reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

W B boxie zalecane jest obcięcie o trochę słomki bo ma za długą. Ja tam się liczę z wycieraniem, wylewaniem, ale myślę że opanujemy to po jakimś czasie do perfekcji 😄 Ja bym wolała aby się nie polubiła z butelką z własnego doświadczenia- byłam dzieckiem ktore doilo butle do 6 roku życia. Nosilam aparat na zeby na noc by poprawić zgryz i do dziś mam problemy.
No ale bbox to nie do końca butla, to tylko słomka, tam nie ma smoczka więc się dziecko nie przyzwyczai. Przecież potem już dziecko jak ma 2 lata to samo chwyta kubek do ręki przy posiłkach i pije, a taknw ciągu dnja pod ręką ma bidona i sobie pije kiedy chce i lata z nim 😜

reklama
B box i ogólnie bidony ze słomką zalecane są na wyjścia, a do picia na codzień kubek otwarty żeby aparat mowy i układ oddechowy rozwijały się prawidłowo. A co do latania i wycierania: uwierz mi, im starsze dziecko, tym jest gorzej 🤣🤣🙈 ja dzisiaj zawalu prawie dostałam po wejściu do kuchni - moje dziecko malowało farbami. Farby rozniosło na stopach po całym domu. O 16 ją kąpałam, pomalowana była nawet pod pachami 🤣🤣 a ja przysnęłam razem z Marcysią 🤷‍♀️

A no ja oczywiście liczę się z ciągłym lataniem i wycieraniem za moją córcią, przerabiałam to już z siostrą 😅
O, ale dobrze wiedzieć o tym oddechu itp. Przeanalizuje to i też może zakupie, ale bbox będzie podstawa 😁

Cześć dziewczyny, zamierzam kupić matę piankową, ale zastanawiam się jaka będzie lepsza czy zwijana czy puzzle. Może któraś jakąś ma i może podzielić się opinią.

Cześć dziewczyny, zamierzam kupić matę piankową, ale zastanawiam się jaka będzie lepsza czy zwijana czy puzzle. Może któraś jakąś ma i może podzielić się opinią.
Ja chyba tą kupie

Ja zdecydowanie polecam puzzle i to jeszcze z cyferkami i literkami, które się wyjmuje. Ja takie będę kupowała małej, siostra takie miała i to był strzał w 10. Literki wyciągała, wkładała z powrotem itp.
O te właśnie:

Jakie koszta? Marzy mi się taka opcja na swojej kuchni bo u nas króluje w domu od wielu lat dzbanek z filtrem
A w sumie nie dramatyczne, za komplet zapłaciłam 6 stów, z czterema różnymi filtrami. Mamy baterię ścienną w kuchni, więc kranik od filterka jest zamontowany w otwór pod baterię zlewozmywakową. Szukałam jakiegoś rankingu, i z podzlewowych ten był optymalny, bo na inne mnie nie było stać. Ja mam ten. Jeszcze tylko chcemy Soda Stream, bo moj mąż tylko gazowaną pije.
https://allegro.pl/oferta/filtr-wody-pitnej-aquaphor-krysztal-quadro-hb-10741791575

Ja mam taką od paru dni i jest super....https://allegro.pl/oferta/mata-piankowa-edukacyjna-dwustronna-gruba-150x180-9332144177

Kolory są fajne żywe a nie takie jak na głównym zdj...poniżej w opisie aukcji już widać dokładniej jakie kolorki są wyraźne....
Wszyscy co przychodzą i ją widzą to mówią, że świetna że na necie aż tak się nie prezentowała....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A w sumie nie dramatyczne, za komplet zapłaciłam 6 stów, z czterema różnymi filtrami. Mamy baterię ścienną w kuchni, więc kranik od filterka jest zamontowany w otwór pod baterię zlewozmywakową. Szukałam jakiegoś rankingu, i z podzlewowych ten był optymalny, bo na inne mnie nie było stać. Ja mam ten. Jeszcze tylko chcemy Soda Stream, bo moj mąż tylko gazowaną pije.
https://allegro.pl/oferta/filtr-wody-pitnej-aquaphor-krysztal-quadro-hb-10741791575
Sodastream super sprawa jak ktoś lubi gazowaną. My tak właśnie robimy, woda prosto z kranu, godzinka w lodówce, wtedy się lepiej nasyca CO2, nie dźwigamy butli z wodą ze sklepu. Muszę dodać, że nasza woda z sieci jest bardzo dobra. Nie mam filtra.

Ja mam taką od paru dni i jest super....https://allegro.pl/oferta/mata-piankowa-edukacyjna-dwustronna-gruba-150x180-9332144177

Kolory są fajne żywe a nie takie jak na głównym zdj...poniżej w opisie aukcji już widać dokładniej jakie kolorki są wyraźne....
Wszyscy co przychodzą i ją widzą to mówią, że świetna że na necie aż tak się nie prezentowała....
😂 ja mam tą z pandami i jest rewelacja my już trochę używamy ale stwierdziłam wtedy jak się zniszczy kupię kolejną za 100 zł🤪 ale dotychczas nic się dzieje a spędzamy tam baaardzo dużo czasu😂

reklama
My mamy piankowe duże puzzle, jeden puzzel 60×60cm, na początku taki puzzel służył mi jako przewijak, potem "utwardzacz" łóżka jak się na nim bawiłyśmy, teraz jest już opcja podłogi. Wybrałam stonowane, jednolite, aby zabawki się odznaczały i nie było nadmiaru bodźców. Zasikane i nie tylko wiele razy. Sklep humbi.pl

Do góry