reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Słyszę jak się w łóżeczku przekręca na brzuch to wiem że pobudka nastała na jedzonko. Przystawiam tylko do piersi, podje i dalej zasypia :-)
To u mnie też jedna pobudka albo dwie ale nie wiem od czego to zależy myślałam, że od upałów ale to jednak chyba nie to😉
Dzisiaj byłam u lekarki, żeby go osluchała bo od wczoraj jak oddycha to tak jakby mu coś zalegało ale ani kataru, temperatury nie ma, trochę pokasłuje. Na szczęście osluchowo czysty w nos i gardło też zajrzałam i mówi, że wszystko dobrze. Może to od klimatyzacji niby się uważa.......miały może wasze dzieci takie coś?

reklama
Ale w jakim sensie, że nigdy się nie zdarzyło? Jak wyglądają pobudki w nocy? Tylko cycek i od razu śpi czy budzi się całkowicie, karmisz ją i potem usypiasz na rękach?
Bo ja mówię, że moja przesypia całe nocki, ale w nocy raz, góra dwa razy tak wierci się, bo jest głodna, więc wtedy przystawiam jej cycka i pije i zasypia przy nim po chwili, bo my razem śpimy, więc to zaliczam jako nocka przespana 😉
No u mni noc przespana to takie 6-7 godzin ciągiem 🙈🙈

To u mnie też jedna pobudka albo dwie ale nie wiem od czego to zależy myślałam, że od upałów ale to jednak chyba nie to😉
Dzisiaj byłam u lekarki, żeby go osluchała bo od wczoraj jak oddycha to tak jakby mu coś zalegało ale ani kataru, temperatury nie ma, trochę pokasłuje. Na szczęście osluchowo czysty w nos i gardło też zajrzałam i mówi, że wszystko dobrze. Może to od klimatyzacji niby się uważa.......miały może wasze dzieci takie coś?
U nas dwa razy były infekcje od Dobrusi z przedszkola. Właśnie wyszła z drugiej.

Słyszę jak się w łóżeczku przekręca na brzuch to wiem że pobudka nastała na jedzonko. Przystawiam tylko do piersi, podje i dalej zasypia :-)
U nas tez dwa karmienia w nocy; słyszę, że mała się wierci więc dostaje cycka, nawet oczu nie otwiera, poje i śpimy dalej.
Dla mnie to luksusowo, bo nasłuchałam się, że kobitki musiały nosić i bujać maluszki w środku nocy aby przestały płakac i usnęły.
Jestem wdzięczna, że jest tak a nie inaczej... 🙏

Matko zazdroszczam. Ale bym się wyspała 😃
Faktycznie ja nie mogę narzekać, że jestem nie wyspana, bo nawet jak się budzi o 2 a potem o 5-6 to i tak idziemy spać dalej. Chociaż dzisiaj zebrało mu się na zabawy😅ale ostatecznie usnelismy jeszxze i o 9 wstaliśmy. Patrząc obiektywnie to ja gorzej niewyspana byłam jak chodziłam do pracy 🙈

reklama
U nas tez dwa karmienia w nocy; słyszę, że mała się wierci więc dostaje cycka, nawet oczu nie otwiera, poje i śpimy dalej.
Dla mnie to luksusowo, bo nasłuchałam się, że kobitki musiały nosić i bujać maluszki w środku nocy aby przestały płakac i usnęły.
Jestem wdzięczna, że jest tak a nie inaczej... 🙏
To muszę oddać ze nie musze jej bujać bo cycuś wystarczy w zupełności :-)

Do góry