reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

A ja mam pytanie ...jak usypiacie już na noc swoje dzieciątka?Bo moja niby zasypia na rogalu do karmienia...po czym nagle pobudka i muszę bujać😏 a robi się coraz szybciej cięższa i nie nadążają mi ręce się przyzwyczaić do jej masy a jestem sama i nie mam nikogo na zmianę....Może któraś dziewczyna usypiała na rękach i udało się jednak przejść na inny mniej obciążający sposób?😋
Z początku przez pierwszy miesiąc to na rękach tylko usypiala. A od dwóch miesięcy przestawiła się i zasypia przy cycku, mega ułatwienie 😁 Bo idziemy się położyć na łóżko, karmimy się ( zawsze na leżąco, tak nam obu wygodniej) i sobie zasypia 🥰 Kilka razy zdarzyło się, że jak nie umie zasnac przy cycku bo coś ją denerwuje czy drażni to wtedy pobujam na rączkach, pośpiewam " pieski małe dwa" i zasypia 😁

reklama
Karmisz mm? Moja akurat jak wieczorne karmienia miała kiedyś mm to mi na rękach odpływała bez niczego właśnie ale do odbicia tak jak do kangurowania mi leżała 30 minut i czekałam czy odbije, ogólnie moja to taki przytulas i już ogólnie sama od siebie zaczyna się przytulać główką.
Moja córcia to jest taki "mami cycuś" ( co uwielbiam 😍), jak mnie widzi i słyszy to jest przeszczesliwa, jak mnie nie ma dłuższy czas to płacz i nie uspokoi się dopóki nie przyjdę. Mama może nosić ile wlezie, robić wszystko i dziecko pogodne cały dzień, ale wystarczy, że wieczorem pójdzie pod prysznic to jest taki płacz, że prysznic biorę w ekspresowym tempie 😅

Moja córcia to jest taki "mami cycuś" ( co uwielbiam 😍), jak mnie widzi i słyszy to jest przeszczesliwa, jak mnie nie ma dłuższy czas to płacz i nie uspokoi się dopóki nie przyjdę. Mama może nosić ile wlezie, robić wszystko i dziecko pogodne cały dzień, ale wystarczy, że wieczorem pójdzie pod prysznic to jest taki płacz, że prysznic biorę w ekspresowym tempie 😅
No dziś pojechałam na zakupy na chwile, to mężowi się nie mogła uspokoić córka, i to samo było wczoraj, a wystarczy że ją wzięłam i uśmiech od ucha do ucha 😃 wie kto dobrze karmi 😂 dzisiaj to się zapedziła tak że złapała mi sutek w palce i sobie zaczęła wykręcać 😂😂 coś czuję że to będzie mały zbój

Wypisz, wymaluj - moja starsza córka. Za to synuś - wszystko jedno kto, byleby go nosili 😂

No dziś pojechałam na zakupy na chwile, to mężowi się nie mogła uspokoić córka, i to samo było wczoraj, a wystarczy że ją wzięłam i uśmiech od ucha do ucha 😃 wie kto dobrze karmi 😂 dzisiaj to się zapedziła tak że złapała mi sutek w palce i sobie zaczęła wykręcać 😂😂 coś czuję że to będzie mały zbój
Haha, no dzieci nie są głupie, wiedzą kto ma cycki 😁 No ale co prawda to prawda, poprzez KP jest bardzo duża więź i bliskość między dzieckiem a matką i to buduje takie dobre relacje. Ale oczywiście zbudować niesamowite relacje można także bez kp. Jak tak właśnie mam z moją 7 letnią siostrzyczka 😊

A ja mam pytanie ...jak usypiacie już na noc swoje dzieciątka?Bo moja niby zasypia na rogalu do karmienia...po czym nagle pobudka i muszę bujać😏 a robi się coraz szybciej cięższa i nie nadążają mi ręce się przyzwyczaić do jej masy a jestem sama i nie mam nikogo na zmianę....Może któraś dziewczyna usypiała na rękach i udało się jednak przejść na inny mniej obciążający sposób?😋
Ja kąpie, później przygaszam światło, karmię w łóżeczku na leżąco z butelki i zasypia. Ale u nas kluczem do sukcesu jest kocyko-miś położony na oczach i smoczek podany po skończeniu karmienia. Bez tych dwóch rzeczy nie zaśnie na noc. W ciągu dnia zdarza mu się, ale na noc to obowiązkowo muszą być 😁

reklama
Do góry