reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dzięki za tip, nie wiedziałam, że zimna woda lepiej się nasyca.
Niestety u nas woda z sieci wodociągowej jest paskudna i dzbanek filtrujący niewiele pomagał. Ten filtr teraz daje radę a woda robi się taka miękka, że widzę różnicę jak nalewam, a w smaku to już w ogóle.

U nas to samo. Jeszcze chcę zamontować zmiękczacz wody do kranika od pralki, ale to już niewielki koszt, koło 70 zeta. Najbardziej to mi się marzy montaż filtra na całą wodę domową, ale niestety trzeba iść w półśrodki z uwagi na koszty.
ja ma wszędzie zlew, pralka, prysznic, bidet, umywalka, lodówka, zmywarka ale też marzy mi się tak jeden wymiana ruchu wszystkich filtrow jest dosyć uciążliwa 😕 ale mogę powiedzieć że sprzęt w idealnym stanie więc zdecydowanie to nie jest tylko marketing 😜
no i też bym chciała gazowaną 😭

My mamy piankowe duże puzzle, jeden puzzel 60×60cm, na początku taki puzzel służył mi jako przewijak, potem "utwardzacz" łóżka jak się na nim bawiłyśmy, teraz jest już opcja podłogi. Wybrałam stonowane, jednolite, aby zabawki się odznaczały i nie było nadmiaru bodźców. Zasikane i nie tylko wiele razy. Sklep humbi.pl
Wykorzystane w 100 %, super.

To u nas w Cieszynie zero kamienia i to się ceni. Wcześniej mieszkałam od dziecka w Piekarach Śląskich i tam kamienia w cholere dużo.. Czajnik trzeba było bardzo często czyścić z kamienia bo to była masarka...
U nas baterie itd czyszczę non stop bo makabrycznie wszystko kamieniem zachodzi. Zmywarka też na wysokim poziomie ustawiona z kamieniem

Miałam puzzle piankowe to starszaki mi zajechały pogryzły miesiąc wytrzymały o dziwo taka zwykła im pod pasowała 😊
No tak, bo dla takich starszaków to takie piankowe puzzle są do rozwalenia 😅 Dla maluszków sprawdzają się bardzo 😉 no ale jak się ma i starszaki i maluszki to trzeba kupić taka mate aby wszyscy skorzystali 😂

Dziewczyny, które KP - dostałyscie już pierwszy okres po porodzie ? Mnie wczoraj wieczorem lekko pobolewał brzuch jak na okres i w nocy dostałam. Jestem ciekawa czy to tylko potrwa 2 dni czy normalnie to faktycznie taki okres całkowity wrócił i potrwa 6 dni.

reklama
Dziewczyny, które KP - dostałyscie już pierwszy okres po porodzie ? Mnie wczoraj wieczorem lekko pobolewał brzuch jak na okres i w nocy dostałam. Jestem ciekawa czy to tylko potrwa 2 dni czy normalnie to faktycznie taki okres całkowity wrócił i potrwa 6 dni.
Jeszcze nie dostałam, nawet test ciążowy robiłam profilaktycznie, bo czasami mnie brzuch pobolewa. Jeśli chodzi o pierwszy okres po porodzie to w większości jest znacznie gorszy niż normalnie. Po Dobrusi dostałam pierwszy okres po 8 miesiącach i był taki, że używałam na raz największych tamponów i giga podpasek zmieniając oba co godzinę i byłam przesiąknięta, w nocy zalewałam materac z tym samym zestawem, mimo, że wstawałam, żeby się przebrać. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było normalnie.

Oesu, jak sobie właśnie przywaliłam głową w szafkę, krew mi leci, wyglądam jak po bitwie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Do góry