Zakupiłam dzisiaj kaszkę bobovita porcja zbóż bezmleczną i tutaj na 200ml mleka modyfikowanego mam dać 4 łyżki wiec chyba na początek zrobię 50 i jedna łyżka i zobaczymy czy jej posmakuje i czy da rade wypić z butelki czy łyżeczką będę musiała
reklama
Figola3
Fanka BB :)
Tak, teraz jest taki lęk na obcych. Domi nawet nie poznała swojej starszej siostry jak wróciła od babci po tygodniu, straszny płacz był. A zaraz jedzie na 2 tyg.to tym bardziej już ją zapomni. Jak ktoś do nas przychodzi to też płacz nawet jak nikt jej nie bierze na ręce. Ja zawsze mówię gościom, żebyśmy zajęli się sobą, pogadali, zachowywali się normalnie a ona się oswoi i już będzie można wszystko z nią robićDziewczyny ciekawi mnie czy któraś z Was zauważyła u swojego maluszka teraz taki jakby lęk separacyjny. Była tu już dyskusja o Dziadkach i Ciociach, więc wiem mniej więcej jak to u Was z tymi kontaktami, ale... U nas wizyty u dziaków są bardzo częste, chodzimy do nich 2-3razy w tygodniu na popołudniową kawkę. Są już mocno starsi więc chcemy, żeby ciut się jedyną wnuczką mogli nacieszyć. No i od tygodnia Melania rozpacza gdy Dziadek śpiewa jej piosenki, a Babcia bierze na kolano. Tata przejmuje małą i jest spokój w sekundę. Przykro nam, że te wizyty teraz tak wyglądają, Ten lęk to teoretycznie dopiero od 7 miesiąca się pojawia. Czy widzicie coś takiego u swoich dzieci?
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Powiedz kiedy będziesz to zrobię na świeżoJa coś czuję że to jest pyszne, jak widzę śmietanka 36.
Zrób dla mnie, ja przyjadę z chęcią po trochę
Z awokado jest spoko ale jak mam iść po bandzie, to wolę to moje . Awokado wolę wykorzystać do pasty jajecznej ❤ choć z uwagi na sposób pozyskiwania awokado również unikam, mniej niż oleju palmowego, ale też. No, z tym karmieniem to ja wiem, staram się nie oceniać, ale czasami aż mnie wkurw bierze jak widzę dziecko karmione syfem i siedzące np ciągle przed komórką z bajkami. Taka.prosta droga do chorób metabolicznych. Elektronika plus słodycze.no myślę że to zależy też od wzrostu i postury
bardziej mi chodzi o białe pieczywo nutella i po 6 ms
ja robię z awokado polecam jest pyszne a ty jak?
Żeby nie to, że dla dzieci, to bym z ksylitolem robiła, ale dziewczyny i mój mąż mają po ksylitolu i erytrolu biegunkę ja tylko gazuję na potęgęJa bym zastąpiła cukier ksylitolem i może być
Mary2094
Prawda ja po ksylitolu również biegam do WC dalej niż widzę więc wolę juz bez cukru wglPowiedz kiedy będziesz to zrobię na świeżo
Z awokado jest spoko ale jak mam iść po bandzie, to wolę to moje . Awokado wolę wykorzystać do pasty jajecznej ❤ choć z uwagi na sposób pozyskiwania awokado również unikam, mniej niż oleju palmowego, ale też. No, z tym karmieniem to ja wiem, staram się nie oceniać, ale czasami aż mnie wkurw bierze jak widzę dziecko karmione syfem i siedzące np ciągle przed komórką z bajkami. Taka.prosta droga do chorób metabolicznych. Elektronika plus słodycze.
Żeby nie to, że dla dzieci, to bym z ksylitolem robiła, ale dziewczyny i mój mąż mają po ksylitolu i erytrolu biegunkę ja tylko gazuję na potęgę
Jak to mój brat mówi o takich rodzicach - mają tablet wychowawczy i tak dziecko się samopas wychowuje
Figola3
Ja już w ogóle nie wyparzam, po skończeniu 2mcy przestałam wyparzać. Ale myję w miarę na bieżącoA ja mam pytanie do mam karmiących mm....czy za każdym razem wyparzacie butelkę czy tylko myjecie a na wieczór hurtowo wszystkie wyparzacie?Bo ja za każdym razem wyparzam....a ostatnio mi znajoma powiedziała , że jak myte na bieżąco to tylko raz dziennie trzeba i już zgłupiałam
Myję płynem do butelek baaardzo dokładnie po każdym karmieniu i szczerze mówiąc nie pamiętam już kiedy ostatni raz wyparzałam.A ja mam pytanie do mam karmiących mm....czy za każdym razem wyparzacie butelkę czy tylko myjecie a na wieczór hurtowo wszystkie wyparzacie?Bo ja za każdym razem wyparzam....a ostatnio mi znajoma powiedziała , że jak myte na bieżąco to tylko raz dziennie trzeba i już zgłupiałam
E
ecza
Gość
Dziękuję bardzo za odpowiedź....to ja zacznę od warzyw ale kaszkę między czasie też spróbuje...a co mi tamI też będę po mleku próbować podać bo gdzieś czytałam ,że tak powinno się robićja to w ogóle źle zrobiłam więc się nie sugeruj bo mówią żeby zboża na końcu podawać w tym poradniku co mam też tak jest
ja dałam najpierw kaszkę zaczęliśmy od 3 łyżeczek i na głodna o g.8 potem zwiększaliśmy następny dzień 6 i tak dalej aż doszlismy do 150 ml mm i 4 łyżki stołowe kaszki. ja używam holle ale zamierzam teraz kendamil zamówić.
jak robiłam wg przepisu na op to za gęsta wychodzi że ledwo chce się to jeść (w sumie pierwsza sama zjadłam )
potem jak doszliśmy do całej porcji kaszki zaczęłam wprowadzać warzywa jak zjadał pół słoiczku warzyw 40-50g ok. g11 to włączyłam owoce to pojedynczo g.14 (nie po g. 17)
no i warzywami/owocami to mamy tak że je proporcjonalnie najpierw mleko np 130 ml a potem dorzucam tyle kalorii warzyw lub owoców za pół h po mleku nie wcześniej.
No to moja już skończyła piąty miesiącA propos w Niemczech i Szwajcarii zalecają kaszki i owsianki po skończeniu 5 miesiąca.
E
ecza
Gość
Heh wzięłam ją z zaskoczenia i jak poszłam robić mleko to się obudziła sama...ale zasnęła podczas jedzeniaJak nie spróbujesz to się nie dowiesz
E
ecza
Gość
Ja już w ogóle nie wyparzam, po skończeniu 2mcy przestałam wyparzać. Ale myję w miarę na bieżąco
To ja od wczoraj raz dziennie będę na wieczór wyparzaćMyję płynem do butelek baaardzo dokładnie po każdym karmieniu i szczerze mówiąc nie pamiętam już kiedy ostatni raz wyparzałam.
reklama
Figola3
u mnie też króluje ocet (płyn do czyszczenia ocet+woda+wódka+olejek lawendowy), kwasek cytrynowy i soda. Kiedyś nie było tyle chemii w życiu codziennym i ludzie byli zdrowsi.Ale co niektórzy też korzystają z tego , że to dla dziecka i cena podwójna bo rodzic i tak kupi
A to ocet u mnie też króluje w czyszczeniu domowym mam rozcienczony w butelce takiej do pryskania i używam do czyszczenia okien lusterka i innych powierzchni w kuchni czy łazience. Dzbanek do gotowania wody i termos odkamieniam kwaskiem cytrynowym.