Wiem o co ci chodzi. Ja mojemu pomagam właśnie chwytając za bioderka i pomału przekręcam na bok i on się wtedy obraca. Nieraz sam wyciągnie rączkę ale nieraz też muszę mu pomóc Dajmy naszym dzieciom jeszcze trochę czasu, myślę, że lada dzień będą fikaćByłam dzisiaj na kontroli bioderek i zapytałam lekarza o te obroty. Mówił , że mają czas do 6 miesiąca i pokazał mi, że jak ja z nim ćwiczę to mam go trzymać tylko za staw biodrowy i nóżkę bo ja się naoglądalam "mamyfizjoterapeuty" i z rączką też mu pomagałam a ten lekarz mówi, że właściwie wszystko za niego robię a on właśnie najgorszy problem ma z tym żeby zabrać za sobą tą rączke. Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi bo ciężko mi to wytłumaczyć
Więc ja odpuszczam fizjoterapeute
reklama
Niedługo mama
Fanka BB :)
Dokładnie jeszcze będziemy chciały, , żeby były takie grzeczne jak terazten lekarz się śmiał co mama taka niecierpliwato mu wytłumaczyłam , że poprostu chce wiedzieć czy to jest w normieWiem o co ci chodzi. Ja mojemu pomagam właśnie chwytając za bioderka i pomału przekręcam na bok i on się wtedy obraca. Nieraz sam wyciągnie rączkę ale nieraz też muszę mu pomóc Dajmy naszym dzieciom jeszcze trochę czasu, myślę, że lada dzień będą fikać
Mary2094
Dobrze ze chętnie odpowiadał lekarz, bo My na bioderkach mieliśmy takiego gbura że nic nie odpowiadał.Dokładnie jeszcze będziemy chciały, , żeby były takie grzeczne jak terazten lekarz się śmiał co mama taka niecierpliwato mu wytłumaczyłam , że poprostu chce wiedzieć czy to jest w normie
Niedługo mama
No tacy to najgorsi ja to ostatnio jak idę do lekarza to sobie robie listę pytań bo potem o połowę zapomnę zapytać a niestety większość na nfz to niezbyt chętna do dodatkowych wyjaśnieńDobrze ze chętnie odpowiadał lekarz, bo My na bioderkach mieliśmy takiego gbura że nic nie odpowiadał.
PS. Oczywiście zdarzają się wyjątki ale one tylko potwierdzają regułę
Patii26
Poczytam sobiePielÄgnacja niemowlÄcia
IloÅÄ kosmetyków potrzebna niemowlakowi jest minimalna. ProszÄ nie dajcie siÄ wkrÄciÄ i nie wykupujcie poÅowy drogerii. Ja wiem, że prz...www.srokao.pl
Punkt 6 o potowkach i pudrach
Moja też tylko w samych body chodzi, albo krótki rękaw albo długi, zależy od pogody. A jak śpi i jest kod o to ja kocykiem przykrywam. Ja śpi to nie wykopie koca, ale jak już się przebudzi to zawsze wykopieMoja też na krótki rękawek chowana, i bezskarpetkowo. I nie lubi kocykiem być nawet przykryta bo się odkopuję. Dziś ubrałam jej skarpetki i legginsy ale tylko dlatego że u nas się ochłodziło i leje i w mieszkaniu też jest chłodniej. Ale cały czas kroki rękawek jest
A właśnie tak z ciekawości, bo zapomniałam, w którym tyg i dniu urodził się Twój synek?oj bez samochodu to Masakra co Ci się tam rozgraciło?
no mój wcześniak więc zawsze mu zimno ale mamci też zimno więc po kimś to ma sprawdzam kark to taki chłodnawy więc coś tam zarzucić trzeba
kurde chyba do sklepu podjadę albo zamówię sporo teraz na to wpadłam
Moja mama mi kupiła dwie pieluchy wielorazowe i 10 wkładów na początku jak mała się urodziła, żebym sobie sprawdziła jak mi będzie lepiej. No i pierwszy raz spróbowałam 2 tygodnie temu. Wiedziałam w sumie od początku, że u mnie się to nie sprawdzi, bo to dla mnie dodatkowa robota. Więc po jednym wkładzie, gdzie akurat kupe zrobiła haha więcej nie założyłam No wiecie, jednorazowy to wyrzucasz do kosza i zakładasz nowy a tutaj pinkolenie się, że najpierw trzeba tą kupę zmyć, umyć mydelkiem galasowym i dać do wysuszenia. No nie, to nie dla mnieKochana o ile wróci? Bo może być 4 fala
ja za Twoim eksperymentem poszlam ale dwa razy kupa i rzuciłam w diabły dobrze ze więcej nie kupowałam
ale teraz się zastanawiam czy nie wrócić bo mały zawsze się wypróżnia z kupą rano więc tylko na noc pampersa bym zakładała
po wakacjach spróbujemy
To ja się cieszę, że ochłodzenie przyszło. U nas nie pada ( choć od jutra ma zacząć) ale jest fajne chłodne powietrze i świeci słoneczko w taka pogodę mogę chodzić na spacery ( aczkolwiek z małą to 15 min i po spacerze ).U nas to samo 17 stopni. Pogoda taka ze nigdzie się ruszyć nie idzie. Jeszcze okna na balkonie nie mogę otworzyć bo od tygodnia pozbywamy się os bo polubiły akurat koło naszych okien elewacje, i mąż ciągle je gazuje i jak nowe dziury to zakleja.
Tak, mi też fizjo pokazywała, że tylko chwytać za biodro i nóżkę i obracać nią w przeciwna Stone by dziecko samo się obróciło. Moja często tą jedną rękę ma pod brzuchem i nie raz nie umie jej wyciągnąć więc muszę jej pomagaćByłam dzisiaj na kontroli bioderek i zapytałam lekarza o te obroty. Mówił , że mają czas do 6 miesiąca i pokazał mi, że jak ja z nim ćwiczę to mam go trzymać tylko za staw biodrowy i nóżkę bo ja się naoglądalam "mamyfizjoterapeuty" i z rączką też mu pomagałam a ten lekarz mówi, że właściwie wszystko za niego robię a on właśnie najgorszy problem ma z tym żeby zabrać za sobą tą rączke. Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi bo ciężko mi to wytłumaczyć
Więc ja odpuszczam fizjoterapeute
Dokładnie. Przede wszystkim dać czas. Nie ma sensu pospieszać dziecko. Ono ma być samo gotowe na pewne rzeczy. Jak będzie gotowe to wtedy na pewno będzie robiło postępyWiem o co ci chodzi. Ja mojemu pomagam właśnie chwytając za bioderka i pomału przekręcam na bok i on się wtedy obraca. Nieraz sam wyciągnie rączkę ale nieraz też muszę mu pomóc Dajmy naszym dzieciom jeszcze trochę czasu, myślę, że lada dzień będą fikać
urlop z dala od domu i telefonu a tu tyle stron do nadrobienia od jutra czytam i nadrabiam wybaczcie ale na urlopie nigdy nie używam telefonu a już jestem ciekawa co u was a wiec nadrabiam . Mała na urlopie cudowna, grzeczna oby więcej takich chwil
kurde ja to nadal się boję przykrywać czymkolwiek na noc koniecznie śpiworek zakładam a teaz na wakacjach mały śpi z nami i nie ma śpiworka nie ma monitora pierwsza i druga nic była masakra oboje z Mężem nie spaliśmy a teraz spoko śpimy wszyscy łóżko 2/2 i się wysypiamyPoczytam sobie
Moja też tylko w samych body chodzi, albo krótki rękaw albo długi, zależy od pogody. A jak śpi i jest kod o to ja kocykiem przykrywam. Ja śpi to nie wykopie koca, ale jak już się przebudzi to zawsze wykopie
A właśnie tak z ciekawości, bo zapomniałam, w którym tyg i dniu urodził się Twój synek?
Moja mama mi kupiła dwie pieluchy wielorazowe i 10 wkładów na początku jak mała się urodziła, żebym sobie sprawdziła jak mi będzie lepiej. No i pierwszy raz spróbowałam 2 tygodnie temu. Wiedziałam w sumie od początku, że u mnie się to nie sprawdzi, bo to dla mnie dodatkowa robota. Więc po jednym wkładzie, gdzie akurat kupe zrobiła haha więcej nie założyłam No wiecie, jednorazowy to wyrzucasz do kosza i zakładasz nowy a tutaj pinkolenie się, że najpierw trzeba tą kupę zmyć, umyć mydelkiem galasowym i dać do wysuszenia. No nie, to nie dla mnie
To ja się cieszę, że ochłodzenie przyszło. U nas nie pada ( choć od jutra ma zacząć) ale jest fajne chłodne powietrze i świeci słoneczko w taka pogodę mogę chodzić na spacery ( aczkolwiek z małą to 15 min i po spacerze ).
Tak, mi też fizjo pokazywała, że tylko chwytać za biodro i nóżkę i obracać nią w przeciwna Stone by dziecko samo się obróciło. Moja często tą jedną rękę ma pod brzuchem i nie raz nie umie jej wyciągnąć więc muszę jej pomagać
Dokładnie. Przede wszystkim dać czas. Nie ma sensu pospieszać dziecko. Ono ma być samo gotowe na pewne rzeczy. Jak będzie gotowe to wtedy na pewno będzie robiło postępy
urodził się 12 luty piątek 36 tc moje cudo tak się spieszyło że przebił worek a czemu pytasz?
Niedługo mama
Ja sie właśnie dzisiaj śmiałam do mojej mamy, bo właśnie też rozmawiałyśmy o tych wielorazowych, że ja bym mogła to robić ale te z kupami to bym musiała wyrzucaćPoczytam sobie
Moja też tylko w samych body chodzi, albo krótki rękaw albo długi, zależy od pogody. A jak śpi i jest kod o to ja kocykiem przykrywam. Ja śpi to nie wykopie koca, ale jak już się przebudzi to zawsze wykopie
A właśnie tak z ciekawości, bo zapomniałam, w którym tyg i dniu urodził się Twój synek?
Moja mama mi kupiła dwie pieluchy wielorazowe i 10 wkładów na początku jak mała się urodziła, żebym sobie sprawdziła jak mi będzie lepiej. No i pierwszy raz spróbowałam 2 tygodnie temu. Wiedziałam w sumie od początku, że u mnie się to nie sprawdzi, bo to dla mnie dodatkowa robota. Więc po jednym wkładzie, gdzie akurat kupe zrobiła haha więcej nie założyłam No wiecie, jednorazowy to wyrzucasz do kosza i zakładasz nowy a tutaj pinkolenie się, że najpierw trzeba tą kupę zmyć, umyć mydelkiem galasowym i dać do wysuszenia. No nie, to nie dla mnie
To ja się cieszę, że ochłodzenie przyszło. U nas nie pada ( choć od jutra ma zacząć) ale jest fajne chłodne powietrze i świeci słoneczko w taka pogodę mogę chodzić na spacery ( aczkolwiek z małą to 15 min i po spacerze ).
Tak, mi też fizjo pokazywała, że tylko chwytać za biodro i nóżkę i obracać nią w przeciwna Stone by dziecko samo się obróciło. Moja często tą jedną rękę ma pod brzuchem i nie raz nie umie jej wyciągnąć więc muszę jej pomagać
Dokładnie. Przede wszystkim dać czas. Nie ma sensu pospieszać dziecko. Ono ma być samo gotowe na pewne rzeczy. Jak będzie gotowe to wtedy na pewno będzie robiło postępy
Niedługo mama
Nie rozumiem jak od nas można sobie wziąść urlop to zakazaneurlop z dala od domu i telefonu a tu tyle stron do nadrobienia od jutra czytam i nadrabiam wybaczcie ale na urlopie nigdy nie używam telefonu a już jestem ciekawa co u was a wiec nadrabiam . Mała na urlopie cudowna, grzeczna oby więcej takich chwil
reklama
zazdro ja nie widzę różnicy między urlopem a domem mam nadzieję jak mały podrośnie to się zmieni no jedyny plus że jestem w domu a nie blokuurlop z dala od domu i telefonu a tu tyle stron do nadrobienia od jutra czytam i nadrabiam wybaczcie ale na urlopie nigdy nie używam telefonu a już jestem ciekawa co u was a wiec nadrabiam . Mała na urlopie cudowna, grzeczna oby więcej takich chwil