reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
A ja mam pytanie dla dziewczyn, które karmią piersią. Czy Wy myjecie jamę ustną czy dziąsełka maluszkom? Jak tak to w jaki sposób Wy akurat to robicie? 🙂
Bo czytałam różne artykuły, że przy kp nie trzeba a jedni piszą, że i przy kp i przy mm powinno się.
Ja karmie mm i przy kąpieli przemywam gazikiem z wodą przegotowaną. Mimo tego pleśniawka była, ale kilka razy przemyłam aftinem, czy jakos tak i przeszło. Przyzwyczajam małego do mycia zębów mimo że jeszcze ich nie ma 😜

A ja mam pytanie dla dziewczyn, które karmią piersią. Czy Wy myjecie jamę ustną czy dziąsełka maluszkom? Jak tak to w jaki sposób Wy akurat to robicie? 🙂
Bo czytałam różne artykuły, że przy kp nie trzeba a jedni piszą, że i przy kp i przy mm powinno się.
Jakoś nie choć mam świadomość, że powinnam.
Laski, zaczęły mi włosy dopiero wypadać, i to tonami. Macie jakieś sposoby?
Normalne. Niedługo przestaną. Mi nie wypadają, ale też miałam normalny ubytek włosów w ciąży

U mnie tak w miarę dramatu jeszcze nie ma ale co jakiś czas muszę zabierać małemu mojego włosa bo ma na raczce😅a tydzień temu byłam u fryzjera to mi scieła wiec są krótsze i pofarbowane 😉
To u mnie też dramatu nie ma ale tak samo wszędzie te włosy się gdzieś znajdują i muszę je małej wyciągać z rączki, a to ma na body, a no na podusi czy pieluszce 😅

U mnie jest dramat , ja dosłownie pęki ich wyciągam, i wszędzie ich pełno. Staram się wiązać włosy. Normalnie nigdy w życiu mi tak nie leciały, jakbym była po chemii.
To u mnie też dramatu nie ma ale tak samo wszędzie te włosy się gdzieś znajdują i muszę je małej wyciągać z rączki, a to ma na body, a no na podusi czy pieluszce .

Kiedy dowiedziałam się, że będę miała synka to czytałam na necie jakiś artykuł o higienie intymnej chłopców (żeby dowiedzieć się za wczasu czy to się skórkę odciąga czy nie odciąga, bo szwagierki różne opinie miały 😂) i pisało tam, że jak dziecko płacze bez powodu to nie zaszkodzi sprawdzić, czy wkoło siusiaka nie zawinął się zagubiony włos mamy. Pomyślałam wtedy, że to przecież tak mało prawdopodobne, że aż głupota, by o tym pisać. Teraz włosy wypadają mi garściami i faktycznie codziennie jakiś jest przy pampersie albo w pampersie 😂

reklama
Kiedy dowiedziałam się, że będę miała synka to czytałam na necie jakiś artykuł o higienie intymnej chłopców (żeby dowiedzieć się za wczasu czy to się skórkę odciąga czy nie odciąga, bo szwagierki różne opinie miały 😂) i pisało tam, że jak dziecko płacze bez powodu to nie zaszkodzi sprawdzić, czy wkoło siusiaka nie zawinął się zagubiony włos mamy. Pomyślałam wtedy, że to przecież tak mało prawdopodobne, że aż głupota, by o tym pisać. Teraz włosy wypadają mi garściami i faktycznie codziennie jakiś jest przy pampersie albo w pampersie 😂
Prawda, u nas do tyłka nie raz się przyklei 😂

Do góry