałam że nie będziemy tego używać i nawet od niej nie wzięłam 😂 całe wakacje mam święty spokój zero telefonów 😂
Oo proszę, jak fajnie, spokój od teściowej 🤣

A ucinałaś słomkę w bbox?jak tak to ile??To kurczę najwyższa pora się zaopatrzyć w bbox jak i doidy:)Moja teściowa mieszka daleko więc mam święty spokój...a dokładniej 500 km świętego spokoju🤣🤣Może uda im się kiedyś dojechać aby poznać pierwsza wnuczkę bo jak na razie nie rwą się do tego chociaż chęć posiadania wnuka/wnuczki potrafili wypomnieć przy każdej możliwej okazji🤮
Moja co prawda wnuków ma od zarypania, bo mój mąż ma 9 rodzeństwa a tylko dwójka nie ma dzieci, ale jakoś mi przykro, że nie jest chętna do kontaktów z moimi dziećmi. Jagoda kiedyś do niej powiedziała, że woli drugą babcię, zajmowała się Dobrusią, a teraz kompletnie się nie interesuje, Marceliną też zupełnie nie. Mają samochód, więc spokojnie mogliby nas odwiedzić, teściu był, teściowa ma w dupie. Zawsze ja do nich jeżdżę i się upominam o czas dla wnuczek, a od jakiegoś czasu stwierdziłam, że mam gdzieś, droga jest taka sama w obie strony, a słuchawka telefonu nie parzy.

muszę się podzielić z wami doświadczeniem
na wyjazd kupiłam taka wanienke z wkładem
Wanienka super 👍
wkład też małemu się podoba 😜
ale dla mnie masakra nie da się dzieciaka umyć bo to zajmuje większość miejsca ☹️ to chyba jest tylko takie do leżenia wkońcu są wakacje 😎🌴
A ja kompletnie nie umiem żadnych wkładów używać, standardowo dziecko na rękę tylko i tyle, a ostatnio pod główkę zwiniętą pieluchę daję żeby sobie sama pochlupała. Czekam aż będzie siedzieć, to w wannie z Dobrusią będzie się kąpać 🤣😁

Moje dziecko dzisiaj spało łącznie godzinę w ciągu dnia. Myślałam, że zwariuję. A tymczasem się pakuję do mamy, żeby jutro rano już nie musieć, no i rano będę miała Marcysię działającą więc będzie ciężko cokolwoek zrobić.

Powiedz mi od którego miesiąca zaczęłaś podawać w doidy i bbox?I jakie były początki? Bo mi tak się wydaję że moja ani z jednego ani z drugiego nie da rady🙄
Spokojnie,da radę 🙂 Mój na razie mimo, że mleko je z butli to z doidy świetnie sobie radzi. Bardzo szybko załapał o co chodzi. I wodę pije z doidy właśnie. Jak już się napije to często zostawiam mu kilka kropli w kubeczku i on sam chwyta i potrafi pić z niego sam więc za jakiś czas może uda się również mleko podawać z niego 🙂

Tak spakowanie dziecka na wyjazd taki dluszy to nie lada wyczyn ale póki co niczego mi nie brakuje 😅
O kupnie wanienki turystycznej nawet nie pomyślałam, stwierdziłam ze w końcu są wanny i prysznice warto tylko przecwiczyć to przed wyjazdem😉l, my czasem mini kąpiel to bierzemy w dużej umywalce a później główkę myjemy osobno😉 a te wypełniacze to mi się z noworodkiem kojarzą chociaż ja właściwie miałam zwykłą wanienkę do kąpieli od początku bez tego gadżetu😅😉

Moja co prawda wnuków ma od zarypania, bo mój mąż ma 9 rodzeństwa a tylko dwójka nie ma dzieci, ale jakoś mi przykro, że nie jest chętna do kontaktów z moimi dziećmi. Jagoda kiedyś do niej powiedziała, że woli drugą babcię, zajmowała się Dobrusią, a teraz kompletnie się nie interesuje, Marceliną też zupełnie nie. Mają samochód, więc spokojnie mogliby nas odwiedzić, teściu był, teściowa ma w dupie. Zawsze ja do nich jeżdżę i się upominam o czas dla wnuczek, a od jakiegoś czasu stwierdziłam, że mam gdzieś, droga jest taka sama w obie strony, a słuchawka telefonu nie parzy.

A ja kompletnie nie umiem żadnych wkładów używać, standardowo dziecko na rękę tylko i tyle, a ostatnio pod główkę zwiniętą pieluchę daję żeby sobie sama pochlupała. Czekam aż będzie siedzieć, to w wannie z Dobrusią będzie się kąpać 🤣😁

Moje dziecko dzisiaj spało łącznie godzinę w ciągu dnia. Myślałam, że zwariuję. A tymczasem się pakuję do mamy, żeby jutro rano już nie musieć, no i rano będę miała Marcysię działającą więc będzie ciężko cokolwoek zrobić.
Właśnie wszystko jest wymienne słomki z odważnikim i bez😅 i oczywiście dużo tańsze, mam nadzieje że ten oryginalny będzie nam służył długo aczkolwiek jak coś się z nim stanie to chyba przetestuje tańszą wersje 😅

Cos wczoraj było na rzeczy bo młoda spala podobnie. Raczej trudno to nawet spaniem nazwać

muszę się podzielić z wami doświadczeniem
na wyjazd kupiłam taka wanienke z wkładem
Wanienka super 👍
wkład też małemu się podoba 😜
ale dla mnie masakra nie da się dzieciaka umyć bo to zajmuje większość miejsca ☹️ to chyba jest tylko takie do leżenia wkońcu są wakacje 😎🌴
Dobrze, że tego nie kupiłam, koleżanka moja przed moim porodem mivto polecała, mówiła, że w tym kapała syna i się nie bała że jej się ześlizgnie, no ale to nie dla mnie, wolę standardową wanienkę 😁

reklama

Tak spakowanie dziecka na wyjazd taki dluszy to dla mnie był nie lada wyczyn ale póki co niczego mi nie brakuje 😅
O kupnie wanienki turystycznej nawet nie pomyślałam, stwierdziłam ze w końcu są wanny i prysznice i tam będziemy go myć warto tylko przecwiczyć to przed wyjazdem😉l, my czasem mini kąpiel to bierzemy w dużej umywalce a później główkę myjemy osobno😉 a te wypełniacze to mi się z noworodkiem kojarzą chociaż ja właściwie miałam zwykłą wanienkę do kąpieli od początku bez tego gadżetu😅😉

Do góry