reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ta eksperta chyba od d... strony😂😂😂 to moje pierwsze dziecko i ja tylko dużo czytam nic więcej
i muszę przyznać że na początku luty po urodzeniu o ms wcześniej to byłam bliska załamania gdyby nie dziewczyny tutaj które mnie podtrzymywały na duchu 🥰😍😘
pierwsze dziecko na straty 😂 z drugim będzie lepiej🙂

reklama
Ano sama prawda 🤣

A próbowałaś kwaskiem cytrynowym? Będzie działał dość podobnie. Kupuję w kilkgramowych opakowaniach, tylko nie chce mi się bawić w rozrabianie. Wtedy kwasek plus odrobinę wódki, olejek lawendowy - kilka kropli - i ewentualnie boraks (płaska łyżka na litr). I masz płyn czyszczący psik 😉

No pewnie, że bez oceniania! Powiem, że mnie pieprzło na sprzątanie eko jak urodziła się Dobrusia i wcale nie wyszlo mi taniej- przynajmniej na początku, bo ja zrobiłam zakupy, to wydałam chyba ze 3 stówy 🤣🤣 no i chyba dwa litry octu w tygodniu zużywałam 🤦‍♀️
Teraz na luzie, ale lubię właśnie ten płyn czyszczący i to z nami zostało, zwłaszcza, że robi się to w 3 minuty.

W jakich propprcjach odkamieniasz kwaskiem? Gotujesz tę wodę w czajniku? Ja właśnie mam elektryczny do odkamienienia. Kupiłam go trzy miesiące temu, więc wolałabym nie wyrzucać 🤷‍♀️🙈
Potwierdzam, że robi się w mig. ja mam takie proporcje: 200ml wody przegotowanej ostudzonej + 100ml octu (właśnie może być inny niż ten nasz) + 100ml wódki + 10 kropel olejku lawendowego. wszystko zmieści się w butelce po płynie do myciu okien.

u mnie też króluje ocet (płyn do czyszczenia ocet+woda+wódka+olejek lawendowy), kwasek cytrynowy i soda. Kiedyś nie było tyle chemii w życiu codziennym i ludzie byli zdrowsi.
Musze sobie zrobić taki płyn😊 ja takie " normalne" środki też stosuje, nie jest tak , że tylko eko, wszystkiego sama nie robie ale jak coś można w prosty sposób zastąpić to jestem jak najbardziej za😉 eko szał to mnie czasem wkurza bo potem okazuje się, że połowa w tym prawdy albo więcej ściemy😂😉

Ano sama prawda 🤣

A próbowałaś kwaskiem cytrynowym? Będzie działał dość podobnie. Kupuję w kilkgramowych opakowaniach, tylko nie chce mi się bawić w rozrabianie. Wtedy kwasek plus odrobinę wódki, olejek lawendowy - kilka kropli - i ewentualnie boraks (płaska łyżka na litr). I masz płyn czyszczący psik 😉

No pewnie, że bez oceniania! Powiem, że mnie pieprzło na sprzątanie eko jak urodziła się Dobrusia i wcale nie wyszlo mi taniej- przynajmniej na początku, bo ja zrobiłam zakupy, to wydałam chyba ze 3 stówy 🤣🤣 no i chyba dwa litry octu w tygodniu zużywałam 🤦‍♀️
Teraz na luzie, ale lubię właśnie ten płyn czyszczący i to z nami zostało, zwłaszcza, że robi się to w 3 minuty.

W jakich propprcjach odkamieniasz kwaskiem? Gotujesz tę wodę w czajniku? Ja właśnie mam elektryczny do odkamienienia. Kupiłam go trzy miesiące temu, więc wolałabym nie wyrzucać 🤷‍♀️🙈
Zainspirowałaś mnie, że przecież ja musze też takie kilogramowe opakowanie kwasku kupić a nie te małe paczki🙈

Przez tyle lat nieużywania języka niemieckiego jeszcze ogarnęłam co tam jest 😂
Jeszcze nie jest tak źle, mogę emigrować 😂
Ale ogólnie aż mnie zdziwiłaś tym że faktycznie od 4 msca.
Starsze dzieci karmiłam piersią i jak miały jakoś 6mcy dopiero rozszerzałam dietę. od 4mca zaleca się rozszerzać dietę u dzieci na mm. Ale...moim zdaniem to wedle uznania, jak kp i chcesz po trochu coś wprowadzać to nikt ci nie zabroni. A jak mm to można rozpocząć ciut później niż 4mc.

Starsze dzieci karmiłam piersią i jak miały jakoś 6mcy dopiero rozszerzałam dietę. od 4mca zaleca się rozszerzać dietę u dzieci na mm. Ale...moim zdaniem to wedle uznania, jak kp i chcesz po trochu coś wprowadzać to nikt ci nie zabroni. A jak mm to można rozpocząć ciut później niż 4mc.
U nas zaleca się od 4 miesiąca rozszerzać dietę i nie gra roli, czy KP i mm. Tak jak na obrazku z wykresem ☺️

Zakupiłam dzisiaj kaszkę bobovita porcja zbóż bezmleczną i tutaj na 200ml mleka modyfikowanego mam dać 4 łyżki wiec chyba na początek zrobię 50 i jedna łyżka i zobaczymy czy jej posmakuje i czy da rade wypić z butelki czy łyżeczką będę musiała 🙂
proponuję od razu podawać łyżeczką - dzieci szybko uczą się jeść, a tak to potem trudno od butelki się uwolnić

Na rynku też jest pełna oferta słoiczkow pt. : po 4 miesiącu
✌️

reklama
Do góry