reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

I to jest właśnie jedna z wielu zalet karmienia piersią...dzieciaczki ciamkają i słodko zasypiają....no u mnie niby też już kojarzy..idziemy na górę...kąpiel...jedzonko...i raz jest super a częściej niestety trzeba bujać...:/
Karmisz mm? Moja akurat jak wieczorne karmienia miała kiedyś mm to mi na rękach odpływała bez niczego właśnie ale do odbicia tak jak do kangurowania mi leżała 30 minut i czekałam czy odbije, ogólnie moja to taki przytulas i już ogólnie sama od siebie zaczyna się przytulać główką.

reklama
Przynajmniej znalazłaś winowajcę. Na laktację polecam słód jęczmienny, sam, można dodać do herbatki. Kilka razy użyłam, ale mleka msm wystarczająco więc się nie wspomagam.

Ale fajnie, cieszę się, że podpasowało. Ja się zbieram, żeby nowe kupić, bo w sumie niedługo koniec.

Moja nie lubi bujania i rzadko usypia na rękach. Wózrk albo na leżąco. Jak na leżąco to z cyckiem, i tak jest wieczorem, wisi na cycku od 30 minut do 2 godzin przy czym ostatnio bardziej te pół godziny.
Ja mam również mleka wystarczająco, ale pije tak w razie co, zapobiegawczo, i ogólnie słodowe rzeczy mi smakują. I plan jest taki że kupie właśnie sam słód. Mam nadzieję ze to wina tego Mom. Bo juz myślałam o proszku do prania, ale to by miała wszędzie, nie tylko na brzuchu. Zresztą jak miałam alergie na proszek to głównie miałam w zgięciach wysypkę, więc tak jakoś nie pasuje mi to do chemii.

jeszcze macie czas 😜 mój już 20 tc więc już zavzynam bardzo powoli. ale ten czas leci takie to małe było a teraz ahh łezka w oku🥲 bo już taki nie będzie.
Jejka, ani nie mów.. Jak ja myślę o tym jak była taka malutka to też aż płakać się chcę, a teraz jest jak dla mnie najlepszy okres, bo malutka mega dużo się uśmiecha, śmieje, gaworzy, piszczy sobie, jest tak pogodna i radosna, że po prostu coś pięknego na serce ❤️ Chciałabym by taka została 🥰 a jak będzie większa i będę oglądala filmiki jak była malutka to będę ryczała jak bóbr, to wiem na 100%, bo to samo miałam z moją siostrą ( mam 7 letnia siostrzyczke).

Ja też miałam kiedyś emolium ale dla siebie i był oki....ale jakoś przed porodem jak zgłębiałam wiedzę to na stronie "sroka o" jest porównanie emolientów pod wzg składników i jakoś po przeczytaniu sama nie dowierzałam , że emolium tak źle oceniono....
Ja też czytałam to wszystko na srokao i przestałam już. Idę na firmy z polecenia, co dzięki służy. Emolium i Oilatum, który jest od dawien dawna bardzo dobrym emolientem dla dzieci i ma same rewelacyjne opinie na srokao ma zły skald itp. Ale co ten skład robi takie złego, że nie można go stosować? Dziury robi dzieciom w ciele czy jak? Trzeba obserwować po prostu jak skóra reaguje na dany kosmetyk. Nie przesadzajmy i nie popadajmy w paranoje ze składem, bo byśmy musieli niczego nie stosować, albo płacić fortunę hajsu na same naturalne kosmetyki.

A ja mam pytanie ...jak usypiacie już na noc swoje dzieciątka?Bo moja niby zasypia na rogalu do karmienia...po czym nagle pobudka i muszę bujać😏 a robi się coraz szybciej cięższa i nie nadążają mi ręce się przyzwyczaić do jej masy a jestem sama i nie mam nikogo na zmianę....Może któraś dziewczyna usypiała na rękach i udało się jednak przejść na inny mniej obciążający sposób?😋
Ja odkładam do łóżeczka i sam usypia a jak ma kryzys to go biorę i przytuleni kładziemy się na łóżku i usypia. Ja właściwie od początku go nie bujam noszenia też unikam ale w dzień często sobie lezymy i sie przytulamy. Jak się ciotki zjadą i go noszą cały czas to zwracam im uwagę żeby go odłożyły🙈

Są dwa typy ośmiornicy :

Ja mam tą :
A to my mówiłyśmy chyba o czymś innym hahahahaha 🤣🤣🤣

reklama
Ja też czytałam to wszystko na srokao i przestałam już. Idę na firmy z polecenia, co dzięki służy. Emolium i Oilatum, który jest od dawien dawna bardzo dobrym emolientem dla dzieci i ma same rewelacyjne opinie na srokao ma zły skald itp. Ale co ten skład robi takie złego, że nie można go stosować? Dziury robi dzieciom w ciele czy jak? Trzeba obserwować po prostu jak skóra reaguje na dany kosmetyk. Nie przesadzajmy i nie popadajmy w paranoje ze składem, bo byśmy musieli niczego nie stosować, albo płacić fortunę hajsu na same naturalne kosmetyki.
Popieram robie dokładnie tak samo 😃też uważam, że nie ma co popadać w paranoje jak coś pomaga mojemu dziecku to stosuje.

Do góry