E
ecza
Gość
Mam to samo przy ubieraniu....spina tak te ręce ,że na samą myśl że mam coś je ubrać przez głowę aż mnie trzęsie...mam nadzieję , że to niebawem minie...No ja ten wzorzec już dawno zmieniłam, bo chodzimy do fizjo więc ona z automatu nam powiedziała o prawidłowej pielęgnacji podnoszenia niemowlaka Teraz jak ją tylko przesuwam na łóżku aby zmienić cycka do karmienia to czasem ja wezmę na szybko pod głowę i pupę to wtedy te barki daje maksimum do uszu Ale ona ogólnie ma to wzmożone napięcie obręczy barkowej i ciężko jest to od razu wyeliminować, bo przy przebieraniu jej ubranek to że by ręce jej wyprostować albo podnieść do góry to masakra, tak je spina, ma takie sztywne
Super...w wolnej chwili zgłębie temat...chociaż coś tam kiedyś czytałam na ten tematwczoraj wieczorem czytałam fajne artykuły o wzmożonym napięciu fizjo pisze o tym że czasem może być to wynik choroby refluksowej
polecam jak ktoś ma czas poczytać
Przykurcze u niemowląt - obręcz barkowa - przykurcz mięśni u dziecka - ćwiczenia rozciągające obręcz barkową - MamaFizjoterapeuta
„Wzmożone napięcie obręczy barkowej”- z taką informacją trafiają czasami do mnie Rodzice moich małych Pacjentów. Często zagubieni i zdezorientowani, zadający sobie pytanie… skąd się to mogło wziąć i… czy da się temu zaradzić??? Dzisiaj postaram się nieco przybliżyć ten temat. Kto choć raz miał...mamafizjoterapeuta.pl
Refluks u noworodka - Kiedy dziecko przestaje ulewać? - Czemu dziecko ulewa? - refluks niemowlęcy - MamaFizjoterapeuta
„Wzmożone napięcie mięśniowe”- z taką diagnozą trafia do mnie (i pewnie nie tylko do mnie) naprawdę sporo małych Pacjentów. Tymczasem część z nich wcale w pierwszej kolejności nie potrzebuje fizjoterapeuty, tylko… gastrologa/ logopedy/ neurologopedy… Dlaczego? Bo owo „wzmożone napięcie” wcale...mamafizjoterapeuta.pl