pocieszę że na allegro tak 30 zł taniejU nas też kciuk grany i obserwuję. Ale wydaje mi się, że u nas przejściowy, bo w zeszłym tygodniu jeszcze ssała kciuka a teraz ssie całą rączkę, a kciuk z rzadka do wyciszenia jak się przebudzi. Mam jeden smoczek w domu, Curaprox, ale nie był użyty ani razu, dostałam go jako wygraną w konkursie razem ze szczoteczką i gryzakiem. Szczoteczkę zużyła Dobrusia, Marcysia używa bardzo chętnie gryzaka, a smoczek leży. Ostatnio zerknęłam na ceny tych rzeczy i padłam
Gryzak| Niweluje ból związany z ząbkowaniem – wspiera rozwój sensoryczny i motoryczny | CURAPROX-Shop Polska
Eliminuje ból związany z ząbkowaniem przy mocnym zgryzie. Pomaga dziecku przygotować się na pojawienie się pierwszego ząbka. Czytaj więcej …curaprox.pl
reklama
Ja bym nie dawała w butelce ze smoczkiem bo potem może być Ci ciężko odstawić tą butelkę nam generalnie neurologopeda powiedziała że woda to w zwykłym kubku najlepiej bo to są zupełnie inne mięśnie języka i ust które ćwiczy z butelki to jest takie bezwiedne picie jakoś to nazwała ale nie pamiętamNo bo właśnie nie wiem czy normalnie butelkę brać jej jeszcze czy już bidon będzie wygodniejszy
Mary2094
Fanka BB :)
Moja to krzyżówka jamnika z sznaucerem bardzo temperamentny kanapowiecMam to samo ale już nie mogę się doczekać tych magicznych 6 miesięcyA wiesz że my nie tylko córki mamy podobne? Ja też mam psa "brodacza"Widzę że ty chyba jamnika szorstkowłosego....a ja basseta gryfońskiego
Mary2094
Tak, doidy do mnie kubeczek idzie, mi zależy aby na spacerze mieć coś właśnie w jakimś bidonie czy coś właśnie byliśmy kupić fotelik i spacerówkę to mieli tam b-boxy więc zakupiliśmy bo bardzo mała różnica niż na allegroJa bym nie dawała w butelce ze smoczkiem bo potem może być Ci ciężko odstawić tą butelkę nam generalnie neurologopeda powiedziała że woda to w zwykłym kubku najlepiej bo to są zupełnie inne mięśnie języka i ust które ćwiczy z butelki to jest takie bezwiedne picie jakoś to nazwała ale nie pamiętam
Mary2094
Spojrzałam na Twojego psiaka w necie i faktycznie, jak moja Lucyna tyle że w ciapkiMam to samo ale już nie mogę się doczekać tych magicznych 6 miesięcyA wiesz że my nie tylko córki mamy podobne? Ja też mam psa "brodacza"Widzę że ty chyba jamnika szorstkowłosego....a ja basseta gryfońskiego
E
ecza
Gość
I jaki w końcu kupiliście fotelik?Co Wam doradzili?Bo ja też niebawem będę szukać więc akurat mogą to być cenne informacjeTak, doidy do mnie kubeczek idzie, mi zależy aby na spacerze mieć coś właśnie w jakimś bidonie czy coś właśnie byliśmy kupić fotelik i spacerówkę to mieli tam b-boxy więc zakupiliśmy bo bardzo mała różnica niż na allegro
No dokładnie...tylko mój to kawalerMelonI już mu współczuje jak dziecię zacznie się przemieszczaćSpojrzałam na Twojego psiaka w necie i faktycznie, jak moja Lucyna tyle że w ciapki
E
ecza
Gość
Powiedz mi od którego miesiąca zaczęłaś podawać w doidy i bbox?I jakie były początki? Bo mi tak się wydaję że moja ani z jednego ani z drugiego nie da radyJa bbox i się sprawdza na spacery w domu doidy tylko a teraz próbujemy na spacerach jeszcze ze zwykłej butelki idzie marnie
od 5 ms i bbox załapał odrazu a z doidy no cóż wylewa mu się ale nadal ćwiczymy czasem też się zachłyśnie więc to nie jest takie idealne picie i trzeba mieć cierpliwość bo zalanych kilka bodziaki było.Powiedz mi od którego miesiąca zaczęłaś podawać w doidy i bbox?I jakie były początki? Bo mi tak się wydaję że moja ani z jednego ani z drugiego nie da rady
z doidy on trzyma łapkami ja tylko do podtrzymuje żeby naraz za dużo nie wypił a naprawdę 2 łyżki stołowe na początku wlewałam.
i to nie jest tak że wypije nie wiadomo ile zaczęliśmy od łyżeczek teraz jest czasem 10-20 ml
a z bbox to potrafi wciągnąć i 50 ml
Ps teściowa jak na złość kupiła mu niekapka powiedziałam że nie będziemy tego używać i nawet od niej nie wzięłam całe wakacje mam święty spokój zero telefonów
E
ecza
Gość
A ucinałaś słomkę w bbox?jak tak to ile??To kurczę najwyższa pora się zaopatrzyć w bbox jak i doidyMoja teściowa mieszka daleko więc mam święty spokój...a dokładniej 500 km świętego spokojuMoże uda im się kiedyś dojechać aby poznać pierwsza wnuczkę bo jak na razie nie rwą się do tego chociaż chęć posiadania wnuka/wnuczki potrafili wypomnieć przy każdej możliwej okazjiod 5 ms i bbox załapał odrazu a z doidy no cóż wylewa mu się ale nadal ćwiczymy czasem też się zachłyśnie więc to nie jest takie idealne picie i trzeba mieć cierpliwość bo zalanych kilka bodziaki było.
z doidy on trzyma łapkami ja tylko do podtrzymuje żeby naraz za dużo nie wypił a naprawdę 2 łyżki stołowe na początku wlewałam.
i to nie jest tak że wypije nie wiadomo ile zaczęliśmy od łyżeczek teraz jest czasem 10-20 ml
a z bbox to potrafi wciągnąć i 50 ml
Ps teściowa jak na złość kupiła mu niekapka powiedziałam że nie będziemy tego używać i nawet od niej nie wzięłam całe wakacje mam święty spokój zero telefonów
reklama
Patii26
My jedziemy 1 września na 4 dni do Zakopanego odpocząć sobie i pospacerować Miejmy nadzieję, że nie będzie wtedy takich upałów...ja to w ogóle tego nie kumam zawsze na wszystko przychodzi czas jeszcze jakbym miała się tym przejmować a mam wcześniaka to w ogóle
mam wrażenie że czasem ludzie czymkolwiek chcą się pochwalić aby ich poprostu doceniono bo im tego brakuje widziałam że im bardziej ja byłam zdumiona tym ona rosła a niech jej będzie na zdrowie!
a co u Was jakieś wakacje?
Ooo, rewelacjaChwalę się. Całkowita renowacja krzeseł z roku 1989. Wymiana tapicerki też za mną, łącznie z nowymi gąbkami. Dodam, że to był mój pierwszy raz. Cel: sześć krzeseł do kuchni. Dwa za mną Zobacz załącznik 1305907Zobacz załącznik 1305908Zobacz załącznik 1305909Zobacz załącznik 1305910
Ja tak samo, mnie to przeraża... Staram się o tym nie myśleć, że mała już nigdy nie będzie taka mała, bo zaraz zaczynam ryczeć Niech ten czas zwolni!!Ja się boje tego ze ten czas tak szybko upływa zobaczcie jakie mamy juz ruchliwe dzieciaczki.
OMG No laska, talent to Ty masz zajebisty Obrazy przepiękne, ja bym coś z tym zrobiłaNie ma czym chwalić za bardzo, nie wrzucam nic do sieci
Farbami bawię się dopiero od kilku lat, polecam wszystkim naprawdę fajna sprawa!
Jestem mocna w rysowaniu ołówkiem portrety, krajobrazy i cała reszta
Zawsze daje rodzinie i znajomym w prezencie
Wrzucam kilka obrazków
Moja jest kompletnie antysmoczkowa, tylko cycek dla niej najważniejszy i mamusia oczywiściewiecie co Wam powiem ale to chyba ściema jest z tymi smoczkami, że dzieci się przyzwyczajają.
ja mojemu dałam jakoś 2 tyg po urodzeniu był moment że namiętnie go ssał potem był etap że zasypiał i zaraz wypluwał
a teraz od tyg wkładam mu smoczka a ten odrazu fuuu jakby chciał mi powiedzieć matka sama se to weź... kompletnie nie chce smoczka nawet jak się popłacze także cieszę się że nie uległam fantazjom i mu nie zabraniałam