reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

U mnie też z tym ciężka sprawa 😂😂 Moja mama co tydzień myje 😂😂
😱 co tydzień serio omg ja mam okna od podłogi do sufitu i szczerze to chyba bym zwariowała jak co tydz je bym myła od porodu tylko raz mi się udało bo ostatnio przed ciążą myłam😞
ale teraz to na 100% kogoś wynajmę
przed pandemią miałam Panią do sprzątania co 2 tyg a teraz to wszystko sama😭 (no z Mężem)

reklama
Miło mi bardzo Vanes, dziękuję.
Nigdy nie zastanawiałam się nad ewentualna cena.. A na ile Ty wyceniasz hehe 😁
no powiem CI że talent masz😁
średnio się znam na sztuce więc ciężko mi wyceniać😂 ale widać jak coś jest piękne, serio powinnaś się zastanowić nad sprzedażą ale też wystawieniem swoich usług np mogłabyś malować portrety maluszków

wiecie co Wam powiem ale to chyba ściema jest z tymi smoczkami, że dzieci się przyzwyczajają.
ja mojemu dałam jakoś 2 tyg po urodzeniu był moment że namiętnie go ssał potem był etap że zasypiał i zaraz wypluwał
a teraz od tyg wkładam mu smoczka a ten odrazu fuuu jakby chciał mi powiedzieć matka sama se to weź... 😂 😂 😂 kompletnie nie chce smoczka nawet jak się popłacze także cieszę się że nie uległam fantazjom i mu nie zabraniałam😂

Lipaaa, teraz dopiero oglądam sobie z bliska fotki... Ty masz talent do malowania także siebie 🙂 Piękne kreski widzę na powiekach 😉 Z racji wieku maluję się codziennie dla dobrego samopoczucia, ale nigdy tak ładnie jak Ty! 🤩

wiecie co Wam powiem ale to chyba ściema jest z tymi smoczkami, że dzieci się przyzwyczajają.
ja mojemu dałam jakoś 2 tyg po urodzeniu był moment że namiętnie go ssał potem był etap że zasypiał i zaraz wypluwał
a teraz od tyg wkładam mu smoczka a ten odrazu fuuu jakby chciał mi powiedzieć matka sama se to weź... 😂 😂 😂 kompletnie nie chce smoczka nawet jak się popłacze także cieszę się że nie uległam fantazjom i mu nie zabraniałam😂
Oj tak. Smoczki są przereklamowane. Moja nie uznaje od zawsze. 2 dni pogryzła, bo ją dziąsła bolały. Teraz znów smoczek poszedł w odstawkę.

Co tydzień!? 😱
Moja mama ze 4 razy do roku. A ja to w ogóle może dwa. Mój mąż zazwyczaj myje, ale w roku łącznie myte są może 3 razy 🤣🤣
Serio. Jak pamiętam co tydzień w sobotę okna myję. Jakiś dziwny rytuał. Dobrze ze nie gotuje co sobota fasolki po bretońsku- bo tak kiedyś było 😂

U nas też mloda odrzuciła smoczki, zaraz po podcięciu dolnego wędzidełka. Próbowałam kilka razy jej dać, ale nie chce. Więc jest bezsmoczkowa. Ogólnie za to ssie kciuki i obserwujemy z neurologopedą obecnie czy to będzie etap przejściowy.

Wiem że kiedyś ten temat był. W czym podajecie wodę lub będziecie podawać. Kupiłam kubek doidy, ale zależy mi na czymś kompaktowym na wyjazd nad morze, bo już wtedy będziemy rozszerzać dietę i już podawać wodę. ( Dla mnie trochę będzie to wybawienie podczas długich spacerów)

U nas też mloda odrzuciła smoczki, zaraz po podcięciu dolnego wędzidełka. Próbowałam kilka razy jej dać, ale nie chce. Więc jest bezsmoczkowa. Ogólnie za to ssie kciuki i obserwujemy z neurologopedą obecnie czy to będzie etap przejściowy.
U nas też kciuk grany i obserwuję. Ale wydaje mi się, że u nas przejściowy, bo w zeszłym tygodniu jeszcze ssała kciuka a teraz ssie całą rączkę, a kciuk z rzadka do wyciszenia jak się przebudzi. Mam jeden smoczek w domu, Curaprox, ale nie był użyty ani razu, dostałam go jako wygraną w konkursie razem ze szczoteczką i gryzakiem. Szczoteczkę zużyła Dobrusia, Marcysia używa bardzo chętnie gryzaka, a smoczek leży. Ostatnio zerknęłam na ceny tych rzeczy i padłam 🙈🙈

reklama
U nas też kciuk grany i obserwuję. Ale wydaje mi się, że u nas przejściowy, bo w zeszłym tygodniu jeszcze ssała kciuka a teraz ssie całą rączkę, a kciuk z rzadka do wyciszenia jak się przebudzi. Mam jeden smoczek w domu, Curaprox, ale nie był użyty ani razu, dostałam go jako wygraną w konkursie razem ze szczoteczką i gryzakiem. Szczoteczkę zużyła Dobrusia, Marcysia używa bardzo chętnie gryzaka, a smoczek leży. Ostatnio zerknęłam na ceny tych rzeczy i padłam 🙈🙈
Chyba o tej marce mi neurologopeda wspominała, z racji właśnie tych zawrotnych cen 😃
U nas kciuk też odrywa rolę wyciszacza gdy już mega senna.

Do góry