karoo-kp
Mama Jagodzianki
Młoda w nocy jeszcze się nie przewraca ale dzisiaj już na luzaku się obraca i to od razu w obie strony.Mówiłam u nas to samo bo się obróci a na plecy nie wróci
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Młoda w nocy jeszcze się nie przewraca ale dzisiaj już na luzaku się obraca i to od razu w obie strony.Mówiłam u nas to samo bo się obróci a na plecy nie wróci
Moja to samo hahaha, jak ja jem to ona się tak patrzy jakby miała smaka na toJa właśnie mam plan że u nas będzie Blw I zaczniemy pić z kubeczka doidy, by uczyła się od początku picia z kubka aby zrezygnować z butelek. Juz rozmawiałam z neurologopedą i powiedziała mi jak tu zacząć i wiadomo, najlepiej jak będzie siedzieć.
Ale najlepsze ze juz sie gapi na mnie jak jem...
Ja będę kupować ten z Ikei, ma go wiele moich znajomych i mega sobie chwalą A skoro jest super (wiem bo widziałam go u Szwagierki wiele razy i naprawdę jest fajny) to nie będę przepłacała na jakieś inne krzesełkaA właśnie a skąd kupić podnóżek? Bo ja już rozglądałam się za fotelikami do karmienia za 400-500zl, ale kusi mnie ten ikeowski po wszyscy sobie chwalą i jest tani, a chce aby był funkcjonalny i nie tylko ładny
No a B box? Bo ja zamierzam kupić Bbox do picia wody. Nie wyobrażam sobie co chwilę latać za małą i wycierać wodę, którą wyleje z kubka 50 razy dziennie , bo wodę będzie piła często na pewnoNo i nie zaburza KP a mi o to chodzi by nie zaburzyło
W B boxie zalecane jest obcięcie o trochę słomki bo ma za długą. Ja tam się liczę z wycieraniem, wylewaniem, ale myślę że opanujemy to po jakimś czasie do perfekcji Ja bym wolała aby się nie polubiła z butelką z własnego doświadczenia- byłam dzieckiem ktore doilo butle do 6 roku życia. Nosilam aparat na zeby na noc by poprawić zgryz i do dziś mam problemy.Moja to samo hahaha, jak ja jem to ona się tak patrzy jakby miała smaka na to
U nas dzisiaj równe 4 miesiące skończone
Ja będę kupować ten z Ikei, ma go wiele moich znajomych i mega sobie chwalą A skoro jest super (wiem bo widziałam go u Szwagierki wiele razy i naprawdę jest fajny) to nie będę przepłacała na jakieś inne krzesełka
No a B box? Bo ja zamierzam kupić Bbox do picia wody. Nie wyobrażam sobie co chwilę latać za małą i wycierać wodę, którą wyleje z kubka 50 razy dziennie , bo wodę będzie piła często na pewno
tego to Ci nie powiem bo ja mm ale widzę, że mały chętniej już kubek niż butelka ze smokiemNo i nie zaburza KP a mi o to chodzi by nie zaburzyło
ja właśnie kupuje wodę jak specjalną dla niemowląt np w Rossmanie i one są w butelkach z takim korkiem odtykanymW B boxie zalecane jest obcięcie o trochę słomki bo ma za długą. Ja tam się liczę z wycieraniem, wylewaniem, ale myślę że opanujemy to po jakimś czasie do perfekcji Ja bym wolała aby się nie polubiła z butelką z własnego doświadczenia- byłam dzieckiem ktore doilo butle do 6 roku życia. Nosilam aparat na zeby na noc by poprawić zgryz i do dziś mam problemy.
Mój mały od początku pije wodę z kranu przegotowaną my filtrowaną i chociaż z tego plastiku brakja właśnie kupuje wodę jak specjalną dla niemowląt np w Rossmanie i one są w butelkach z takim korkiem odtykanym
na spacery w sam raz więc jutro zamierzam zacząć z małym ćwiczyć żeby przyswoił picie z takiej butelki zobaczymy jak pójdzie końcu to już 24 tc prawie dorosły
edit martwi mnie tylko ten wszechobecny plastik
B box i ogólnie bidony ze słomką zalecane są na wyjścia, a do picia na codzień kubek otwarty żeby aparat mowy i układ oddechowy rozwijały się prawidłowo. A co do latania i wycierania: uwierz mi, im starsze dziecko, tym jest gorzej ja dzisiaj zawalu prawie dostałam po wejściu do kuchni - moje dziecko malowało farbami. Farby rozniosło na stopach po całym domu. O 16 ją kąpałam, pomalowana była nawet pod pachami a ja przysnęłam razem z MarcysiąNo a B box? Bo ja zamierzam kupić Bbox do picia wody. Nie wyobrażam sobie co chwilę latać za małą i wycierać wodę, którą wyleje z kubka 50 razy dziennie , bo wodę będzie piła często na pewno
Mąż mi właśnie zamontował 2 dni temu filtr podzlewowy, filtruje 2 litry na minutę. Rany, jaka ulga, bo butelek mieliśmy zatrzęsienie, a dzbanki mnie wkurzają. Tu filtry do wymiany raz na rok, 6 tysięcy litrów rocznie.Mój mały od początku pije wodę z kranu przegotowaną my filtrowaną i chociaż z tego plastiku brak
my też mamy filtr zamontowany w kranie i to dla nas super natomiast dziecku nie podam chyba, że przegotuję wystudzę w te upały to raczej nie postoi zadługo więc odpada i kupujeMój mały od początku pije wodę z kranu przegotowaną my filtrowaną i chociaż z tego plastiku brak
Przyznaje tu Ci rację. Chcesz kupić wodę w butelce szklanej to płacisz krocie, a uwielbiam taka wodę. I niestety w plastiku taniej..ja właśnie kupuje wodę jak specjalną dla niemowląt np w Rossmanie i one są w butelkach z takim korkiem odtykanym
na spacery w sam raz więc jutro zamierzam zacząć z małym ćwiczyć żeby przyswoił picie z takiej butelki zobaczymy jak pójdzie końcu to już 24 tc prawie dorosły
edit martwi mnie tylko ten wszechobecny plastik
Jakie koszta? Marzy mi się taka opcja na swojej kuchni bo u nas króluje w domu od wielu lat dzbanek z filtremB box i ogólnie bidony ze słomką zalecane są na wyjścia, a do picia na codzień kubek otwarty żeby aparat mowy i układ oddechowy rozwijały się prawidłowo. A co do latania i wycierania: uwierz mi, im starsze dziecko, tym jest gorzej ja dzisiaj zawalu prawie dostałam po wejściu do kuchni - moje dziecko malowało farbami. Farby rozniosło na stopach po całym domu. O 16 ją kąpałam, pomalowana była nawet pod pachami a ja przysnęłam razem z Marcysią
Mąż mi właśnie zamontował 2 dni temu filtr podzlewowy, filtruje 2 litry na minutę. Rany, jaka ulga, bo butelek mieliśmy zatrzęsienie, a dzbanki mnie wkurzają. Tu filtry do wymiany raz na rok, 6 tysięcy litrów rocznie.