reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Zazdroszczę . U nas 6.30 to standard. Zaraz wjedzie druga kawa. Dziś były dwie pobudki w nocy plus kręgosłup dal mi czadu że średnio spalam.
u mnie ostatnio też coś się zaczęła wcześniej budzić...wczoraj o 6 przed wczoraj o 6:30....:(dzisiaj też o 6 ale miło nas zaskoczyła:)

Aaaaa no i to druga noc gdzie w nocy się nie obudziła na mleko....ale wiem że wróci to jedzenie nocne bo już taki okres niejedzenia też miałyśmy...
To ja wygrywam ten konkurs, którego nikt nie oglosil, bo my obudzilismy się o 4:30 😂
I mama ja się bede bawić i spiewać operowo! No to sie baw...ale mama patrz na mnie! No to patrzylam...do 5:30, pozniej sie zmeczyl i poszedl spac az do 8:00 😂
nie to u mnie g. 5 to standard😂 i dzisiaj też była ale z reguły po g 7 nie śpi a 8 to już jedzenie a dzisiaj bajka😎

reklama
u mnie ostatnio też coś się zaczęła wcześniej budzić...wczoraj o 6 przed wczoraj o 6:30....:(dzisiaj też o 6 ale miło nas zaskoczyła:)

Aaaaa no i to druga noc gdzie w nocy się nie obudziła na mleko....ale wiem że wróci to jedzenie nocne bo już taki okres niejedzenia też miałyśmy...
może zaczyna wyrabiać sobie stałe pory 😜
przyjdą ząbki to się zacznie raz tak raz tak
aczkolwiek dzisiaj na plażingu spotkałam babeczkę z dzieckiem i jej to wszystko mam wrażenie już umiał jak się urodził 😂😂😂 normalnie to twój jeszcze nie 🤔 dziwne a mój to już w 3 ms i tak każda rzecz, ząbki, wstawanie, ulewanie, rozszerzanie diety i co byście nie zapytały 🤪

Czyli, że jak karmię piersią to ja nie mogę tego stosować czy dziecku nie mogę tego stosować?
A ty mnie pytaj a ja Ciebie 😂 w ulotce jest ciąża i laktacja przeciwskazania. tam jest tlenek cynku znalazłam coś takiego

Stosowanie maści cynkowej na zmiany trądzikowe skóry jest jedną z najbardziej popularnych metod leczenia w warunkach domowych. Maść cynkową możemy bezpiecznie stosować w czasie ciąży i laktacji, ponieważ ma działanie powierzchniowe – jej składniki nie przenikają przez skórę do krwioobiegu. Jednak przy dłuższym stosowaniu – tak, jak w przypadku innych leków przyjmowanych w ciąży – doradzam konsultację z lekarzem prowadzącym ciążę lub z lekarzem dermatologiem.

ja w ciąży stosowałam leki których się nie powinno w ciąży bo lekarz mi zalecił mi producenci często coś poza bo albo badań im się nie chce robić albo rzeczywiście zrobili i ma wpływ ale nawet jak ma niewielki wpływ to muszą napisać 🙄

nie to u mnie g. 5 to standard😂 i dzisiaj też była ale z reguły po g 7 nie śpi a 8 to już jedzenie a dzisiaj bajka😎
Właśnie nie wiem co się dzieje, bo w nocy raz spi spokojnie raz niespokojnie, ale cały czas albo 1 albo 2 pobudki, ale nagle pojawiły się 2 drzemki od 3 dni w ciągu dnia po 1h. Tak więc jeszcze nie ma dramatu. Ale czekam na te zęby bo już woda zamiast śliny leci z buzi a ani widu ani słychu.

może zaczyna wyrabiać sobie stałe pory 😜
przyjdą ząbki to się zacznie raz tak raz tak
aczkolwiek dzisiaj na plażingu spotkałam babeczkę z dzieckiem i jej to wszystko mam wrażenie już umiał jak się urodził 😂😂😂 normalnie to twój jeszcze nie 🤔 dziwne a mój to już w 3 ms i tak każda rzecz, ząbki, wstawanie, ulewanie, rozszerzanie diety i co byście nie zapytały 🤪
Dziewczyny, moja kluska pobija wszystkich. Urodzona 27 lutego, a dopiero dziś pierwszy przewrót plecy- brzuch, a wczoraj pierwszy raz ugryziony palec własnej stopy, zębów brak. Jest przekochana i waży 9kg. Wszystkie normy ma w nosie, mama (czyli ja) już też. Jedna dziecko mialam wybitne, wcześniej szkoła, laureat konkursów, wybitny szachista i piłkarz. A teraz nastolatek i leń patentowany. Cieszy mnie ta normalność Melanii 😁

Dziewczyny, moja kluska pobija wszystkich. Urodzona 27 lutego, a dopiero dziś pierwszy przewrót plecy- brzuch, a wczoraj pierwszy raz ugryziony palec własnej stopy, zębów brak. Jest przekochana i waży 9kg. Wszystkie normy ma w nosie, mama (czyli ja) już też. Jedna dziecko mialam wybitne, wcześniej szkoła, laureat konkursów, wybitny szachista i piłkarz. A teraz nastolatek i leń patentowany. Cieszy mnie ta normalność Melanii 😁
Zobaczysz teraz będzie pędzić jak błyskawica! 😂 Moja cuduje z raczkowaniem - obecnie pełza, i z pozycji leżącej chce siedzieć. Nie mogę już normalnie zmienić pampersa bo się kula bo nauczyła się na plecy obracać (taki teraz z niej trochę breakdancer) 😂😂 tak więc gratulacje - teraz zacznie się dziać

Aaaaa to mi się pomieszało😂jechaliśmy dzisiaj przez Połczyn Zdrój i chciałam wpaść na kawę 😜
[/QUOTE]
zapraszam do Goczałkowic dwa tarasy ta pani ma więc spoczko się zmieścimy aż żal wyjeżdżać będzie ☹️ do bloku 😭

a z Rodzinką na wakacje jechaliście?

Ostatnia edycja:
reklama
😍 super i wszystko w normie ma czas 😜
ja to aż się boję powrotu z wakacji ciekawe ile mój waży 🤔😂 bo coraz gorzej mi go nosić albo się rozleniwiłam 😜

Do góry