reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Wgl u nas dzisiaj pierwszy raz od 2 miesięcy była pobudka w nocy i koniec spania. Córa wstała o 2:30 w nocy wyspana i nie chciała mi zasnąć, piszczała, gadała do mnie i się uśmiechała. Dopiero o 4 ja uspałam na rękach. No ale to przez to chyba, że wczoraj wcześnie poszła spać, bo ok. 19 już spała.. No ale wstała potem po 7 rano i bawiłyśmy się i potem obie poszłyśmy na drzemkę o 9:40 która trwała 3 h, do 12:30 😅 także se pospałyśmy 😁😄

Teraz jest 19 i mi śpi od 18.. Chcę ją obudzić i wykąpać jeszcze, bo nie chce by mi spała już znów na noc a potem w nocy będę musiała ją nosić i zająć 😜

Wgl u nas dzisiaj pierwszy raz od 2 miesięcy była pobudka w nocy i koniec spania. Córa wstała o 2:30 w nocy wyspana i nie chciała mi zasnąć, piszczała, gadała do mnie i się uśmiechała. Dopiero o 4 ja uspałam na rękach. No ale to przez to chyba, że wczoraj wcześnie poszła spać, bo ok. 19 już spała.. No ale wstała potem po 7 rano i bawiłyśmy się i potem obie poszłyśmy na drzemkę o 9:40 która trwała 3 h, do 12:30 😅 także se pospałyśmy 😁😄

Teraz jest 19 i mi śpi od 18.. Chcę ją obudzić i wykąpać jeszcze, bo nie chce by mi spała już znów na noc a potem w nocy będę musiała ją nosić i zająć 😜
Zawsze się staram przeciągnąć do 19 chociaż nie zawsze się udaje, bo potem jest właśnie masakra I siedzimy do 23 nawet i usypiamy. A tak po 19 kąpiel, i cycuś no i zasypia tak po 21. Ale nocki ostatnio mam dziwne. Bo budzi mi się albo co 2h, albo jest jedną pobudka, i już nie wiem od czego to zależy.

Zawsze się staram przeciągnąć do 19 chociaż nie zawsze się udaje, bo potem jest właśnie masakra I siedzimy do 23 nawet i usypiamy. A tak po 19 kąpiel, i cycuś no i zasypia tak po 21. Ale nocki ostatnio mam dziwne. Bo budzi mi się albo co 2h, albo jest jedną pobudka, i już nie wiem od czego to zależy.
No u nas zawsze zasypia 20:30-21:30 i spała całą noc, wczoraj jedynie za wcześnie zasnela i temu w nocy się obudziła.

U nas to samo! Tomek przed ostatnimi upałami już nawet zaczął przesypiać całe noce, a później nagle zaczął się budzić 1 do 3 razy. Najpierw zwalałam to na upały, później stwierdziłam, że upały się skończyły, a ja dalej lekko go ubierałam i było mu chłodno. Teraz nie wiem co on chce...potrafi wypić wiadro wody i nie zaśnie, a jak poczuje kroplę mleka na języku to zasypia od razu 😑 jeszcze liczę na skok rozwojowy...

O proszę Patii, u nas podobnie 🤔

Moja córcia sama zasnęła przed 21.00 a zazwyczaj zasypiamy ok. 23.00. Szkoda mi było ja budzić, bo tak twardo spała... I o 3 obudziła się pełna energii, zjadła, smiała się, gadała i wierzgala. Dopiero po 4 zasnęła.
Potem dzień wyglądał już normalnie 👍
Ale to pierwszy raz nam się tak zdarzyło 😉

Dzisiaj zauważyłam u małej białą wyraźna plamkę na Dolnym dziąśle a obok drugą mniej wyraźna.
Dotykałam to i jest raczej twarde; laski czy możliwe, że to z ą b k i ? ? ?
Za 10 dni kończymy 4 miesiące.

reklama
U nas to samo! Tomek przed ostatnimi upałami już nawet zaczął przesypiać całe noce, a później nagle zaczął się budzić 1 do 3 razy. Najpierw zwalałam to na upały, później stwierdziłam, że upały się skończyły, a ja dalej lekko go ubierałam i było mu chłodno. Teraz nie wiem co on chce...potrafi wypić wiadro wody i nie zaśnie, a jak poczuje kroplę mleka na języku to zasypia od razu 😑 jeszcze liczę na skok rozwojowy...
U nas już skończony 4 miesiąc i albo to albo skok rozwojowy i też na to zwalam.

Do góry