reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

no powiem CI że talent masz😁
średnio się znam na sztuce więc ciężko mi wyceniać😂 ale widać jak coś jest piękne, serio powinnaś się zastanowić nad sprzedażą ale też wystawieniem swoich usług np mogłabyś malować portrety maluszków
Dziękuję raz jeszcze Vanes :)
Ja raczej traktuje malowanie i rysowanie jak hobby, których mam wiele hehe 🤭👍😁

wiecie co Wam powiem ale to chyba ściema jest z tymi smoczkami, że dzieci się przyzwyczajają.
ja mojemu dałam jakoś 2 tyg po urodzeniu był moment że namiętnie go ssał potem był etap że zasypiał i zaraz wypluwał
a teraz od tyg wkładam mu smoczka a ten odrazu fuuu jakby chciał mi powiedzieć matka sama se to weź... 😂 😂 😂 kompletnie nie chce smoczka nawet jak się popłacze także cieszę się że nie uległam fantazjom i mu nie zabraniałam😂
Też myślę, że to ściema. Moja kilka razy dostała smoka i fakt, ratował sytuację ale teraz wcale nie używamy... Jak próbowałam jej wcisnąć to potraktowała go jak gryzak.
Lipaaa, teraz dopiero oglądam sobie z bliska fotki... Ty masz talent do malowania także siebie 🙂 Piękne kreski widzę na powiekach 😉 Z racji wieku maluję się codziennie dla dobrego samopoczucia, ale nigdy tak ładnie jak Ty! 🤩
Wow dzięki, dobrze, że mnie nie widać, bo dostałam rumiencow ☺️
Oooo mam taką ciotkę co też co tydzień okna myje, a jak pojedziesz do niej to Ci nawet buty od spodu umyje 😅
A na fasolkę narobiłaś mi apetytu 😉
Ja pierdziele, dobra jest, kobieta pracująca 😳
Brawo 😍
Ja to musze mojemu synowi powiedzieć 😅😉on usilnie trenuje obrót na brzuch w gondoli ja nie wiem jak on planuje na tych wertepach po których często jeździmy, być na brzuchu 😅
Mi się wydaje, że moja córcia tak bardzo lubi leżenie na brzuchu,bo od narodzin często była w tej pozycji kładziona. Nie było dnia, żeby nie leżała na brzuchu. Szybko zaczęła stabilnie trzymać głowę i tydzień po skończeniu 3 miesiąca zaczęła się obracać na brzuch.
Ale na Twoim miejscu wgl bym się niczym nie sugerowała, chłopak jest zdrowy i silny, te wszystkie umiejętności opanuje w swoim czasie.
Pierwszy roczek to przecież czas samych sukcesów!
Tak ale patrz na to że karmisz piersią zgodnie z planem u nas mm wiec wydaje mi się że nam łatwiej nad tym zapanować 😉
Chociaż Fabryczna nie pocieszyłaś mnie😅😉
Ja też karmie piersią i u nas w nocy też pobudki są 2 razy. Mi wcale to nie przeszkadza 😜

reklama

Też myślę, że to ściema. Moja kilka razy dostała smoka i fakt, ratował sytuację ale teraz wcale nie używamy... Jak próbowałam jej wcisnąć to potraktowała go jak gryzak.

Mi się wydaje, że moja córcia tak bardzo lubi leżenie na brzuchu,bo od narodzin często była w tej pozycji kładziona. Nie było dnia, żeby nie leżała na brzuchu. Szybko zaczęła stabilnie trzymać głowę i tydzień po skończeniu 3 miesiąca zaczęła się obracać na brzuch.
Ale na Twoim miejscu wgl bym się niczym nie sugerowała, chłopak jest zdrowy i silny, te wszystkie umiejętności opanuje w swoim czasie.

Ja też karmie piersią i u nas w nocy też pobudki są 2 razy. Mi wcale to nie przeszkadza 😜
U nas też smoczek jako gryzak robi. Jedynie jako przyzwyczajenie u dzieci może być wtedy kiedy ono jest świadome, np jak ma 2 lata. Wtedy fakt ciężko jest takiego dzieciaka oduczyć

Mój też od pierwszych dni kładziony teraz jak juz sam się przewraca to już wogóle zadowolony , oczywiście też tak uważam ze wszystko w swoim tempie i nie spieszy mi się ale musze mu powiedzieć co robi jego rowiesnica😜
Mi wstawanie nigdy nie przeszkadzało tym bardziej, że u nas tylko jedno, ale bardziej chodzi mi o to , że on wcale nie jest głodny a to tylko takie jego przyzwyczajenie albo potrzeba bliskości 😉
A tak wogóle to dzisiaj mamy znowu mini urodziny😍 ale ten czas szybko leci

Mój też od pierwszych dni kładziony teraz jak juz sam się przewraca to już wogóle zadowolony , oczywiście też tak uważam ze wszystko w swoim tempie i nie spieszy mi się ale musze mu powiedzieć co robi jego rowiesnica😜
Mi wstawanie nigdy nie przeszkadzało tym bardziej, że u nas tylko jedno, ale bardziej chodzi mi o to , że on wcale nie jest głodny a to tylko takie jego przyzwyczajenie albo potrzeba bliskości 😉
A tak wogóle to dzisiaj mamy znowu mini urodziny😍 ale ten czas szybko leci
Powiedz mu, powiedz i pozdrów od Mai :)

Tak, dziś kończymy 5️⃣ miesięcy!!
Czas pędzi jak szalony 🙆‍♀️

Wiem że kiedyś ten temat był. W czym podajecie wodę lub będziecie podawać. Kupiłam kubek doidy, ale zależy mi na czymś kompaktowym na wyjazd nad morze, bo już wtedy będziemy rozszerzać dietę i już podawać wodę. ( Dla mnie trochę będzie to wybawienie podczas długich spacerów)

Bidon Bbox najlepszy, do tej pory używamy dla starszej córki - na plac zabaw, w podróży niezastąpiony. Nie przecieka w torbie, ma obciążoną rurkę więc dziecko samo sobie poradzi w każdej pozycji. Wg mnie warto, mimo że jest drogi. Na allegro są zestawy bidon plus komplet rurek

U nas też mloda odrzuciła smoczki, zaraz po podcięciu dolnego wędzidełka. Próbowałam kilka razy jej dać, ale nie chce. Więc jest bezsmoczkowa. Ogólnie za to ssie kciuki i obserwujemy z neurologopedą obecnie czy to będzie etap przejściowy.
mój namiętnie ssał kciuka i już mu przeszło teraz jest cała dłoń w buzi ssana bez kciuka😂

reklama
Wiem że kiedyś ten temat był. W czym podajecie wodę lub będziecie podawać. Kupiłam kubek doidy, ale zależy mi na czymś kompaktowym na wyjazd nad morze, bo już wtedy będziemy rozszerzać dietę i już podawać wodę. ( Dla mnie trochę będzie to wybawienie podczas długich spacerów)
Ja bbox i się sprawdza na spacery w domu doidy tylko🤪 a teraz próbujemy na spacerach jeszcze ze zwykłej butelki idzie marnie 🙄

Do góry