reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Mam pytanko Vanes bo jako jedyna podajesz tutaj kaszki....powiedz mi czy wprowadzałaś je od razu na równi z warzywami czy jednak najpierw warzywa....kaszki...owoce lub w innej kolejności?Bo akurat w tej kwestii mam zagwozdkę...nie tylko w tej ale akurat ona przyszła mi teraz do głowy 😂
Ja wgl się czuje zielona w temacie rozszerzania diety. Nie wiem za co się złapać, jak to podać. Jedynie wiem że jak zacznie mi stabilnie siedzieć to ruszymy z blw, i tutaj zakupiłam książkę z tym związaną.

A wodę w czym podajesz i jaką? No właśnie też czytałam o pasternaku. Chyba namówiłaś mnie na brokuła😃
jak w domu to w doidy cup zalewa się więc nie będę chwalić że jest extra bo nie jest ale pije łapie jeszcze powietrze przy tym ale jest ok 👍
normalna przegotowaną a jak na spacer to taka z rosmanna baby zdrój wlewam do bbox (nie mam czasu na chłodzenie)

Ja wgl się czuje zielona w temacie rozszerzania diety. Nie wiem za co się złapać, jak to podać. Jedynie wiem że jak zacznie mi stabilnie siedzieć to ruszymy z blw, i tutaj zakupiłam książkę z tym związaną.
no to jest super 👍 zamierzam przejść na blw zacznie mój stabilnie siedzieć bo widzę jak mój już wszystko z talerza by mi zabierał 😂a i tak do 1 rz stały posiłek to mleko reszta to dodatek😂

Też się tak czułam!! Mialam to samo... A teraz już nie mogę się doczekać kolejnych łyżeczek, mam z tego mega frajdę :)
Moja mama mi też dużo doradzała, mówiła o jabłku i tym soku z marchewki...

no każde dziecko inaczej reaguje się na początek jak podasz 2 łyżeczki to chyba nie będzie tak źle 😜 ale Ty wiesz najlepiej co jej tam podać 😜
ja mogę jeszcze polecić Pasternak fajne warzywo trochę słodkawe wbrew pozorom
ziemniak jest strasznie zapychajacy mój wyżłopił potem 60 ml wody to było zabawne jakby nigdy nie pił😂
Pasternak i pietruszka to ulubione warzywa Dobrusi. Je na surowo, marchewka w kąt, a te dwa zżera jak wściekła. Swoją drogą mają charakterystyczny smak i oba są słodkawe na surowo. Sama też lubie.

Pasternak i pietruszka to ulubione warzywa Dobrusi. Je na surowo, marchewka w kąt, a te dwa zżera jak wściekła. Swoją drogą mają charakterystyczny smak i oba są słodkawe na surowo. Sama też lubie.
Ja powiem Ci że nigdy nie jadłam pasternaka😂 dopiero teraz wszamiłam jeden słoik a potem musiałam małemu kupić 😂
z takich historii co poszło w kąt to mój banana próbował jak aż uszy mu się trzęsły ale o ile mu smakował to potem ciężko z brzuszkiem było aż włączyłam termofor na cierpiał się całą noc i kolejny dzień ☹️ potem czytałam że jest bardzo mocno obciążający 🙄

Zaczelismy dopiero w środę :) pierwsze łyżeczki to słabo, większość lądowała na sliniaczku, brodzie i policzkach :)
Po 2 dniach już wiedziała, żeby otwierać buzke i mlaskac 😁

Dokładnie tak, przystawiam ją tak samo często jak wcześniej.
Moja Maja we wtorek skończyła 20 tygodni ale nie siedzi jeszcze :) mamy krzesełko 2w1 i korzystamy póki co z wersji z leżaczkiem.

Ja podałam najpierw słoiczek Jablko+banan+wiśnia. Zachęciło ją to i potem calego Pasternaka 125g jednego dnia opedzlowala 😉

Ja też myślę, że podgrzewane lepiej wchodzi 😁
Używam podgrzewacza do butelek ale śmiało można w kąpieli wodnej 👍
Ale super, że jej smakuje 😄 Słodko sobie wcina 🥰
A to widzę, że dość wcześnie zaczęłaś rozszerzać dietę, jakieś zalecenia były czy tak po prostu chciałaś? 🙂

reklama
Ale super, że jej smakuje 😄 Słodko sobie wcina 🥰
A to widzę, że dość wcześnie zaczęłaś rozszerzać dietę, jakieś zalecenia były czy tak po prostu chciałaś? 🙂
Mój pediatra już 02.07 powiedział, że mam już powoli coś podawać. I tak zwlekałam, bo urlopy, wyjazdy itp....
Czytałam, że po skończeniu czwartego miesiąca można coś wprowadzać 👍

Do góry