reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

A ja znowu dzisiaj w stresie bo mdłości jak ręka odjął... może to dlatego ze imbir wszędzie dokładam 😀 ale chyba wole mdłości😀 czuje się pewniej😀 jutro mam mieć koleją betę u inne badania bo lekarka prosiła na wizytę przynieść to wszytsko sprawdzę 😀
Spokojnie. Mdłości nie musza być codziennie. U mnie dziś też są mniejsze. Jeszcze w łóżku zjadłam kilka biszkoptów przed wstaniem. Chyba trochę to pomogło.

reklama
Hejka, w sumie do tej pory napisałam raz.... Chyba wolałam wyłączyć się z forum do czasu aż zobaczę serduszko i będę spokojniejsza, wiem że sporo nas tutaj po przejściach, mam nadzieję że tym razem będzie jak trzeba :)
Za testujące dziewczyny zaciskam kciuki !

Ja byłam wczoraj na usg, według OM 6t6d według usg 6t5d, serduszko bije więc jedtem trochę spokojniejsza:)

Co do objawów ciazowych... u mnie najgorszym objawem jest zgaga... podobnie było w ciąży z synem i widzę że tym razem będzie to samo. Ciągle też czuję podbrzusze ale z tego co mówił gin jest to normalny objaw więc nie panikuje:)
Zobacz załącznik 1148156
Gratulacje! Tak samo jak u mnie. Wczoraj wizyta 6+5 i CRL 0,83 cm 😃

Dziewczyny, które były już u lekarza co ile macie wizyty co 3 czy raczej 4 tygodnie ?
Ja będę chodziła co 4 tygodnie, chociaż myślę, żeby robić tak jak w poprzedniej ciąży tj. chodzić do lekarza w LuxMedzie i do lekarki, która pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić... w LM nie mam problemów z badaniami, usg itp a za to chodząc do niej było mi łatwiej jak trafiłam do szpitala z powikłaniami w ciąży czy podczas porodu..

Gratulacje! Tak samo jak u mnie. Wczoraj wizyta 6+5 i CRL 0,83 cm 😃
Gratulacje ! :)

Ja w pierwszej ciąży zero mdłości ogólnie to mało pamiętam żeby co kolwiek mi było 🙈 Czułam się kwitnąco , pracowałam :) Nie pamiętam żebym kiedykolwiek miała problem z cera no chyba że w czasach gimnazjum 😂. Teraz ból piersi, dziś jeden aż jakby ktoś igłę wbijał 😖 na buzi ciągle coś wyskakuje :/ i czuję się dosłownie jak kupa 🙈😂 pierwsze 2 tyg czułam się wzdęta i nie wiedziałam co mam że sobą zrobić 😒 teraz jeszcze mam jakieś zapalenie 😕 Na szczęście jutro lekarz. Obym zobaczyła fasolkę i usłyszała serduszko 🙏
No ja od 3 dni wzdęty brzuch

Dziewczynki, ma któraś z was takie bóle delikatnie kłujące w okolicach podbrzusza? Ja tak mam od wczoraj i nie wiem czy to ok (macica się rozrasta) czy raczej nie jest to dobry znak..
Ja w sumie ciągle czuję brzuch, co jakiś czas mam też mocniejsze kłucia - dwa razy aż mnie na sekundę zgięło - ale lekarz powiedział, że takie uroki początku ciąży.
Spytaj swojego lekarza podczas najbliższej wizyty, ale raczej bym nie panikowała :)

reklama
Paracetamol.

Hm.
Jak dziewczynki miały 5 lat to powiedzieliśmy o ciąży bliźniaczej ok 5-6 tc. No i nie udało się. Powiedziałam, że siostry poszły do nieba.
Jedna zapytala: A dlaczego? A druga od razu odpowiedziała: Bo były ładne. :wink:
Za drugi razem dwa miesiące później, to już nie pamiętam, ale chyba też powiedzieliśmy i się nie udało.

W każdym bądź razie tym razem dowiedzą się później. U mnie już widać brzuszek, więc może z miesiąc do badań prenatalnych uda się nie mówić.. . Poza tym chłopcy nie będą zachwyceni powiększającą się rodziną, więc dostaną więcej czasu. Chociaż największy łobuz w rodzinie stwierdził, że: Nie chciał siostry, ale teraz sobie życia bez niej nie wyobraża. :-D:yes:

Poza tym nie wiem, co z tym krwiakiem... Też może zaszkodzić ciąży.
Dziewczyny miałyście może krwiaka w ciąży? Wchłonął się?

W pracy wiedzą tylko, że mam l4. Wie bezpośrednia przełożona i przekaże wyżej dopiero za tydzień, jeżeli na USG będzie ok i przedłużę zwolnienie.
Myślę, że poczekamy w takim razie do badań prenatalnych. On jest strasznie uczuciowy... mimo, że dużo z nim rozmawiamy to nie do końca rozumie dlaczego ludzie muszą umierać i się tego boi...

Ja na szczęście pracuję zdalnie i firma ma pozostać na zdalnej pracy już na stałe, więc myślę, że jak się uda to będę pracować do lutego. Zanudziłabym się w domu.... 🙈

Do góry