reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Hejka dziewczyny
Chcialam zapytac czy miala ktoras z was doczynienia bądź slyszala o tyerotoksykozie ciążowej ? Nie wiem czy dobrze napisalam. 🤦‍♀️ Jest to nadczynnosc tarczycy zwiazana z podwyzszeniem hcg. Wynik ft4 mam podwyzszony i od wczoraj w sumie jest strasznie pobudzona, kołatanie serca. W tej chwili czuję się jak na spidzie jakiś 🙄

Paracetamol.

Hm.
Jak dziewczynki miały 5 lat to powiedzieliśmy o ciąży bliźniaczej ok 5-6 tc. No i nie udało się. Powiedziałam, że siostry poszły do nieba.
Jedna zapytala: A dlaczego? A druga od razu odpowiedziała: Bo były ładne. :wink:
Za drugi razem dwa miesiące później, to już nie pamiętam, ale chyba też powiedzieliśmy i się nie udało.

W każdym bądź razie tym razem dowiedzą się później. U mnie już widać brzuszek, więc może z miesiąc do badań prenatalnych uda się nie mówić.. . Poza tym chłopcy nie będą zachwyceni powiększającą się rodziną, więc dostaną więcej czasu. Chociaż największy łobuz w rodzinie stwierdził, że: Nie chciał siostry, ale teraz sobie życia bez niej nie wyobraża. :-D:yes:

Poza tym nie wiem, co z tym krwiakiem... Też może zaszkodzić ciąży.
Dziewczyny miałyście może krwiaka w ciąży? Wchłonął się?

W pracy wiedzą tylko, że mam l4. Wie bezpośrednia przełożona i przekaże wyżej dopiero za tydzień, jeżeli na USG będzie ok i przedłużę zwolnienie.
Mijał przyjaciółka miała krwiaka. Niestety musiała leżeć i odpoczywać, ale ciąża donoszona. Dziecko zdrowe. Bądź spokojna. Tylko odpoczywaj i słuchaj zaleceń lekarza 😊

Ostatnia edycja:
Hej Wam, mnie dziś jakby kłuły albo ciągnęło w okolicy jajników. Wczoraj wieczorem zapomniałam przyjąć dawkę duphaston i rano małe upławy z lekkim brązowym zabarwieniem brązu. Mdłości odpuściły narazie, ale raczej nie dopuszczam do głodu. Piersi nadal odczuwalne. Dziś i ja mam gorszy dzień i wracają demony przeszłości i najchętniej bym poszła dziś do lekarza, sprawdzić czy ok czy nie. Wstępnie zmieniłam na lekarkę, ale wizyta dopiero 11.08. Waszym zdaniem lepiej iść znowu do lekarza i płacić kolejna kasę (max 2 wizyty prywatnie, później już na NFZ) czy czekać spokojnie?

Dziewczyny, u mnie 4+5, czy test ciążowy dalej może pokazywać blada kreskę? Na pewno jest wyrazniejsza, niż 6 dni temu, ale spodziewałam się wyraźnej krechy, tymczasem jest, no taka dość blada...

Hej Wam, mnie dziś jakby kłuły albo ciągnęło w okolicy jajników. Wczoraj wieczorem zapomniałam przyjąć dawkę duphaston i rano małe upławy z lekkim brązowym zabarwieniem brązu. Mdłości odpuściły narazie, ale raczej nie dopuszczam do głodu. Piersi nadal odczuwalne. Dziś i ja mam gorszy dzień i wracają demony przeszłości i najchętniej bym poszła dziś do lekarza, sprawdzić czy ok czy nie. Wstępnie zmieniłam na lekarkę, ale wizyta dopiero 11.08. Waszym zdaniem lepiej iść znowu do lekarza i płacić kolejna kasę (max 2 wizyty prywatnie, później już na NFZ) czy czekać spokojnie?
Ja też się będę nad tym zastanawiać. Mam dobrego lekarza na NFZ ale 40 km ode mnie. W swoim mieście sami dobrzy tylko prywatnie.bede też chodzić że względu na wiek mój 🙈😘😄

Dziewczyny, u mnie 4+5, czy test ciążowy dalej może pokazywać blada kreskę? Na pewno jest wyrazniejsza, niż 6 dni temu, ale spodziewałam się wyraźnej krechy, tymczasem jest, no taka dość blada...
Ja miałam długo blada drugą kreskę, nawet
1 dzień po terminie @ . Wszystko zależy kiedy była owulacja i doszło do zapłodnienia . Może się u Ciebie przesunęło, nie lepiej na początku weryfikowac beta HCG? Ale od razu mówię, beta dobra do czasu aż na USG zobaczysz zarodek z serduszkiem, pozbi j dla swojego zdrowia psychicznego lepiej odpuścić. Zalecenie lekarzy, beta po potwierdzeniu serduszka moze wprowadzać w błąd. Po tym etapie tylko USG wskaże prawdę.

Ja też się będę nad tym zastanawiać. Mam dobrego lekarza na NFZ ale 40 km ode mnie. W swoim mieście sami dobrzy tylko prywatnie.bede też chodzić że względu na wiek mój 🙈😘😄
No ja do młodziutkich też nie należę, bo w tym roku stuknie 38 ;) przenoszę się, bo ta bardzo dobra Pani ginekolog, ma bardzo dobrą opinię. Jeśli ciąża kończy się szczęśliwie, poród też w prywatnej zaprzyjaznionej klinice :) w szpitalu się boje, ni mam zaufania.

reklama
No ja do młodziutkich też nie należę, bo w tym roku stuknie 38 ;) przenoszę się, bo ta bardzo dobra Pani ginekolog, ma bardzo dobrą opinię. Jeśli ciąża kończy się szczęśliwie, poród też w prywatnej zaprzyjaznionej klinice :) w szpitalu się boje, ni mam zaufania.
Ja też z wiekiem się boję 🙈😄

Do góry