reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
A jak dziewczyny radzicie sobie z rodziną i kontaktami z dziećmi tzn. buziaki i inne takie? Ja tyle się nasłuchałam że ktoś ma opryszczkę to może zarazić buziakiem niemowlę a dla nich to może być śmiertelne że teraz boje się nawet dać potrzymać teściowej bobasa. Bo ona mnie nie słucha jak prosze żeby nie całowała . Tylko czeka aż wyjdę z pokoju. Albo sadza ją sobie na kolanach mimo że mowie ze jeszcze za wcześnie

Już tęsknię 😍 byliśmy tam 4 lata temu a dwa lata temu nad Lago Como i pozostałe 🤪😎
polecam podjechać do Lago d'Orta albo w drugą stronę do Lago di Lugano jak macie czas 😎
ale macie dobrze zazdro próbek pogody życzę 🥰
Dziękujęmy, ładnie tu, to właśnie taka namiastka tropików.
Dobrze znamy okolice, bo do domu stąd mamy 2h :)

A jak dziewczyny radzicie sobie z rodziną i kontaktami z dziećmi tzn. buziaki i inne takie? Ja tyle się nasłuchałam że ktoś ma opryszczkę to może zarazić buziakiem niemowlę a dla nich to może być śmiertelne że teraz boje się nawet dać potrzymać teściowej bobasa. Bo ona mnie nie słucha jak prosze żeby nie całowała . Tylko czeka aż wyjdę z pokoju. Albo sadza ją sobie na kolanach mimo że mowie ze jeszcze za wcześnie
Kurcze jakoś u mnie nikt malutkiej nie cmokal, chyba że w stopki 😁
Mój chrześniak miał opryszczke właśnie i był blisko malutkiej, całował ją w główkę 🙈 na szczescie mała nic nie miała.

"tylko czeka aż wyjdę z pokoju" - przerąbane 🤬
Jak nie prośbą to może groźbą? 🤨

Najbardziej wkurzałam się jak ktoś chciał ja potrzymać na rękach i zaznaczałam, żeby podtrzymywać główkę, bo jeszcze nie trzymała tak stabilnie. W odpowiedzi 'no jasne, przecież wiem, dobrze, oczywiście' a i tak głowka poleciala 🙆‍♀️

U mnie widziałam parę razy jak ktoś w rączki cmokał to powiedziałam wprost , że nie całujemy po rączkach i w usteczka bo dziecko może się czymś zarazić co dorosłemu nie szkodzi a jemu może i jakoś nawet przeszło...nie zauważyłam żeby w ukryciu cmokali gdzie popadnie🤣😀Chociaż nie powiem ,że nie usłyszałam że jakieś wymysły bo za ich czasów wszędzie całowali i nic nie było🥺

ooo to.mój temat krytyczny 😂😂😂
na ja mam na tym punkcie bzika nie pozwalam całować dziecka sami go nie całujemy w usta a te stare babcie i ciotki niestety takie są ze odrazu w usta dla mnie to pedofilskie jest, obrzydliwe 🥵i odrazu leci wiazanka🤬
komuś się nie podoba nie muszę odwiedzać papa
ja odpowiadam za bezpieczenstwo dziecka nie babcia, teściowa, ciotka sorry🤨
a najbardziej nie na widzę jak mówią daj buzi to coś dostaniesz 🤬 a potem dziwne że dzieci na placach zabaw idą z obcymi wujkami i ciociami. będzie chciał to da a nie takie manipulacje.
ja wogole nie.pozwalam dotykać bo wcześniak 😂 trochę Wymówka ale działa 🤪A jak nie to zrzucam na covid że przecież można przenieść pomimo że się jest zaszczepionym ale dziecko nie jest. Może i to złe ale działa

Kurcze jakoś u mnie nikt malutkiej nie cmokal, chyba że w stopki 😁
Mój chrześniak miał opryszczke właśnie i był blisko malutkiej, całował ją w główkę 🙈 na szczescie mała nic nie miała.

"tylko czeka aż wyjdę z pokoju" - przerąbane 🤬
Jak nie prośbą to może groźbą? 🤨
ciekawe czy dam też chcę być całowany 🤨
dobrze ze nic mapek nie jest ja czytałam historie jednej kobiety dziecko dostało zapalenia opon mózgowych😭

reklama
Do góry