reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Byłam z nią u lekarza i dlatego ma tą maść cholesterolową robioną w aptece..i fajnie to się goiło do wczoraj jak na nowo się zaogniło..a co do dermatologów to niestety u nas wszytskie Panie doktor lubują się w sterydach od początku, wiem po sobie bo chodziłam do nich z łuszczycą i od razu wałiły receptą z najgorszym sterydem dlatego narazie trzymam się zaleceń od gastroenterologa....i szukam coś jeszcze , żeby jej ulżyć...jak nie złagodnieje za parę dni to wybiorę się prywatnie do dermatologa ale z góry zaznaczę , że sterydów nie chcemy na początek....
U nas mąż ma łuszczycę ale na szczęście u małej narazie nic nie ma. Mam nadzieje że się nie pojawią żadne zmianyp

reklama
@czajo ja dla syna wypróbowałam mnóstwo emolientów (u synka bez "wspomagania" skóra jak u potworka) - od tanich po bardzo drogie i jedyne co się sprawdza to Dexeryl - mniej znany niż olian czy emolium, ale u nas bardzo skuteczny. Jeszcze czasem dla odmiany kupuję mixa atopiance - też ok - przynajmniej u nas sprawdza się lepiej niż te popularne emolienty. A w skrajnych przypadkach miejscowo tormentulum (nie tormentiol!)
Super...wielkie dzięki...jak nie zobaczę poprawy to będę testować....

O jakiej ośmiornicy mowa?🙂bo chyba przegapiłam wątek 🙂
Są dwa typy ośmiornicy :

Ja mam tą :

Ja mam nadzieję że łuszczycy też mieć nie będzie....
U nas polecają w szpitalu, w którym rodziłam od pierwszego dnia życia Lipobase. Nie mam pojęcia, czy sroka go poleca, czy nie, pewnie nie, bo jest na wazelinie, ale zupełnie szczerze wprost świetnie zatrzymuje wilgoć w skórze. Początkowo stosowałam codziennie, teraz raz na kilka dni, od porodu mam tę samą tubkę. Jest dość gęsty i tłusty, ale ładnie się wchłania. A na takie mega suche place używam oczyszczonej lanoliny. (U siebie, u małej nie było potrzeby, a substancja jest najbliższa do naszego naturalnego sebum i na 100% nie zaszkodzi - chyba, że uczula). Jakbyś chciała to ja używam tej: https://allegro.pl/oferta/lanolina-bezwodna-farmaceutyczna-czysta-200g-8113716585

U nas polecają w szpitalu, w którym rodziłam od pierwszego dnia życia Lipobase. Nie mam pojęcia, czy sroka go poleca, czy nie, pewnie nie, bo jest na wazelinie, ale zupełnie szczerze wprost świetnie zatrzymuje wilgoć w skórze. Początkowo stosowałam codziennie, teraz raz na kilka dni, od porodu mam tę samą tubkę. Jest dość gęsty i tłusty, ale ładnie się wchłania. A na takie mega suche place używam oczyszczonej lanoliny. (U siebie, u małej nie było potrzeby, a substancja jest najbliższa do naszego naturalnego sebum i na 100% nie zaszkodzi - chyba, że uczula). Jakbyś chciała to ja używam tej: https://allegro.pl/oferta/lanolina-bezwodna-farmaceutyczna-czysta-200g-8113716585
Dziękuję za radę i jutro idę do apteki zakupić małej, bo ma suche zmiany na klatce piersiowej, a lekarz kazał nawilżać to.

reklama
Dziękuję za radę i jutro idę do apteki zakupić małej, bo ma suche zmiany na klatce piersiowej, a lekarz kazał nawilżać to.
Mój synek też ma takie placki suche i różowe lub czerwonawe. Pediatra mówi, że może to być sucha skóra, ale też może to być lekka reakcja alergiczna na białka mleka krowiego. Jak nie dam rady tego nawilżyć, to mam spróbować zmienić mleko.

Do góry