reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Kurcze jakoś u mnie nikt malutkiej nie cmokal, chyba że w stopki 😁
Mój chrześniak miał opryszczke właśnie i był blisko malutkiej, całował ją w główkę 🙈 na szczescie mała nic nie miała.

"tylko czeka aż wyjdę z pokoju" - przerąbane 🤬
Jak nie prośbą to może groźbą? 🤨
Sama nie wiem co robić nie chce krzyczeć ale to chodzi o moje dziecko przecież 🥺

reklama
U mnie widziałam parę razy jak ktoś w rączki cmokał to powiedziałam wprost , że nie całujemy po rączkach i w usteczka bo dziecko może się czymś zarazić co dorosłemu nie szkodzi a jemu może i jakoś nawet przeszło...nie zauważyłam żeby w ukryciu cmokali gdzie popadnie🤣😀Chociaż nie powiem ,że nie usłyszałam że jakieś wymysły bo za ich czasów wszędzie całowali i nic nie było🥺
Ja to chyba będę mówić wprost że kontakt ograniczę bo moja mama jakos potrafi to uszanować a ze strony męża jest problem

A jak dziewczyny radzicie sobie z rodziną i kontaktami z dziećmi tzn. buziaki i inne takie? Ja tyle się nasłuchałam że ktoś ma opryszczkę to może zarazić buziakiem niemowlę a dla nich to może być śmiertelne że teraz boje się nawet dać potrzymać teściowej bobasa. Bo ona mnie nie słucha jak prosze żeby nie całowała . Tylko czeka aż wyjdę z pokoju. Albo sadza ją sobie na kolanach mimo że mowie ze jeszcze za wcześnie
Ja mówiłam wprost wszystkim że zero całowania i noszenia i tylko teściowa nosem kręciła ale w nosie to miałam 😊 pierwszego syna raz na rękach miała córkę ani razu i teraz do zdjęcia syna wzięła na chrzcinach i tyle 😊 noszone przytulane i wycałowane są tylko przeze mnie i męża 😊

Dziewczyny, dziś dostałam prawie zawału.. mocz ok a odebrałam morfologię a tam już oczywiście doktor google - podejrzenie białaczki. Udaliśmy się z mloda do lekarza a tam uwaga - w ich laboratorium podają normy dla dorosłych. Tak wszystko z nią ok. Ale co naryczałam to moje.

Sama nie wiem co robić nie chce krzyczeć ale to chodzi o moje dziecko przecież 🥺
Mam to samo , tak więc mąż taktownie mówi swojej rodzinie ze nie wolno, a ja zwracam swojej. Mój teściu miał manie całowania w rączki,aż powiedziałam mężowi że ma mu zwrócić uwagę bo ona bierze te ręce do buzi. Teściowa sama upomniała teścia żeby przestał.

A tak z ciekawości zapytam dlaczego mieszkasz w Szwajcarii,?do pracy wyjechalaś, czy mąż stamtąd pochodzi, czy tak poprostu 😉
Właśnie tak po prostu.
Zwolniłam się z pracy w Polsce i postanowilam wykorzystać znajomość języka i wyjechać.
Oboje super sobie radziliśmy w PL ale jakoś czegoś mi brakowało... Tutaj jest po prostu pięknie, fajny punkt wypadowy na europejskie wycieczki, kulturalnie a dodatkowo spoko zarobki👍

reklama
Właśnie tak po prostu.
Zwolniłam się z pracy w Polsce i postanowilam wykorzystać znajomość języka i wyjechać.
Oboje super sobie radziliśmy w PL ale jakoś czegoś mi brakowało... Tutaj jest po prostu pięknie, fajny punkt wypadowy na europejskie wycieczki, kulturalnie a dodatkowo spoko zarobki👍
To jest to na co bym chciała namówić mojego męża. Ale niestety on tak jest przywiązany do swojej pracy (jakby było do czego..)

Do góry