reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

U nas też kciuk grany i obserwuję. Ale wydaje mi się, że u nas przejściowy, bo w zeszłym tygodniu jeszcze ssała kciuka a teraz ssie całą rączkę, a kciuk z rzadka do wyciszenia jak się przebudzi. Mam jeden smoczek w domu, Curaprox, ale nie był użyty ani razu, dostałam go jako wygraną w konkursie razem ze szczoteczką i gryzakiem. Szczoteczkę zużyła Dobrusia, Marcysia używa bardzo chętnie gryzaka, a smoczek leży. Ostatnio zerknęłam na ceny tych rzeczy i padłam 🙈🙈
pocieszę że na allegro tak 30 zł taniej 😂

reklama
No bo właśnie nie wiem czy normalnie butelkę brać jej jeszcze czy już bidon będzie wygodniejszy
Ja bym nie dawała w butelce ze smoczkiem bo potem może być Ci ciężko odstawić tą butelkę nam generalnie neurologopeda powiedziała że woda to w zwykłym kubku najlepiej bo to są zupełnie inne mięśnie języka i ust które ćwiczy z butelki to jest takie bezwiedne picie jakoś to nazwała ale nie pamiętam 🙄

Ja bym nie dawała w butelce ze smoczkiem bo potem może być Ci ciężko odstawić tą butelkę nam generalnie neurologopeda powiedziała że woda to w zwykłym kubku najlepiej bo to są zupełnie inne mięśnie języka i ust które ćwiczy z butelki to jest takie bezwiedne picie jakoś to nazwała ale nie pamiętam 🙄
Tak, doidy do mnie kubeczek idzie, mi zależy aby na spacerze mieć coś właśnie w jakimś bidonie czy coś 😃 właśnie byliśmy kupić fotelik i spacerówkę to mieli tam b-boxy więc zakupiliśmy bo bardzo mała różnica niż na allegro

Mam to samo ale już nie mogę się doczekać tych magicznych 6 miesięcy:)A wiesz że my nie tylko córki mamy podobne? 😹Ja też mam psa "brodacza"😀Widzę że ty chyba jamnika szorstkowłosego....a ja basseta gryfońskiego🤣🤣🤣
Spojrzałam na Twojego psiaka w necie i faktycznie, jak moja Lucyna tyle że w ciapki 😂

Tak, doidy do mnie kubeczek idzie, mi zależy aby na spacerze mieć coś właśnie w jakimś bidonie czy coś 😃 właśnie byliśmy kupić fotelik i spacerówkę to mieli tam b-boxy więc zakupiliśmy bo bardzo mała różnica niż na allegro
I jaki w końcu kupiliście fotelik?Co Wam doradzili?Bo ja też niebawem będę szukać więc akurat mogą to być cenne informacje:)
Spojrzałam na Twojego psiaka w necie i faktycznie, jak moja Lucyna tyle że w ciapki 😂
No dokładnie...tylko mój to kawaler:)Melon😍I już mu współczuje jak dziecię zacznie się przemieszczać🤣🤣

Powiedz mi od którego miesiąca zaczęłaś podawać w doidy i bbox?I jakie były początki? Bo mi tak się wydaję że moja ani z jednego ani z drugiego nie da rady🙄
od 5 ms i bbox załapał odrazu a z doidy no cóż 🙄 wylewa mu się ale nadal ćwiczymy czasem też się zachłyśnie ☹️ więc to nie jest takie idealne picie i trzeba mieć cierpliwość bo zalanych kilka bodziaki było.
z doidy on trzyma łapkami ja tylko do podtrzymuje żeby naraz za dużo nie wypił a naprawdę 2 łyżki stołowe na początku wlewałam.
i to nie jest tak że wypije nie wiadomo ile zaczęliśmy od łyżeczek teraz jest czasem 10-20 ml
a z bbox to potrafi wciągnąć i 50 ml 😂

Ps teściowa jak na złość kupiła mu niekapka powiedziałam że nie będziemy tego używać i nawet od niej nie wzięłam 😂 całe wakacje mam święty spokój zero telefonów 😂

od 5 ms i bbox załapał odrazu a z doidy no cóż 🙄 wylewa mu się ale nadal ćwiczymy czasem też się zachłyśnie ☹️ więc to nie jest takie idealne picie i trzeba mieć cierpliwość bo zalanych kilka bodziaki było.
z doidy on trzyma łapkami ja tylko do podtrzymuje żeby naraz za dużo nie wypił a naprawdę 2 łyżki stołowe na początku wlewałam.
i to nie jest tak że wypije nie wiadomo ile zaczęliśmy od łyżeczek teraz jest czasem 10-20 ml
a z bbox to potrafi wciągnąć i 50 ml 😂

Ps teściowa jak na złość kupiła mu niekapka powiedziałam że nie będziemy tego używać i nawet od niej nie wzięłam 😂 całe wakacje mam święty spokój zero telefonów 😂
A ucinałaś słomkę w bbox?jak tak to ile??To kurczę najwyższa pora się zaopatrzyć w bbox jak i doidy:)Moja teściowa mieszka daleko więc mam święty spokój...a dokładniej 500 km świętego spokoju🤣🤣Może uda im się kiedyś dojechać aby poznać pierwsza wnuczkę bo jak na razie nie rwą się do tego chociaż chęć posiadania wnuka/wnuczki potrafili wypomnieć przy każdej możliwej okazji🤮

reklama
ja to w ogóle tego nie kumam zawsze na wszystko przychodzi czas 😜 jeszcze jakbym miała się tym przejmować a mam wcześniaka to w ogóle 🙄
mam wrażenie że czasem ludzie czymkolwiek chcą się pochwalić aby ich poprostu doceniono bo im tego brakuje widziałam że im bardziej ja byłam zdumiona tym ona rosła 😂a niech jej będzie na zdrowie!

a co u Was jakieś wakacje?
My jedziemy 1 września na 4 dni do Zakopanego odpocząć sobie i pospacerować 😊 Miejmy nadzieję, że nie będzie wtedy takich upałów...
Chwalę się. Całkowita renowacja krzeseł z roku 1989. Wymiana tapicerki też za mną, łącznie z nowymi gąbkami. Dodam, że to był mój pierwszy raz. Cel: sześć krzeseł do kuchni. Dwa za mną 🙈🙈 Zobacz załącznik 1305907Zobacz załącznik 1305908Zobacz załącznik 1305909Zobacz załącznik 1305910
Ooo, rewelacja 😀
Ja się boje tego ze ten czas tak szybko upływa 😊 zobaczcie jakie mamy juz ruchliwe dzieciaczki.
Ja tak samo, mnie to przeraża... Staram się o tym nie myśleć, że mała już nigdy nie będzie taka mała, bo zaraz zaczynam ryczeć 😭 Niech ten czas zwolni!!
Nie ma czym chwalić za bardzo, nie wrzucam nic do sieci 😉
Farbami bawię się dopiero od kilku lat, polecam wszystkim naprawdę fajna sprawa!
Jestem mocna w rysowaniu ołówkiem ❤️ portrety, krajobrazy i cała reszta ☺️
Zawsze daje rodzinie i znajomym w prezencie 😉

Wrzucam kilka obrazków 🙈
OMG 😱 No laska, talent to Ty masz zajebisty 😍 Obrazy przepiękne, ja bym coś z tym zrobiła 😉
wiecie co Wam powiem ale to chyba ściema jest z tymi smoczkami, że dzieci się przyzwyczajają.
ja mojemu dałam jakoś 2 tyg po urodzeniu był moment że namiętnie go ssał potem był etap że zasypiał i zaraz wypluwał
a teraz od tyg wkładam mu smoczka a ten odrazu fuuu jakby chciał mi powiedzieć matka sama se to weź... 😂 😂 😂 kompletnie nie chce smoczka nawet jak się popłacze także cieszę się że nie uległam fantazjom i mu nie zabraniałam😂
Moja jest kompletnie antysmoczkowa, tylko cycek dla niej najważniejszy i mamusia oczywiście 🥰

Do góry