reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Za rok? U mnie z doświadczenia to tak za dwa, akurat na wakacje 😁
Nie no co ty, to długo. W wakacje to już ponad 2 lata będą miały. Ja moich szybko oduczyłam, syn 1,5 roku miał, córka 1 i 4mce i śmigała bez pieluchy już (z marca też jest i na kolejny rok w lipcu bez pieluchy). Ale ja wcześnie zaczęłam, jak mieli 9mcy i zakładałam pieluchy tetrowe - względy ekonomiczne a i mobilizowało mnie to, żeby ich wysadzać często i naprawdę gładko poszło. Siostra po mnie zaraz miała dzieci i też tak zrobiła.

Dziewczyny, które karmią piersią - bierzecie nadal suplementy DHA np. Pregna Plus lub Feminovit te co w ciąży? Jeśli tak to jak czesto, codziennie czy co dwa dni jak się Wam przypomni?

A te które karmią mm - dajecie dzieciom coś dodatkowo oprócz wit. D?
Tak, ja biorę w dalszym ciągu
to zmiana miejsca tak działa i przestawienie czasu i raczej nie da się nic zrobić. Na długo zostajecie? Jak się tu w PL przyzwyczai to jak wrócicie do siebie to też może mieć problem ze snem
Wracamy w następnym tygodniu. Pierwsze dwie noce były najgorsze, teraz już jest Ok. Mała dalej śpi mi całą noc tak jak w LA
A ja nie wiem czy było takie pytanie czy nie...za moich czasów na pewno nie😂...czy Wasze dzieci śpią z szumem czy bez?
Tylko i wyłącznie z szumem
No wreszcie udało mi się, nadrobiłam nasze forum😅 jestem na bieżąco. Miałam co czytać chyba 80 stron, sporo mnie nie było. Mogłam odpuścić zaległości i czytać bieżące wpisy, ale bardzo chciałam wiedzieć co się u Was działo 😊
A o to i my😊
Oo jaka śliczna rodzinka

Nie no co ty, to długo. W wakacje to już ponad 2 lata będą miały. Ja moich szybko oduczyłam, syn 1,5 roku miał, córka 1 i 4mce i śmigała bez pieluchy już (z marca też jest i na kolejny rok w lipcu bez pieluchy). Ale ja wcześnie zaczęłam, jak mieli 9mcy i zakładałam pieluchy tetrowe - względy ekonomiczne a i mobilizowało mnie to, żeby ich wysadzać często i naprawdę gładko poszło. Siostra po mnie zaraz miała dzieci i też tak zrobiła.
No tak, dwa lata to późno. Najlepiej tak po roku. Ale nie wcześniej niż dziecko zacznie chodzić. Musi umieć chodzić, żeby mogło siadać samo na nocnik, żeby wszystko stopniowo szło. Akurat właśnie na przyszłe wakacje 😉

reklama
Do góry