reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Karmisz mm? Moja akurat jak wieczorne karmienia miała kiedyś mm to mi na rękach odpływała bez niczego właśnie ale do odbicia tak jak do kangurowania mi leżała 30 minut i czekałam czy odbije, ogólnie moja to taki przytulas i już ogólnie sama od siebie zaczyna się przytulać główką.
Tak karmię mm... niby też odpływa przy butelce ale później następuję wielkie otwarcie oczu i kręcenie...marudzenie...płacz i trzeba bujać:/😊
Ja odkładam do łóżeczka i sam usypia a jak ma kryzys to go biorę i przytuleni kładziemy się na łóżku i usypia. Ja właściwie od początku go nie bujam noszenia też unikam ale w dzień często sobie lezymy i sie przytulamy. Jak się ciotki zjadą i go noszą cały czas to zwracam im uwagę żeby go odłożyły🙈
Ja swojej też staram się nie nosić za dnia...tyle co do odbica...ale wieczorem niestety trzeba pobujać....parę razy się zdrarzyło, że zasnęła sama...ale było to chyba tylko 4...
Popieram robie dokładnie tak samo 😃też uważam, że nie ma co popadać w paranoje jak coś pomaga mojemu dziecku to stosuje.
Też chyba zaczynam.... 😂

Haha, no dzieci nie są głupie, wiedzą kto ma cycki 😁 No ale co prawda to prawda, poprzez KP jest bardzo duża więź i bliskość między dzieckiem a matką i to buduje takie dobre relacje. Ale oczywiście zbudować niesamowite relacje można także bez kp. Jak tak właśnie mam z moją 7 letnią siostrzyczka 😊
Jest dużo większa więź bo widzę po swojej...nie jest takim przytulaskiem jak bym chciała niestety....aż czasami się denerwuję jak ją chcę mocniej przytulić....ale nadrobimy wszystko jak zrobi się bardziej kumata i zrozumie co mama to mama:)

reklama
Ja kąpie, później przygaszam światło, karmię w łóżeczku na leżąco z butelki i zasypia. Ale u nas kluczem do sukcesu jest kocyko-miś położony na oczach i smoczek podany po skończeniu karmienia. Bez tych dwóch rzeczy nie zaśnie na noc. W ciągu dnia zdarza mu się, ale na noc to obowiązkowo muszą być 😁
Kurde moja smoczka za żadne skarby.....i próbowałam już kocyki..pieluszki i nic:/ale może spróbuje z tym karmieniem w łóżeczku...może tutaj jest klucz do sukcesu....😋

Hej dziewczyny;D nieśmiało do Was dołączylam. 1 dziecko 2018 chłopczyk następnie grudzień 2020 poronienie zakończone łyżeczkowaniem10 tydzien. Wtedy było to puste jajo płodowe. Kolejne poronienie w kwietniu po 6 tyg. Samoistne. Teraz ciąża z kalkulatora wychodzi 9 marzec. Beta piękna;D bardzo się boję. Boję się że nie dotrzymam ale też dlatego że niedawno wykryto u mnie zapalenie żołądka I dwunastnicy :/

Hej dziewczyny;D nieśmiało do Was dołączylam. 1 dziecko 2018 chłopczyk następnie grudzień 2020 poronienie zakończone łyżeczkowaniem10 tydzien. Wtedy było to puste jajo płodowe. Kolejne poronienie w kwietniu po 6 tyg. Samoistne. Teraz ciąża z kalkulatora wychodzi 9 marzec. Beta piękna;D bardzo się boję. Boję się że nie dotrzymam ale też dlatego że niedawno wykryto u mnie zapalenie żołądka I dwunastnicy :/
Witamy 😁 oczywiscie mozesz tu pisac nikt nie bedzie mial nic przeciwko, ale poszukaj czy nie ma przypadkiem forum marcowych mam 2022, tam mialabys lepsze wsparcie od dziewczyn rowniez bedacych na poczatku ciazy jak i Ty 😉 my tu wszystkie juz z maluchami 😁

Hej, zgadzam się z przedmówczynią, ale jeżeli będziesz chciała się o coś zapytać czy pogadać to nie ma problemu, też pomożemy :-)

Tak karmię mm... niby też odpływa przy butelce ale później następuję wielkie otwarcie oczu i kręcenie...marudzenie...płacz i trzeba bujać:/😊

Ja swojej też staram się nie nosić za dnia...tyle co do odbica...ale wieczorem niestety trzeba pobujać....parę razy się zdrarzyło, że zasnęła sama...ale było to chyba tylko 4...

Też chyba zaczynam.... 😂

Jest dużo większa więź bo widzę po swojej...nie jest takim przytulaskiem jak bym chciała niestety....aż czasami się denerwuję jak ją chcę mocniej przytulić....ale nadrobimy wszystko jak zrobi się bardziej kumata i zrozumie co mama to mama:)
A powiedz mi jakie masz mm? U nas wtedy zmiana z bebilonu advance na nan przyniosła rezultat bo córka się też wieczorem po nim prężyła, i w nocy mnie stęki budziły i też zasnęła ale się budziła. (Teraz na cycu też się budzi ale to kwestia pociumkania sobie przez 10 minut 😂)

A powiedz mi jakie masz mm? U nas wtedy zmiana z bebilonu advance na nan przyniosła rezultat bo córka się też wieczorem po nim prężyła, i w nocy mnie stęki budziły i też zasnęła ale się budziła. (Teraz na cycu też się budzi ale to kwestia pociumkania sobie przez 10 minut 😂)
A my odwrotnie-z Nan na Bebilon Advance, bo mały miał kolki, rzadko się wypróżniał. Ale na pewno poprawa zbiegła się również z dojrzeniem układu pokarmowego.
Mimo wygody z mm to trochę Wam zazdroszczę, że karmicie piersią 😔 miałam piękne plany, żeby karmić i piersią i odciągać do butelki, a tu taka lipa. Mały potrzebował coraz więcej jedzenia, a mnie mleka nie przybywało, a później nawet zaczeło zanikać 😔 najgorzej było w szpitalu kiedy trzeba było codzień prosić o mm w buteleczkach, bo miałam wrażenie, że położne niechętnie je wydają, tak jakbym z lenistwa nie karmiła piersią 😔

reklama
Hej my jesteśmy od 3 tygodni na neocate lcp ze wzg na to zaburzenie wchłaniania na tle alergicznym...i od tego czasu waga pięknie rośnie...

Do góry