reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

No właśnie chcemy wspomnieć o tym kąciku na zaproszeniu. Szwagierka już się pytała co chcemy, ale my jeszcze nie wiemy jakie konkretnie chcemy zabawki, musimy usiąść i sobie to zaplanować, żeby ten kącik był zrobiony przemyślanie a nie na odpieprz, bo ma służyć kilka lat. I też dopiero go chcemy zrobić pod koniec sierpnia czy tam na początku wrześnie jak mała już zacznie chętnie leżeć na brzuszku. Także jednak wolelibyśmy pieniążki i sami sobie to kupić na spokojnie.
No tak bo jak każdy kupi wg własnej wizji to będzie miszmasz 😂😉

reklama
No to moja to samo robi właśnie z tą głową przy zasypianiu i wybudzaniu 😅 Czyli widzę, że to chyba w miarę normalne skoro nie tylko moja córka tak ma 😜
No to i moja dołącza do klubu szybkich ruchów głową:)Już myślałam , że coś jej dolega...swędzi...straszy..czy coś...a to jednak normalne...ufff ulga:)
No dokładnie. Ehh, nie wiem jak to rozegrac 😅 No ale zobaczymy.
A ja bym chyba jednak wspomniała ,że wolimy pieniążki ale oczywiście puściłabym wodze fantazji i wymyśliła jakiś piękny wierszyk związany z dzieckiem i tym , że prezenty sobie sami sprawimy za Waszą kasę 😂

Dziewczyny mam pytanie. W sierpniu Nela ma Chrzest i będziemy zaniedlugo zapraszać gości normalnie pisemnie online w smsie. I z narzeczonym wolelibyśmy aby każdy dał pieniążki do koperty niż kupował prezent, ponieważ planujemy zrobić małej kącik zabaw i chcemy kupić z czasem sami zabawki jakie chcemy. Jak myślicie, wypada w zaproszeniu napisać, że prosimy o pieniążki i drobną pamiątkę dla Nelki z okazji chrztu zamiast dużych prezentów? Wiem, że na ślub się tak pisze, że zamiast kwiatów to butelka wina, albo drobne do koperty czy coś.
moim zdaniem napiszcie ale nie pisałabym tak wprost że kasa (generalnie nikt tego nie lubi) tylko
napisałabym że waszym marzeniem dla Neli jest zrobienie kącika zabaw w którym Nela będzie mogła rozwijać się i swoje zainteresowania jeżeli chcecie być częścią tego marzenia i pomóc nam spełnić dla niej marzenie prosimy o symboliczny prezent w postaci gotówki. Dziękujemy.
bla bla coś w tym stylu no wiesz o co chodzi 😂
ludzie chętniej przyjmują wiadomości jako się ich o coś prosi i przedstawia historię wtedy czują się ważni i są chętni do pomocy...
ja teraz pisałam mojej siostrze na komunię dla małego bo też chciała kasę i mały dostał samą kasę + medalik i jaka drobne rzeczy
....kurde aż szkoda że nie robię żadnych party😂😂😂

A co z czkawkami dalej macie z nimi problem.? Moja córka jak na przykład zasnąć nie może to tak wyrzeka i dostaje czkawki. Już mnie męczą bo zdarzają się nawet 3 razy dziennie

Normalne, ale to nie oznacza, że będzie siadać i nie powinno się dziecku pomagać w ten sposób siadać. Niedługo się nauczy siadać z leżenia bokiem 😉
U nas niestety tak od ponad 2 tygodni. I najgorsze ze rwie się jak siedzi w nosidełku, lub jak ktoś ją trzyma na siedząco (w szczególności jak jeszcze moja mama trzyma - jest posiadaczką dużego biustu a mała sobie obczaiła ze to fajna amortyzacja aby się od tych piersi odbić do siedzenia) Za tydzień mam wizyte u fizjo I się będę pytać jak tu wygląda z tym sprawa.
Będę wdzięczna jak podzielisz się opinią fizjoterapeuty 🙂

nie powstrzymywać chce to usiądzie ważne jest tylko żebyś Ty mi nie pomagała sadzając czy podnosząc do siadu. jak robi to sam to się tylko cieszyć bo bardzo dobrze się rozwija 😜
wiem bo chodzimy do fizjo i dużo rzeczy swego czasu mnie nie pokoiło🤦🏻‍♀️😂
A czemu chodzicie do fizjoterapeuty? Z każdym bobasem trzeba się wybrac🤔

reklama
Dziewczyny mam pytanie. W sierpniu Nela ma Chrzest i będziemy zaniedlugo zapraszać gości normalnie pisemnie online w smsie. I z narzeczonym wolelibyśmy aby każdy dał pieniążki do koperty niż kupował prezent, ponieważ planujemy zrobić małej kącik zabaw i chcemy kupić z czasem sami zabawki jakie chcemy. Jak myślicie, wypada w zaproszeniu napisać, że prosimy o pieniążki i drobną pamiątkę dla Nelki z okazji chrztu zamiast dużych prezentów? Wiem, że na ślub się tak pisze, że zamiast kwiatów to butelka wina, albo drobne do koperty czy coś.
Ja bym nie pisała że wolicie kasę w tych czasach i tak większość gości daje pieniążki. My mieliśmy już chrzciny i drobne upominki córka dostała ale i tak do tego była koperta.

Do góry