reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieci w pozycji pół leżącej chcą się już podnosić do siadania. Wiem że to za szybko ale jak ja mam ją powstrzymywać? Kiedy można pozwalać już dziecku siadać? Czy ona sama usiądzie jakiegoś dnia😜😄
U nas niestety tak od ponad 2 tygodni. I najgorsze ze rwie się jak siedzi w nosidełku, lub jak ktoś ją trzyma na siedząco (w szczególności jak jeszcze moja mama trzyma - jest posiadaczką dużego biustu a mała sobie obczaiła ze to fajna amortyzacja aby się od tych piersi odbić do siedzenia) Za tydzień mam wizyte u fizjo I się będę pytać jak tu wygląda z tym sprawa.

reklama
Mój tak szybko głową kręci w prawo i lewo,właśnie przy zasypianiu i wybudzaniu😅
A w nocy jak się budzi to słyszę takie uderzenia głową w szczebelki🙈aż juz zaczęłam rozważać ochraniacze😅
No to moja to samo robi właśnie z tą głową przy zasypianiu i wybudzaniu 😅 Czyli widzę, że to chyba w miarę normalne skoro nie tylko moja córka tak ma 😜

Dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieci w pozycji pół leżącej chcą się już podnosić do siadania. Wiem że to za szybko ale jak ja mam ją powstrzymywać? Kiedy można pozwalać już dziecku siadać? Czy ona sama usiądzie jakiegoś dnia😜😄
Moja zauważyłam, że też powoli podnosi się w takiej pozycji do siadania, tak główkę ciągnie do przodu 😜 siadać dziecka nie można dopóki samo nie będzie umiało siadać, do 6 Msc na pewno nie, bo to obciąża kręgosłup.

Dziewczyny mam pytanie. W sierpniu Nela ma Chrzest i będziemy zaniedlugo zapraszać gości normalnie pisemnie online w smsie. I z narzeczonym wolelibyśmy aby każdy dał pieniążki do koperty niż kupował prezent, ponieważ planujemy zrobić małej kącik zabaw i chcemy kupić z czasem sami zabawki jakie chcemy. Jak myślicie, wypada w zaproszeniu napisać, że prosimy o pieniążki i drobną pamiątkę dla Nelki z okazji chrztu zamiast dużych prezentów? Wiem, że na ślub się tak pisze, że zamiast kwiatów to butelka wina, albo drobne do koperty czy coś.

Dziewczyny mam pytanie. W sierpniu Nela ma Chrzest i będziemy zaniedlugo zapraszać gości normalnie pisemnie online w smsie. I z narzeczonym wolelibyśmy aby każdy dał pieniążki do koperty niż kupował prezent, ponieważ planujemy zrobić małej kącik zabaw i chcemy kupić z czasem sami zabawki jakie chcemy. Jak myślicie, wypada w zaproszeniu napisać, że prosimy o pieniążki i drobną pamiątkę dla Nelki z okazji chrztu zamiast dużych prezentów? Wiem, że na ślub się tak pisze, że zamiast kwiatów to butelka wina, albo drobne do koperty czy coś.
My mamy za tydzień chrzciny i nic takiego na zaproszenie nie umieszczaliśmy

My nie umieszczaliśmy takiego zapisu a prawie wszyscy dali pieniądze, tylko dwie rodziny dały prezenty i to w uzgodnieniu ze mną, znaczy sami dzwonili czy to chcemy 😉teraz to chyba większość woli dawać pieniądze.może przy dawaniu zaproszeń warto wspomnieć o tym placu zabaw. Ja np. w rozmowach przed narodzinami wspominałam, że mam ubrań pod dostatkiem 🙈

Ostatnia edycja:
Normalne, ale to nie oznacza, że będzie siadać i nie powinno się dziecku pomagać w ten sposób siadać. Niedługo się nauczy siadać z leżenia bokiem 😉

My nie umieszczaliśmy takiego zapisu a prawie wszyscy dali pieniądze, tylko dwie rodziny dały prezenty i to w uzgodnieniu ze mną, znaczy sami dzwonili czy to chcemy 😉teraz to chyba większość woli dawać pieniądze.może przy dawaniu zaproszeń warto wspomnieć o tym placu zabaw. Ja np. w rozmowach przed narodzinami wspominałam, że mam ubrań pod dostatkiem 🙈
No właśnie chcemy wspomnieć o tym kąciku na zaproszeniu. Szwagierka już się pytała co chcemy, ale my jeszcze nie wiemy jakie konkretnie chcemy zabawki, musimy usiąść i sobie to zaplanować, żeby ten kącik był zrobiony przemyślanie a nie na odpieprz, bo ma służyć kilka lat. I też dopiero go chcemy zrobić pod koniec sierpnia czy tam na początku wrześnie jak mała już zacznie chętnie leżeć na brzuszku. Także jednak wolelibyśmy pieniążki i sami sobie to kupić na spokojnie.

nie powstrzymywać chce to usiądzie ważne jest tylko żebyś Ty mi nie pomagała sadzając czy podnosząc do siadu. jak robi to sam to się tylko cieszyć bo bardzo dobrze się rozwija 😜
wiem bo chodzimy do fizjo i dużo rzeczy swego czasu mnie nie pokoiło🤦🏻‍♀️😂

reklama
Ja myślę, że nie wypada tak napisać.

Jakbyś np. Wybrała opcje dzwonienia do gości, których chcesz zaprosic, to istnieje prawdopodobienstwo krótkiej rozmowy co słychać, jak mała..... Możesz delikatnie wtedy dać do zrozumienia, powiedzieć co planujecie dla małej 😉

Do góry