reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Wywoływać to wywołuje regularnie zdjęcia. Ja lubię mieć zdjęcia w klasycznej formie zachowane. :-) Niestety co odłożone mloda miała pieniążki to rozchodzą się po specjalistach i oby dwa podcięcia sporo pochłonęły pieniędzy bo wszystko robimy prywatnie. Jak się skończą wyjazdy po specjalistach to będziemy odkładać pieniążki.
Takie odkładane pieniądze dla dziecka bardzo się przydadzą kiedyś. Mój starszy uległ kontuzji i musiał mieć operację kolanana, operował go lekarz kadry piłkarzy, a ten sobie liczy. A za 10 mieś dziecięcy planuje studia w innym mieście i trzeba mu wynająć mieszkanie, po drodze prawko jazdy i takie tam. Trochę sam zarabia, ale wiadomo, że na start potrzebuje. Na 500+ załapał się dopiero 2 lata temu. Więc te grosze, które przelewamy mu od urodzenia przydadzą się na takie sprawy 🙂

reklama
No my też otworzyliśmy jej konto i wszystkie pieniążki dla niej tam lecą.

Ja wiem, że rodzice nie zawsze coś kupują na Chrzest swojemu dziecku, bo organizują imprezę itp. Ale chcieliśmy właśnie może jakiś łańcuszek albo coś w tym stylu, co będzie jej przypominało m, że to od nas.

Nooo, sesja też super sprawa i pamiątka, na pewno taką chcemy zrobić i w sumie to też fajny pomysł jako od nas 😀

No my kupiliśmy album na razie tylko na 300 zdj i co miesiąc będziemy wywoływać zdjęcia od małej i nasze, aby tych albumów było kilka i była piękna pamiątka🥰 tak jak kiedyś się robiło, zdjęcia wywoływało i się oglądało. Bo teraz wszystko zgrywa się na kompa ( a to kiedyś w końcu padnie i nie będzie śladu po zdjęciach ) i często się do tego nie wraca.
my na pierwsze 3 ms zrobiliśmy Link do: Allegro Uwolnijkolory - fotoksiażka
i szablon pierwsze chwile wyszło super same się wstawia zdjęcia teksty itd trochę się napracowałam ale zrobiliśmy 3 dla nas i po jednym dla dziadków byli zszokowani😂
teraz planuje na roczek😜

Wywoływać to wywołuje regularnie zdjęcia. Ja lubię mieć zdjęcia w klasycznej formie zachowane. :-) Niestety co odłożone mloda miała pieniążki to rozchodzą się po specjalistach i oby dwa podcięcia sporo pochłonęły pieniędzy bo wszystko robimy prywatnie. Jak się skończą wyjazdy po specjalistach to będziemy odkładać pieniążki.
No niestety ta kasa się rozchodzi, u nas to samo, prywatnie fizjo, wcześnie pediatrzy itp. Za jej pieniążki też zrobiliśmy Chrzest. Ale teraz też będziemy odkładać sobie i zbierać na roczek 🙈🙉😂

Takie odkładane pieniądze dla dziecka bardzo się przydadzą kiedyś. Mój starszy uległ kontuzji i musiał mieć operację kolanana, operował go lekarz kadry piłkarzy, a ten sobie liczy. A za 10 mieś dziecięcy planuje studia w innym mieście i trzeba mu wynająć mieszkanie, po drodze prawko jazdy i takie tam. Trochę sam zarabia, ale wiadomo, że na start potrzebuje. Na 500+ załapał się dopiero 2 lata temu. Więc te grosze, które przelewamy mu od urodzenia przydadzą się na takie sprawy 🙂
my wszystko odkładamy na oddzielne konto oszczędnościowe maluszka nawet to co dostanie w gotówce to przelewamy ze swojego A te wydajem, tak samo tam przelaliśmy pieniądze z ubezpieczenia moje i Męża od urodzenia Dziecka 😜 a niech ma może będzie na 1/3 mieszkania albo studia 🤔
ja nie miałam tego komfortu nawet 1 zł nigdy nie dostałam i zapitalalam od 17 r.z i od tego na swoim też jestem także jak sobie pomyślę to mogę dziecko jednak komfort duży będzie miało 🤪😍🥰

Oczywiście że tak. Z tym że obecnie wszystko idzie na młodej leczenie. Plus obecnie dostaje kasę z zusu więc kokosów nie mamy. Mam nadzieję ze we wrześniu juz pokończą nam się wydatki i będę mogła jej na spokojnie pieniążki odłożyć, bo nie powiem chce aby miała coś na start, nie to co my z mężem.

No niestety ta kasa się rozchodzi, u nas to samo, prywatnie fizjo, wcześnie pediatrzy itp. Za jej pieniążki też zrobiliśmy Chrzest. Ale teraz też będziemy odkładać sobie i zbierać na roczek 🙈🙉😂
No dokładnie zawsze coś. Za te wszystkie wizyty i zabiegi to już by się uzbierała ładna sumka 🙃 My jeszcze myślimy czy na sali robić roczek czy w domu.

my wszystko odkładamy na oddzielne konto oszczędnościowe maluszka nawet to co dostanie w gotówce to przelewamy ze swojego A te wydajem, tak samo tam przelaliśmy pieniądze z ubezpieczenia moje i Męża od urodzenia Dziecka 😜 a niech ma może będzie na 1/3 mieszkania albo studia 🤔
ja nie miałam tego komfortu nawet 1 zł nigdy nie dostałam i zapitalalam od 17 r.z i od tego na swoim też jestem także jak sobie pomyślę to mogę dziecko jednak komfort duży będzie miało 🤪😍🥰
Nie no my ogólnie mamy taką skarbonkę nieotwieralną i tam wrzucamy pieniądze jak dostanie mała od kogoś. Mój mąż nie bardzo ufa bankom i chowa zawsze w skarpetę oszczędności 😂 I zgadzam się z Tobą, my musieliśmy zapierniczać na wszystko, nie dał nam nikt startu dobrego, oczywiście rodzice trochę pomogli, a ja bym chciała kupić mieszkanie w przyszłości aby mała je dostała jako start.

my na pierwsze 3 ms zrobiliśmy Link do: Allegro Uwolnijkolory - fotoksiażka
i szablon pierwsze chwile wyszło super same się wstawia zdjęcia teksty itd trochę się napracowałam ale zrobiliśmy 3 dla nas i po jednym dla dziadków byli zszokowani😂
teraz planuje na roczek😜
Taaak, to jest piękna pamiątka, mi się te albumy czy książki ze zdjęciami zaprojektowane osobiście mega podobają, 🤗
Tak, my też dostaliśmy pieniążki z ubezpieczenia za urodzenie dziecka, tzn. narzeczony tylko dostał, bo ja trgo nie miałam w pracy.
Nie no my ogólnie mamy taką skarbonkę nieotwieralną i tam wrzucamy pieniądze jak dostanie mała od kogoś. Mój mąż nie bardzo ufa bankom i chowa zawsze w skarpetę oszczędności 😂 I zgadzam się z Tobą, my musieliśmy zapierniczać na wszystko, nie dał nam nikt startu dobrego, oczywiście rodzice trochę pomogli, a ja bym chciała kupić mieszkanie w przyszłości aby mała je dostała jako start.
Dokładnie, kiedyś też nie było takich możliwości by rodzice odkładali, ponieważ na bieżąco na dzieci wydawali, inne czasy.
My chcemy z tych pieniążków wydać też na to by się rozwijała. Czyli chcemy zapisać ją od 3 lat na język angielski, bobw tych czasach jest bardzo potrzebny gdziekolwiek się pojedzie, chcemy by trenowała jakiś sport ( oczywiście taki jaki będzie chciała i o ile będzie chciała, ale też dać jej spróbować, by miała styczność ze sportem) a może będzie chciała iść do szkoły muzycznej czy artystycznej 😁 wszystko zobaczymy w czasie, ale teraz to wszystko kosztuje i bez odkładania byłoby bardzo ciężko z zarobkami średnimi.
Może na studia będzie chciala iść, prawko będzie chciała zrobić itp., albo właśnie to mieszkanie też można kupić 😁 Ahh, ale odległe czasy 😅 Ale zleci ten czas w mgnieniu oka 😭

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, które stosujecie ten płynny puder wysuszający, oroentujecie się czy jak są ropne wycieki też można to stosować?

Ostatnia edycja:
Do góry