reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Słyszę jak się w łóżeczku przekręca na brzuch to wiem że pobudka nastała na jedzonko. Przystawiam tylko do piersi, podje i dalej zasypia :-)
No to moim zdaniem to jest w miarę przespana noc 😊 no ale w sumie ja z małą śpię, więc tylko cycka wyciągnę i jej podam i ja w tym czasie drzemie jak ona je więc to co innego, mi jest łatwiej.,bo Ty pewnie z łóżka wstajesz i potem jeszcze ją odłożyć musisz, no nie? 🙂

reklama
U nas tez dwa karmienia w nocy; słyszę, że mała się wierci więc dostaje cycka, nawet oczu nie otwiera, poje i śpimy dalej.
Dla mnie to luksusowo, bo nasłuchałam się, że kobitki musiały nosić i bujać maluszki w środku nocy aby przestały płakac i usnęły.
Jestem wdzięczna, że jest tak a nie inaczej... 🙏
Dokładnie tak, też jestem wdzięczna, bo moja to ogółem śpioch 😍

Ale w jakim sensie, że nigdy się nie zdarzyło? Jak wyglądają pobudki w nocy? Tylko cycek i od razu śpi czy budzi się całkowicie, karmisz ją i potem usypiasz na rękach?
Bo ja mówię, że moja przesypia całe nocki, ale w nocy raz, góra dwa razy tak wierci się, bo jest głodna, więc wtedy przystawiam jej cycka i pije i zasypia przy nim po chwili, bo my razem śpimy, więc to zaliczam jako nocka przespana 😉
Eeee no to moje dziecko w takim razie przesypia całe nocki od urodzenia😂no może z 5 nocek się zdarzyło ,że trzeba było coś pobujać dodatkowo....a tak słyszę , że się wierci to szybciutko po butelkę...wyciągam..karmię i odkładam:)Ale nie zapeszam...bo co pochwalę to się psuję...

A dzisiaj mnie zaskoczyła....leżała sobie na macie...ja w kuchni nagle ryk...ja patrzę a ta na brzuchu...a przecież tak go nie lubi...myślę sobie....przypadek...ale później było tak jeszcze z 5 razy...bo już stałam i obserwowałam tą moją dzidzię...i teraz przechlapane...bo co się obróci na ten brzuch to jest jęczenie a za chwilę płacz...więc już nie ma co zostawiać nawet na macie bez opieki...:( No chyba , że polubi ten brzuch:)

Faktycznie ja nie mogę narzekać, że jestem nie wyspana, bo nawet jak się budzi o 2 a potem o 5-6 to i tak idziemy spać dalej. Chociaż dzisiaj zebrało mu się na zabawy😅ale ostatecznie usnelismy jeszxze i o 9 wstaliśmy. Patrząc obiektywnie to ja gorzej niewyspana byłam jak chodziłam do pracy 🙈
My wstajemy różnie raz o 6, raz o 7 a czasami 7:30, potem półtorej h zabawy i znów idziemy spać, także wysypiam się 😁 Ale dzisiaj jak wstała o 5 to ja byłam jak zombie.. Potem poszłyśmy spać o 7 i spała tylko do 8, ale potem znów poszła spać o 9:30 i spałyśmy razem do 10:30 a potem spała o 12 do 14 😁

A tak poza tym zazdroszczę jeżeli wasze maleństwa przesypiają całe nocki. Mi się nigdy to nie zdarzyło 👍

To moja dwulatka jeszcze nie przespala całej nocy... 🙄

Eeee no to moje dziecko w takim razie przesypia całe nocki od urodzenia😂no może z 5 nocek się zdarzyło ,że trzeba było coś pobujać dodatkowo....a tak słyszę , że się wierci to szybciutko po butelkę...wyciągam..karmię i odkładam:)Ale nie zapeszam...bo co pochwalę to się psuję...

A dzisiaj mnie zaskoczyła....leżała sobie na macie...ja w kuchni nagle ryk...ja patrzę a ta na brzuchu...a przecież tak go nie lubi...myślę sobie....przypadek...ale później było tak jeszcze z 5 razy...bo już stałam i obserwowałam tą moją dzidzię...i teraz przechlapane...bo co się obróci na ten brzuch to jest jęczenie a za chwilę płacz...więc już nie ma co zostawiać nawet na macie bez opieki...:( No chyba , że polubi ten brzuch:)

Brawo, już obroty na brzuszek! 👏

No to moim zdaniem to jest w miarę przespana noc 😊 no ale w sumie ja z małą śpię, więc tylko cycka wyciągnę i jej podam i ja w tym czasie drzemie jak ona je więc to co innego, mi jest łatwiej.,bo Ty pewnie z łóżka wstajesz i potem jeszcze ją odłożyć musisz, no nie? 🙂
Tak, wstaje I odkładam, ale oko czasem mi się przymyka, ale ostatnio coraz częściej. No ale mąż się w kłębek zwija, ja z mloda idę w róg narożnika, a jeszcze pies w wyrze 😂 tak więc nocne karmienia są wesołe 😃

My wstajemy różnie raz o 6, raz o 7 a czasami 7:30, potem półtorej h zabawy i znów idziemy spać, także wysypiam się 😁 Ale dzisiaj jak wstała o 5 to ja byłam jak zombie.. Potem poszłyśmy spać o 7 i spała tylko do 8, ale potem znów poszła spać o 9:30 i spałyśmy razem do 10:30 a potem spała o 12 do 14 😁
Ja dziś w dzień miałam walkę, od 10 do 14.40 zero drzemki... ale za to jak ją uśpiłam to po 16 się obudziła.

Mój synio coś się obraził na cyca od wczoraj od tak po prostu w ogóle nie chce ciągnąć cyca jak próbuje nakarmić to język wypycha i wykręca głowę do tej pory tylko na noc dostawał butle a tak tylko na piersi był 🤷‍♀️ miała któraś tak? Ściągnęłam laktatorem 150ml przelałam do butelki to wypluwał normalnie ręce cycki opadają 🤦‍♀️ a tak chciałam do roku karmić 😞

reklama
Mój synio coś się obraził na cyca od wczoraj od tak po prostu w ogóle nie chce ciągnąć cyca jak próbuje nakarmić to język wypycha i wykręca głowę do tej pory tylko na noc dostawał butle a tak tylko na piersi był 🤷‍♀️ miała któraś tak? Ściągnęłam laktatorem 150ml przelałam do butelki to wypluwał normalnie ręce cycki opadają 🤦‍♀️ a tak chciałam do roku karmić 😞
Sprawdzane miał wędzidełko? My z nastką wszystko przeszłyśmy, a podawanie mleka z butelki pogarszało sprawę. Miałam tak samo jak Ty, z tym że moja robiła tak jak chciałam ją karmić w pozycji klasycznej. Więc zrobiłam tak - zaczęłam karmić na leżąco, a jeżeli smoczka Twoje dziecie ciągnie, to bym radziła oszukać najpierw dziecko smoczkiem, i szybka podmianka na cycka. U nas to działało.

Do góry