reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Hejka, w sumie do tej pory napisałam raz.... Chyba wolałam wyłączyć się z forum do czasu aż zobaczę serduszko i będę spokojniejsza, wiem że sporo nas tutaj po przejściach, mam nadzieję że tym razem będzie jak trzeba :)
Za testujące dziewczyny zaciskam kciuki !

Ja byłam wczoraj na usg, według OM 6t6d według usg 6t5d, serduszko bije więc jedtem trochę spokojniejsza:)

Co do objawów ciazowych... u mnie najgorszym objawem jest zgaga... podobnie było w ciąży z synem i widzę że tym razem będzie to samo. Ciągle też czuję podbrzusze ale z tego co mówił gin jest to normalny objaw więc nie panikuje:)
Zobacz załącznik 1148156
Gratulacje!! 😍
Ja też mam często zgage i takie dziwne uczucie "kluchy w gardle" 😔 a masz mdłości? Bo ja w ogóle.. Może to objaw na syna😂

reklama
Gratulacje!! 😍
Ja też mam często zgage i takie dziwne uczucie "kluchy w gardle" 😔 a masz mdłości? Bo ja w ogóle.. Może to objaw na syna😂
W ciąży z synem miałam zgagę ale żadnych mdłości... w tej ciąży niestety są zapachy, które kompletnie mnie odrzucają i to niestety rzeczy, które dotychczas uwielbiałam.. :D
Powiem szczerze, że ja chyba też liczę na chłopca...mieszkamy w wielorodzinnym domu - oddzielne wejścia ale zawsze te samo podwórko - i mojego M brat ma 2 chłopców, my mamy jednego... nie wiem czy potrafiłabym się przestawić na małą kobietkę :D albo tak czy siak byłaby małą chłopczycą :D

Katrinaka, może w takim razie my poczekamy do kolejnego USG, gdzie małe będzie wyglądać już jak mały człowiek, i wtedy mu pokażemy... pewnie chłopak będzie codziennie pytał czy to już :D

W ciąży z synem miałam zgagę ale żadnych mdłości... w tej ciąży niestety są zapachy, które kompletnie mnie odrzucają i to niestety rzeczy, które dotychczas uwielbiałam.. :D
Powiem szczerze, że ja chyba też liczę na chłopca...mieszkamy w wielorodzinnym domu - oddzielne wejścia ale zawsze te samo podwórko - i mojego M brat ma 2 chłopców, my mamy jednego... nie wiem czy potrafiłabym się przestawić na małą kobietkę :D albo tak czy siak byłaby małą chłopczycą :D
No ciekawe jak z tą płcią będzie.
My na chłopca działaliśmy niby 😄😄😄

U mnie się cera już poprawiła, jutro zaczynam 7 tydzień na usg w 6 tyg i 2dniu nie było widać zarodka i bicia serca ginekolog mówi że to za wcześnie.
Mdłości nie mam póki co może bardzo lekkie piersi bolą i tyle z moich objawów ciążowych. Ktoś tak miał? :)
Kochana ja jestem we wczesnej 4+ 5 czy prawie 6. Objawy to mam takie słabe. Wczoraj to sie czulam wrecz świetnie. Dzis troche mdlosci wrocily. Nie sa jakies mega ale, co i raz zemdli. Zauwazylam ze chyba na pusty żołądek gorzej sie czuje. Wczoraj bylam najedzona od rana 🤦‍♀️ mysle ze to byl powod. A piersi prawie wcale nie czuje jak sie wymacam 😅 to mnie troche bolą ale tego nie zaliczam do objawów.. Tu dziewczyny co byly na usg, to juz cos tam widzialy 😁 ale mysle ze kazda inaczej a zalezy tez od sprzetu. Tak samo jedne dzieci sie rodza duze inne małe i nie ma zadnej zależności 😁 Dzis jestem pelna optymizmu ❤️ i głowa lekko boli, tylko ze pół nocy nie spałam. Ja znowu chodzę jakąś nabuzowana... Zero zmęczenia 🤔

reklama
Z tym synem to moze cos jest. Ja tak z synem mialam 😁

Ja w pierwszej ciąży zero mdłości ogólnie to mało pamiętam żeby co kolwiek mi było 🙈 Czułam się kwitnąco , pracowałam :) Nie pamiętam żebym kiedykolwiek miała problem z cera no chyba że w czasach gimnazjum 😂. Teraz ból piersi, dziś jeden aż jakby ktoś igłę wbijał 😖 na buzi ciągle coś wyskakuje :/ i czuję się dosłownie jak kupa 🙈😂 pierwsze 2 tyg czułam się wzdęta i nie wiedziałam co mam że sobą zrobić 😒 teraz jeszcze mam jakieś zapalenie 😕 Na szczęście jutro lekarz. Obym zobaczyła fasolkę i usłyszała serduszko 🙏

Do góry