reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Btw bardzo polecam te ogrodowe duże huśtawki 😁 Można położyć dziecko obok siebie na na materacyku z gondoli i huśtać się-mój się super wycisza, potrafimy się bujać z pół godziny 😁 no i łatwo zasypia jak jęst zmęczony, nawet smoczka i kocyka na oczka nie trzeba 😁
Zazdroszczę ogrodu 🥰 też bym chciała mieć, moc posiedzieć na tarasie, mała w wózku by sobie spała ahh 😀 Teściowie mają dom z wieeeeelkim ogrodem, autem mamy do nich 5 minut, ale pieszo to już jakieś 40 minut i to pod same górki praktycznie ( teren górzysty), a że autem jeździ mój narzeczony do pracy to ja jestem bez auta. Ale nawet gdyby to to nie to samo co u siebie. Sama nie lubie tam jeździć 😜

Dziewczyny, jaki krem z filtrem stosujecie u Waszych dzieci na słońce? Bo ja na razie nie smaruje niczym, jedynie buzke ale to normalnym kremem nawilżającym, bo nie wystawiam ją na słońce.
Poza tym wychodzicie z dzieciakami na spacery w takie upały w ciągu dnia? Bo my zdecydowanie nie, jest na dworze taki skwar, że się wytrzymać nie są, mała nie lubi takiego gorąca i mi na spacerze płaczę, bo o ie się męczymy w taki upał... Jedynie czasem wieczorem ok. 18 ale to jak jest taki lepszy dzień, bo generalnie większość dni to o 19-20 dalej duchota. Dzisiaj byłyśmy o 9 na spacerze, miałam nadzieję, że będzie lepiej, eheee... kuźwa taki gorąc, że masakra... Jak się obudziła to po 10 minutach zaczęła płakać, więc wróciłyśmy się do domu, była cała zgrzana i ciepła ( same body na krótki rękaw 24h/7)... Masakra...
Mam derma eco baby i tylko raz używałam jak szłam na plażę we wściekły upał. No i przy 30 stopniach też jestem na dworzu tylko rano i/lub wieczorem. W te skwary małą trzymam w samej pieluszce a nawet i czasem bez na samym podkładzie (mam taki fajny dwuwarstwowy, frota z jednej, guma z drugiej), przykrywam ją tylko pieluszką tetrową albo w razie potrzeby.

Drugie pytanie do dziewczyn, które mają już starsze dzieci. Jaki żel najlepszy na swędzące dziąsełka? U nas mała od dwóch dni bardzo dziwna w ciągu dnia, nie śmieje się, nie gaworzy, nie uśmiecha, taka normalna patrzy tylko i ciągle marudzi. Leżeć nie chce, tylko się nosić, no i dodatkowo wkłada całe ręce do buzi ( robiła to wcześniej, ale nie tak zachłannie jak teraz) a dziąsłami jeździ po kostkach od piąstki tak mocno, że aż słychać jak twardo po nich przejeżdża, jakby ewidentnie ją swędziały. Wieczorem niespokojna, mami cycek totalny, wisi na cycku ciągle a jak wyjdę i się przebudzi po 10 minutach a mnie nie ma obok to tak mocno płaczę biedna i nie mogę jej uspokoić, muszę dać jej cycka i wtedy jest spokój i go ciągle ciumka a ja odejść nie mogę. Ba! Ja się nawet ruszyć nie mogę, bo każdy ruch ją budzi i się od razu wierci.
Oglądałam dziasla to nie są spuchnięte ani zaczerwienione. Więc pomyślałam by kupić taki żel i spróbować posmarować. Jak będzie lepiej to znaczy, że to zęby, jak bedzie tak samo to znaczy, że taki okres chyba.
Myślę, że to raczej element skoku, moja też jest inna od kilku dni, poza tym to też jest okres, kiedy maluchy zaczynają potrzebować więcej mleka, więc sobie muszą wyprodukować. Mnie już nie budzi w nocy płacz, tylko palce w buzi i cmoktanie 🙈🙈

I jeszcze jedno pytanie, bierze któraś z Was już tabletki antykoncepcyjne? Jak tak to jakie? Ja, że karmie piersią to mam przepisane Limetic. Brała je któraś? Jak się po nich czułyście itp? 😜
Nie biorę, cały czas zbieram się, żeby się umówić na wkładkę.

Kurna, nie wiem co się dzieje, ale znowu nie pokazywało mi żadnych powiadomień 🤬

Ja mam, i zawsze coś odwinę ze jej dobrze nie ustawie 😂
Moja parasolka to mi spada jak jadę po wertepach tak mnie wkurza ze mam ochotę ją nieraz wyrzucić 😅 spacery też późnym popołudniem bo mały się wkurza jak tak gorąco, spać nie chce. Nóg nie smaruję niczym, delikatnie okrywam tetrą.

Ostatnia edycja:
Mam derma eco baby i tylko raz używałam jak szłam na plażę we wściekły upał. No i przy 30 stopniach też jestem na dworzu tylko rano i/lub wieczorem. W te skwary małą trzymam w samej pieluszce a nawet i czasem bez na samym podkładzie (mam taki fajny dwuwarstwowy, frota z jednej, guma z drugiej), przykrywam ją tylko pieluszką tetrową albo w razie potrzeby.

Myślę, że to raczej element skoku, moja też jest inna od kilku dni, poza tym to też jest okres, kiedy maluchy zaczynają potrzebować więcej mleka, więc sobie muszą wyprodukować. Mnie już nie budzi w nocy płacz, tylko palce w buzi i cmoktanie 🙈🙈

Nie biorę, cały czas zbieram się, żeby się umówić na wkładkę.

Kurna, nie wiem co się dzieje, ale znowu nie pokazywało mi żadnych powiadomień 🤬
Oj prawda. U nas też słyszę jak palce w buzi w nocy i cmoka albo jak się przekręci na brzuch to stękanie bo spowrotem na plecy jeszcze nie umie 😂

Oj prawda. U nas też słyszę jak palce w buzi w nocy i cmoka albo jak się przekręci na brzuch to stękanie bo spowrotem na plecy jeszcze nie umie 😂
A to ja słyszę tylko wiercenie, ona śpi, ale nią rzuca na wszystkie strony. Nie rusza się przez 5 sekund i nagle znów głową na obie strony rusza, jakby miała jakieś nerwobóle czy coś. Nie wiem.

A to ja słyszę tylko wiercenie, ona śpi, ale nią rzuca na wszystkie strony. Nie rusza się przez 5 sekund i nagle znów głową na obie strony rusza, jakby miała jakieś nerwobóle czy coś. Nie wiem.
Mój tak szybko głową kręci w prawo i lewo,właśnie przy zasypianiu i wybudzaniu😅
A w nocy jak się budzi to słyszę takie uderzenia głową w szczebelki🙈aż juz zaczęłam rozważać ochraniacze😅

Mój tak szybko głową kręci w prawo i lewo,właśnie przy zasypianiu i wybudzaniu😅
A w nocy jak się budzi to słyszę takie uderzenia głową w szczebelki🙈aż juz zaczęłam rozważać ochraniacze😅
Ja tam daruje sobie ochraniacze z racji tego że mój dzieć by miał zdolności manualne aby się tym przydusić, bo wiem jak cuduje w łóżeczku Trudno, niech się obija.

reklama
Dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieci w pozycji pół leżącej chcą się już podnosić do siadania. Wiem że to za szybko ale jak ja mam ją powstrzymywać? Kiedy można pozwalać już dziecku siadać? Czy ona sama usiądzie jakiegoś dnia😜😄

Do góry