reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

nie wyleczysz tego odrazu ja bym ja dalej tym pudrem smarowała do wizyty u Dermatologa
z całym szacunkiem ale pediatra to niewiele powie
a sudocrem nigdy bym chyba tego nie użyła w składzie silne związki alergenne i konserwanty
nie miałabym też kosmetyków bo to na dobre też może nie wyjść ☹️
ja polecam ten artykuł moim zdaniem bardziej wyczerpuje temat
No będę tym pudrem smarować, by się to nie odparzylo.. Ale racja, tak jak piszecie, muszę umówić ją do dermatologa. Jutro zadzwonię. To musi być dermatolog dziecięcy tak? Chyba lepiej, bo się będzie bardziej znał , no nie?
Dzięki, poczytam 🙂
Kochana, zasuwaj jak najszybciej do dermatologa jesli możesz. Oczywiście nie mówię, że tak jest, ale mogła się nawet infekcja grzybiczna zrobić. Pediatra może w ogóle nie ogarnąć, co to.
No tak właśnie myślę, że pediatra nie będzie wiedział i i tak pewnie by mnie wysłał gdzieś do dermatologa a na nfz to bym musiała miesiącami czekać. Wiec wole prywatnie się umówić.
No mam nadzieje, ze to nie będzie żadna infekcja...

To chyba to było, u nas te zmiany trochę inaczej wyglądają i u nas jednoznacznie nie wychodzi ani jedno ani drugie u pediatry dostaliśmy skierowanie do alergologa i dermatologa. Latopic też nie pomaga 😑znalazłam dermatologa na nfz ale chcę najpierw iść prywatnie do alergologa.
Na niektóre rzeczy nie wszystko działa tak samo. Dzisiaj na noc posmarowałam Latopiciem, zobaczyny...

reklama
No będę tym pudrem smarować, by się to nie odparzylo.. Ale racja, tak jak piszecie, muszę umówić ją do dermatologa. Jutro zadzwonię. To musi być dermatolog dziecięcy tak? Chyba lepiej, bo się będzie bardziej znał , no nie?
Dzięki, poczytam 🙂

No tak właśnie myślę, że pediatra nie będzie wiedział i i tak pewnie by mnie wysłał gdzieś do dermatologa a na nfz to bym musiała miesiącami czekać. Wiec wole prywatnie się umówić.
No mam nadzieje, ze to nie będzie żadna infekcja...

Na niektóre rzeczy nie wszystko działa tak samo. Dzisiaj na noc posmarowałam Latopiciem, zobaczyny...
Ja na dermatologa na nfz czekam krótko bo tylko dwa tygodnie, a do alergologa z polecenia zapisałam się na grudzień. Dlatego idę prywatnie bo wiem ze często taki pierwszy lepszy dermatolog to Ci nie pomoże a jeszcze zaszkodzi, jestem zarażona od czasu jak sama chodziłam 😅 jeszcze na mnie nie spojrzał a już pisal recepte😂 niestety nieskuteczną😐

no to jest super 👍 zamierzam przejść na blw zacznie mój stabilnie siedzieć bo widzę jak mój już wszystko z talerza by mi zabierał 😂a i tak do 1 rz stały posiłek to mleko reszta to dodatek😂
Nic mi nie mow. Właśnie jem śniadanie,mloda jest na macie i pożera je wzrokiem. Wczoraj prawie rękę do talerza z obiadem by mi załadowała. Ja widzę że ona już jest bardzo zainteresowana jedzeniem, ale jeszcze uważam że trochę za wcześniej. Pod koniec miesiąca juz będzie bliżej 6 miesięcy to jej coś dam.

My mamy taką tabelkę w książeczce zdrowia

Załączniki

• IMG_20210809_080457.jpg
    IMG_20210809_080457.jpg
    591,5 KB · Wyświetleń: 57
Nic mi nie mow. Właśnie jem śniadanie,mloda jest na macie i pożera je wzrokiem. Wczoraj prawie rękę do talerza z obiadem by mi załadowała. Ja widzę że ona już jest bardzo zainteresowana jedzeniem, ale jeszcze uważam że trochę za wcześniej. Pod koniec miesiąca juz będzie bliżej 6 miesięcy to jej coś dam.
takie poznawanie smaków możesz już rozpocząć
czytałam że jak dziecko zainteresowane to jest to najlepszy moment na pokazanie potem może się już oswoić z taką sytuacją i może być obojętna dla niej
aczkolwiek jeżeli karmisz kp to rzeczywiście pociągnij do 6 ms
ale przy mm sprawa wygląda inaczej śmiało można zacząć 😜

Ja powiem Ci że nigdy nie jadłam pasternaka😂 dopiero teraz wszamiłam jeden słoik a potem musiałam małemu kupić 😂
z takich historii co poszło w kąt to mój banana próbował jak aż uszy mu się trzęsły ale o ile mu smakował to potem ciężko z brzuszkiem było aż włączyłam termofor na cierpiał się całą noc i kolejny dzień ☹️ potem czytałam że jest bardzo mocno obciążający 🙄
Tak, mi w szpitalu powiedzieli, że mam bananów nie jeść jak karmie piersią, bo banany robią zaparcia. Także trzeba obserwować, bo każde dziecko inne i każdemu inne warzywo czy owoc służy. Dla przykładu mojej przyjaciółki córka przy rozszerzaniu diety marchewka robiła zaparcia natomiast synowi mojej szwagierki nic po marchewce nie było.

Przez tyle lat nieużywania języka niemieckiego jeszcze ogarnęłam co tam jest 😂
Jeszcze nie jest tak źle, mogę emigrować 😂
Ale ogólnie aż mnie zdziwiłaś tym że faktycznie od 4 msca.
Kiedyś pamiętam, że też powoli zaczynało się od 4 msc, ale tylko takie właśnie kosztowanie smaków i obserwacja organizmu jak zareaguje. Teraz jakoś się przyjmuje 6 Msc, bo wtedy jest układ pokarmowy najbardziej gotowy na przyswajanie nowych produktów. Ja 19.08 na szczepieniu zapytam pediatry o dietę, kiedy moge zacząć rozszerzać, a raczej próbować posmakować 😊

reklama
Ja powiem Ci że nigdy nie jadłam pasternaka😂 dopiero teraz wszamiłam jeden słoik a potem musiałam małemu kupić 😂
z takich historii co poszło w kąt to mój banana próbował jak aż uszy mu się trzęsły ale o ile mu smakował to potem ciężko z brzuszkiem było aż włączyłam termofor na cierpiał się całą noc i kolejny dzień ☹️ potem czytałam że jest bardzo mocno obciążający 🙄
No banany potrafią zrobić kuku. Dobrze, że przeszło!
A propo jedzenia widziałyście to zdjęcie coraz więcej otyłych niemowlaków, pow 6 ms chleb biały z nutella 😱 i jeszcze na Facebooku się tym chwalić😡
Ale to nie jest otyły niemowlak, tylko normalny, moja Dobrusia dokładnie takie rączki miała przy wyłącznym karmieniu piersią. Tu to moim zdaniem ktoś sobie po prostu jaja zrobił 🙈🙈 (wiem, niektórzy podają nutellę niemowlakom, nie skomentuję, ja nie kupuję wcale takich mas, czasami robię sama w thermomoxie jak jest potrzeba).

Do góry