reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

takie poznawanie smaków możesz już rozpocząć
czytałam że jak dziecko zainteresowane to jest to najlepszy moment na pokazanie potem może się już oswoić z taką sytuacją i może być obojętna dla niej
aczkolwiek jeżeli karmisz kp to rzeczywiście pociągnij do 6 ms
ale przy mm sprawa wygląda inaczej śmiało można zacząć 😜
Może trochę szybciej spróbujemy by coś sprobowala 😃

reklama
Tak, mi w szpitalu powiedzieli, że mam bananów nie jeść jak karmie piersią, bo banany robią zaparcia. Także trzeba obserwować, bo każde dziecko inne i każdemu inne warzywo czy owoc służy. Dla przykładu mojej przyjaciółki córka przy rozszerzaniu diety marchewka robiła zaparcia natomiast synowi mojej szwagierki nic po marchewce nie było.
Ja tam jem banany. Młoda nadal kup ma 5 w ciągu dnia 😃

No banany potrafią zrobić kuku. Dobrze, że przeszło!

Ale to nie jest otyły niemowlak, tylko normalny, moja Dobrusia dokładnie takie rączki miała przy wyłącznym karmieniu piersią. Tu to moim zdaniem ktoś sobie po prostu jaja zrobił 🙈🙈 (wiem, niektórzy podają nutellę niemowlakom, nie skomentuję, ja nie kupuję wcale takich mas, czasami robię sama w thermomoxie jak jest potrzeba).
Ale robisz sama nutelle. Ja sama nie jem bo olej palmowy na pierwszym w niej miejscu.

Ale robisz sama nutelle. Ja sama nie jem bo olej palmowy na pierwszym w niej miejscu.
Robię sama, bez oleju palmowego, ze znacznie mniejszą ilością cukru, za to 1/3 składu to pasta z orzechów laskowych prażonych. Dodaję oczywiście kakao, masło, mleko w proszku i śmietankę 36. Samo zdrowie 🙈🙈🤣🤣
Z tym, że to jest u mnie raz na pół roku...

Robię sama, bez oleju palmowego, ze znacznie mniejszą ilością cukru, za to 1/3 składu to pasta z orzechów laskowych prażonych. Dodaję oczywiście kakao, masło, mleko w proszku i śmietankę 36. Samo zdrowie 🙈🙈🤣🤣
Z tym, że to jest u mnie raz na pół roku...
Ja coś czuję że to jest pyszne, jak widzę śmietanka 36. 😃
Zrób dla mnie, ja przyjadę z chęcią po trochę 😃

No banany potrafią zrobić kuku. Dobrze, że przeszło!

Ale to nie jest otyły niemowlak, tylko normalny, moja Dobrusia dokładnie takie rączki miała przy wyłącznym karmieniu piersią. Tu to moim zdaniem ktoś sobie po prostu jaja zrobił 🙈🙈 (wiem, niektórzy podają nutellę niemowlakom, nie skomentuję, ja nie kupuję wcale takich mas, czasami robię sama w thermomoxie jak jest potrzeba).
no myślę że to zależy też od wzrostu i postury😜
bardziej mi chodzi o białe pieczywo nutella i po 6 ms 😱
ja robię z awokado polecam jest pyszne 🤪 a ty jak?

reklama
Moja tak miała dwie poprzednie noce ale podczas jedzenia mleczka zasnęła...ale tak samo ok godz 3 rozbudzona na maksa i bawi się łapiąc zwierzątka na karuzeli😂Czyli coś jest na rzeczy skoro któryś bobas tak ma...ciekawe jaka dzisiejsza nocka będzie?:)Może wezmę ją z zaskoczenia i dam mleko przed 3?:)Tylko co będzie jak się obudzi po 3 i mleczko już jej wtedy nie uśpi🤣
Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz:)

Do góry