reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
O proszę Patii, u nas podobnie 🤔

Moja córcia sama zasnęła przed 21.00 a zazwyczaj zasypiamy ok. 23.00. Szkoda mi było ja budzić, bo tak twardo spała... I o 3 obudziła się pełna energii, zjadła, smiała się, gadała i wierzgala. Dopiero po 4 zasnęła.
Potem dzień wyglądał już normalnie 👍
Ale to pierwszy raz nam się tak zdarzyło 😉
No proszę 😉 No u nas właśnie też pierwszy raz od dwóch miesięcy, bo przez pierwszy miesiąc jak była jeszxze noworodkiem to wiadomo, że budziła się co 2-3 h na karmienie i też musiałam ją wtedy nosić. Od drugiego miesiąca już przesypianie nocki, z cichą pobudka na karmienie, trochę popije przez sen i idzie spać 😁

Dzisiaj zauważyłam u małej białą wyraźna plamkę na Dolnym dziąśle a obok drugą mniej wyraźna.
Dotykałam to i jest raczej twarde; laski czy możliwe, że to z ą b k i ? ? ?
Za 10 dni kończymy 4 miesiące.
Moja młodsza siostra miała 2 msc jak szły zęby i dopiero w 4 mieisicu jej się wyrżneły, więc możliwe 😉

A tak poza tym zazdroszczę jeżeli wasze maleństwa przesypiają całe nocki. Mi się nigdy to nie zdarzyło 👍
Nie jesteś osamotniona....mojej nigdy się nie zdarzyło....i myślę, że szybko się to nie zmieni niestety:(

Wczoraj wylądowałam z nią u alergologa bo tak mi się w poprzednią noc wydrapała, że cała klatka piersiową była zakrwawiona...rzucała się w nocy...drapała...musiałam ją przebrać w coś żeby nie mogła się dalej ranić na tej klatce...koszmar...żal mi jej okrutnie...przepisał niestety nam jedną maść sterydową i jedną robioną i niestety nie pocieszył...może być gorzej ze wzg na dość dużą alergię u mnie...:(Ale liczę na to , że jednak jakoś załagodzimy tą sytuację...

Nie jesteś osamotniona....mojej nigdy się nie zdarzyło....i myślę, że szybko się to nie zmieni niestety:(

Wczoraj wylądowałam z nią u alergologa bo tak mi się w poprzednią noc wydrapała, że cała klatka piersiową była zakrwawiona...rzucała się w nocy...drapała...musiałam ją przebrać w coś żeby nie mogła się dalej ranić na tej klatce...koszmar...żal mi jej okrutnie...przepisał niestety nam jedną maść sterydową i jedną robioną i niestety nie pocieszył...może być gorzej ze wzg na dość dużą alergię u mnie...:(Ale liczę na to , że jednak jakoś załagodzimy tą sytuację...
Wspolczuje bardzo, i wspolczuje maleństwu , dorosły się czasem zardrapie jak cos swędzi, a co dopiero taki maluch ma zrobić..

Współczuję 🥺

A tak poza tym zazdroszczę jeżeli wasze maleństwa przesypiają całe nocki. Mi się nigdy to nie zdarzyło 👍
Ale w jakim sensie, że nigdy się nie zdarzyło? Jak wyglądają pobudki w nocy? Tylko cycek i od razu śpi czy budzi się całkowicie, karmisz ją i potem usypiasz na rękach?
Bo ja mówię, że moja przesypia całe nocki, ale w nocy raz, góra dwa razy tak wierci się, bo jest głodna, więc wtedy przystawiam jej cycka i pije i zasypia przy nim po chwili, bo my razem śpimy, więc to zaliczam jako nocka przespana 😉

Jejku, bidulka 😞😞😞

reklama
Ale w jakim sensie, że nigdy się nie zdarzyło? Jak wyglądają pobudki w nocy? Tylko cycek i od razu śpi czy budzi się całkowicie, karmisz ją i potem usypiasz na rękach?
Bo ja mówię, że moja przesypia całe nocki, ale w nocy raz, góra dwa razy tak wierci się, bo jest głodna, więc wtedy przystawiam jej cycka i pije i zasypia przy nim po chwili, bo my razem śpimy, więc to zaliczam jako nocka przespana 😉
Słyszę jak się w łóżeczku przekręca na brzuch to wiem że pobudka nastała na jedzonko. Przystawiam tylko do piersi, podje i dalej zasypia :-)

Do góry