reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ja mam w domu doidy i b.box.
To już kiedyś było chyba pisane, że przy bbOx tą słomkę trzeba przyciąć, a niektórzy z canpola chwalą bbox a cena nieporównywalnie mniejsza😅 ale dowiedziałam się o nim za późno. 😉
Ja to jestem przeczulona na punkcie ssania kciuka u dzieci bo mojej kuzynki córka to robi a ma 6 lat, wiem że nasze maluszki są jeszcze małe i to pewnie tylko etap ale jak to widziałam u mojego to od razu dostawał smoczek i szybko mu minęło, palce i kciuki może ale kciuk......grrrrr😅😉
To prawda, trzeba uważa by dziecko nie przyzwyczaiło się do ssania kciuka, bo to jest nawykowe i dziecko może wejść w taki nawyk, że potem przez długie lata będzie to robiło a ciężko od tego odzwyczaić.

A dlaczego trzeba z bboxa przyciąć słomkę? Przecież ona potem ma taki otwór które nie przepuszcza wody, więc też nie można za dużo przyciąć.

A ucinałaś słomkę w bbox?jak tak to ile??To kurczę najwyższa pora się zaopatrzyć w bbox jak i doidy:)Moja teściowa mieszka daleko więc mam święty spokój...a dokładniej 500 km świętego spokoju🤣🤣Może uda im się kiedyś dojechać aby poznać pierwsza wnuczkę bo jak na razie nie rwą się do tego chociaż chęć posiadania wnuka/wnuczki potrafili wypomnieć przy każdej możliwej okazji🤮
nic nie ucinałam jak utniesz to tam jest taka w rurce blokadka która dziecko musi nacisnąć żeby woda popłynęła jak to obetniesz to równie dobrze możesz mi dać kubek ze słomką
dlatego właśnie bbox jest średnio zdrowy i lepiej używać go okazjonalnie 🤪 patrz spacer
a ja za chwilę będę małego uczyć ze zwykłej butelki i też rezygnujemy z bboxa (sąsiadki syn 2 ms starszy i żlopie z butelki jak stary😂 z takiej z tym takim gwintem odtykanym)

Ps ale Ci dobrze z teściowa 😂

Zazdroszczę. U nas była jedna nocka w całości przespana i tylko raz, a teraz poprzestawiało się jej totalnie , pobudkę ma pierwsza o 23 druga gdzieś 2 lub 3 godzina na cycka, i spi do 6, max 6.30. Jak to mówimy z mężem - nasze dziecko wyznaje zasadę- spanie jest dla słabych.
A moim zdaniem to to jest super przespana nocka 😉 Jeśli wstaje tylko na karmienie i idzie dalej spać to to jest naprawdę ok 😉 mało jakie dzieci przesypiają cała noc bez pobudki na jedzenie.

To prawda, trzeba uważa by dziecko nie przyzwyczaiło się do ssania kciuka, bo to jest nawykowe i dziecko może wejść w taki nawyk, że potem przez długie lata będzie to robiło a ciężko od tego odzwyczaić.

A dlaczego trzeba z bboxa przyciąć słomkę? Przecież ona potem ma taki otwór które nie przepuszcza wody, więc też nie można za dużo przyciąć.
Wiesz co któraś z dziewczyn pisała, że jakiś specjalista zalecał ale nie pamiętam dokładnie o co chodzilo😅. Ja tam niczego nie będę obcinać.kiedyś wszystko byli zdrowe teraz nic już prawie nie jest 😅

Ja to jakoś sceptycznie podchodzę do tych opowieści o przyzwyczajaniu 🤨
mój młody już mój w ogóle nie zainteresowany i w ogóle nie zwracałam mu uwagi
teraz 4 palce w buzi i tak ćlumka
tak samo jest z noszeniem, przytulaniem, spaniem w jednym łóżku itd ale to pewnie pożyjemy zobaczymy 😂 może się okaże jednak że nie mam racji i ciągle będę nosić, przytulać i spać w jednym łóżku a na dokładkę w wieku 13 lat że smoczkiem ale to byłoby widok😂 ( jaka stara już będę 😱)

Wiesz co któraś z dziewczyn pisała, że jakiś specjalista zalecał ale nie pamiętam dokładnie o co chodzilo😅. Ja tam niczego nie będę obcinać.
no właśnie chodzi o dziąsła że musi nacisnąć
spróbujcie się napić to zobaczycie o co chodzi tylko ustami trzeba nacisnąć nie zębami 😂

muszę się podzielić z wami doświadczeniem
na wyjazd kupiłam taka wanienke z wkładem
Wanienka super 👍
wkład też małemu się podoba 😜
ale dla mnie masakra nie da się dzieciaka umyć bo to zajmuje większość miejsca ☹️ to chyba jest tylko takie do leżenia wkońcu są wakacje 😎🌴

Załączniki

• 82CFCA2D-900B-454B-87CB-A8ABD6478480.jpeg
    82CFCA2D-900B-454B-87CB-A8ABD6478480.jpeg
    51 KB · Wyświetleń: 56
A moim zdaniem to to jest super przespana nocka 😉 Jeśli wstaje tylko na karmienie i idzie dalej spać to to jest naprawdę ok 😉 mało jakie dzieci przesypiają cała noc bez pobudki na jedzenie.
No właśnie sobie staram się mówić że i tak mamo mamy pobudek.

nic nie ucinałam jak utniesz to tam jest taka w rurce blokadka która dziecko musi nacisnąć żeby woda popłynęła jak to obetniesz to równie dobrze możesz mi dać kubek ze słomką
dlatego właśnie bbox jest średnio zdrowy i lepiej używać go okazjonalnie 🤪 patrz spacer
a ja za chwilę będę małego uczyć ze zwykłej butelki i też rezygnujemy z bboxa (sąsiadki syn 2 ms starszy i żlopie z butelki jak stary😂 z takiej z tym takim gwintem odtykanym)

Ps ale Ci dobrze z teściowa 😂
No właśnie dziś otworzyłam tego bboxa a tam przyciąć tego raczej nie bardzo z racji ze jest na wolny przepływ. Może starszakowi przycinać ale nie takiemu małemu.

reklama
muszę się podzielić z wami doświadczeniem
na wyjazd kupiłam taka wanienke z wkładem
Wanienka super 👍
wkład też małemu się podoba 😜
ale dla mnie masakra nie da się dzieciaka umyć bo to zajmuje większość miejsca ☹️ to chyba jest tylko takie do leżenia wkońcu są wakacje 😎🌴
Właśnie mi uświadomiłaś jak wykąpie małą na wczasach..

Do góry