reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Aaaaa to mi się pomieszało😂jechaliśmy dzisiaj przez Połczyn Zdrój i chciałam wpaść na kawę 😜
zapraszam do Goczałkowic dwa tarasy ta pani ma więc spoczko się zmieścimy aż żal wyjeżdżać będzie ☹️ do bloku 😭

a z Rodzinką na wakacje jechaliście?
[/QUOTE]
O rany to drugi koniec Polski ale też kocham jeździć w tamte strony😉
Musisz koniecznie pomyśleć o jakimś domku z ogrodem 😉
Tak wybraliśmy się nad morze, mały to kochany podróżnik zero problemu z jazdą, gorzej ze mną bo siedziałam z nim z tyłu i było mi nie dobrze, normalnie nie znałam się od tej strony bo zawsze za kierownicą albo z przodu i zero problemów 🙈😂😂😉
Oczywiście, żeby nie było za dobrze to rano go wysypało na buzi żebym miała się czym martwić, na szczęście jestem w kontakcie z alergologiem i w razie co wypisała mi receptę 😉

reklama
zapraszam do Goczałkowic dwa tarasy ta pani ma więc spoczko się zmieścimy aż żal wyjeżdżać będzie ☹️ do bloku 😭

a z Rodzinką na wakacje jechaliście?
Tak wybraliśmy się nad morze, mały to kochany podróżnik zero problemu z jazdą, gorzej ze mną bo siedziałam z nim z tyłu i było mi nie dobrze, normalnie nie znałam się od tej strony bo zawsze za kierownicą albo z przodu i zero problemów 🙈😂😂😉
Oczywiście, żeby nie było za dobrze to rano go wysypało na buzi żebym miała się czym martwić, na szczęście jestem w kontakcie z alergologiem i w razie co wypisała mi receptę 😉
[/QUOTE]
nad morze też mieliśmy taki plan 😂 ale nie wyszło jednak po relacji mojej siostry kompletnie nie żałuję 😂
ooo złoty chłopak 😜
mi też ciężko było z tyłu ale ze względu na fotel z przodu jednak nie lubię mieć przed sobą go 🙄 więc na powrót Mąż na tyły idzie 😂
no oby mu nic poważniejszego się nie przylazło🙄
a gdzie się wybraliście?

może zaczyna wyrabiać sobie stałe pory 😜
przyjdą ząbki to się zacznie raz tak raz tak
aczkolwiek dzisiaj na plażingu spotkałam babeczkę z dzieckiem i jej to wszystko mam wrażenie już umiał jak się urodził 😂😂😂 normalnie to twój jeszcze nie 🤔 dziwne a mój to już w 3 ms i tak każda rzecz, ząbki, wstawanie, ulewanie, rozszerzanie diety i co byście nie zapytały 🤪

Ooo, takie mamuśki są najlepsze 😂😂😂 i to ich zdziwienie w oczach, że Twoje dziecko czegoś nie potrafi 😂 znajomej synek zaczął chodzić jak miał 16 miesięcy (przyjmuje się, że do 18 to norma) i sąsiadka to normalnie tam takie sceny odstawiała, że dziecko nie chodzi bo pewnie niepełnosprawne a jej synek 'biegał jak miał 9 miesięcy' itp. Dzisiaj chłopaki są nastolatkami, ten co zaczął chodzić w wieku 16 m-cy zdobywa medale juniorów w zapasach, ten drugi wogole nie sportowy a mamuśka teraz opowiada, że rodzice go zmuszają do sportu, że nie ma dzieciństwa itp 🤷‍♀️ ten typ musi mieć zawsze rację 😂😂😂

Ooo, takie mamuśki są najlepsze 😂😂😂 i to ich zdziwienie w oczach, że Twoje dziecko czegoś nie potrafi 😂 znajomej synek zaczął chodzić jak miał 16 miesięcy (przyjmuje się, że do 18 to norma) i sąsiadka to normalnie tam takie sceny odstawiała, że dziecko nie chodzi bo pewnie niepełnosprawne a jej synek 'biegał jak miał 9 miesięcy' itp. Dzisiaj chłopaki są nastolatkami, ten co zaczął chodzić w wieku 16 m-cy zdobywa medale juniorów w zapasach, ten drugi wogole nie sportowy a mamuśka teraz opowiada, że rodzice go zmuszają do sportu, że nie ma dzieciństwa itp 🤷‍♀️ ten typ musi mieć zawsze rację 😂😂😂
Dokładnie. Każde dziecko jest inne, i każda mama by chciala aby nabywało szybko nowych umiejętności, ale na każdego przyjdzie pora i to dziecko wybiera sobie ten czas. Ja jestem osobiście przerażona że moja z dziecka które nie ruszało nawet nóżkami robi się obecnie demon 😂 i w duchu bym chciała by zwolniła trochę bo to tempo mnie przeraża

A ty mnie pytaj a ja Ciebie 😂 w ulotce jest ciąża i laktacja przeciwskazania. tam jest tlenek cynku znalazłam coś takiego

Stosowanie maści cynkowej na zmiany trądzikowe skóry jest jedną z najbardziej popularnych metod leczenia w warunkach domowych. Maść cynkową możemy bezpiecznie stosować w czasie ciąży i laktacji, ponieważ ma działanie powierzchniowe – jej składniki nie przenikają przez skórę do krwioobiegu. Jednak przy dłuższym stosowaniu – tak, jak w przypadku innych leków przyjmowanych w ciąży – doradzam konsultację z lekarzem prowadzącym ciążę lub z lekarzem dermatologiem.

ja w ciąży stosowałam leki których się nie powinno w ciąży bo lekarz mi zalecił mi producenci często coś poza bo albo badań im się nie chce robić albo rzeczywiście zrobili i ma wpływ ale nawet jak ma niewielki wpływ to muszą napisać 🙄
Czyli jednak dziecku mogę stosować, ale ja nie mogę na sobie 😅 I tak nie smaruje sobie, więc spoko 😅
nie
Goczałkowice-Zdrój koło Pszczyny
Ooo, to blisko mnie, 47 km mam do Ciebie z Cieszyna, pół h drogi 😁
Zobaczysz teraz będzie pędzić jak błyskawica! 😂 Moja cuduje z raczkowaniem - obecnie pełza, i z pozycji leżącej chce siedzieć. Nie mogę już normalnie zmienić pampersa bo się kula bo nauczyła się na plecy obracać (taki teraz z niej trochę breakdancer) 😂😂 tak więc gratulacje - teraz zacznie się dziać
Moja w końcu się obraca sama na boki od tygodnia 😍 Teraz jak przebieram pampersa a coś ją z boku ciekawi to się cała przekręca 😅

nad morze też mieliśmy taki plan 😂 ale nie wyszło jednak po relacji mojej siostry kompletnie nie żałuję 😂
ooo złoty chłopak 😜
mi też ciężko było z tyłu ale ze względu na fotel z przodu jednak nie lubię mieć przed sobą go 🙄 więc na powrót Mąż na tyły idzie 😂
no oby mu nic poważniejszego się nie przylazło🙄
a gdzie się wybraliście?
[/QUOTE]
Osobiście lubię wy jazdy na wakacje w czerwcu albo wrześniu ale mój się uparł żeby jechać w jego urlop 😅 😉ludzi tak w miarę nie ma tłoku, wózkiem też jest gdzie pospacerować 😉

Ostatnia edycja:
ja to w ogóle tego nie kumam zawsze na wszystko przychodzi czas 😜 jeszcze jakbym miała się tym przejmować a mam wcześniaka to w ogóle 🙄
mam wrażenie że czasem ludzie czymkolwiek chcą się pochwalić aby ich poprostu doceniono bo im tego brakuje widziałam że im bardziej ja byłam zdumiona tym ona rosła 😂a niech jej będzie na zdrowie!

a co u Was jakieś wakacje?

Dokładnie. Każde dziecko jest inne, i każda mama by chciala aby nabywało szybko nowych umiejętności, ale na każdego przyjdzie pora i to dziecko wybiera sobie ten czas. Ja jestem osobiście przerażona że moja z dziecka które nie ruszało nawet nóżkami robi się obecnie demon 😂 i w duchu bym chciała by zwolniła trochę bo to tempo mnie przeraża
Ta przerażona zachwycona jesteś, odpędź tego złego ducha 😂 😍 niech rośnie i pokonuje nowe schody 😜

reklama
Chwalę się. Całkowita renowacja krzeseł z roku 1989. Wymiana tapicerki też za mną, łącznie z nowymi gąbkami. Dodam, że to był mój pierwszy raz. Cel: sześć krzeseł do kuchni. Dwa za mną 🙈🙈
20210815_134821.jpg
20210809_165018.jpg
20210804_164023.jpg
20210804_135111.jpg

Do góry