U nas mąż ma łuszczycę ale na szczęście u małej narazie nic nie ma. Mam nadzieje że się nie pojawią żadne zmianypByłam z nią u lekarza i dlatego ma tą maść cholesterolową robioną w aptece..i fajnie to się goiło do wczoraj jak na nowo się zaogniło..a co do dermatologów to niestety u nas wszytskie Panie doktor lubują się w sterydach od początku, wiem po sobie bo chodziłam do nich z łuszczycą i od razu wałiły receptą z najgorszym sterydem dlatego narazie trzymam się zaleceń od gastroenterologa....i szukam coś jeszcze , żeby jej ulżyć...jak nie złagodnieje za parę dni to wybiorę się prywatnie do dermatologa ale z góry zaznaczę , że sterydów nie chcemy na początek....
reklama
Niedługo mama
Fanka BB :)
W sumie 8 tygodni od zaprzestania karmienia powinno się dostać miesiączkę to może na dniach dostaniesz a jak nie to ja bym po 9-10 tygodniach skonsultowała z ginekologiem.A ja czekam 16 tydzień. Od dwóch miesięcy nie karmie i nic
E
ecza
Gość
Super...wielkie dzięki...jak nie zobaczę poprawy to będę testować....@czajo ja dla syna wypróbowałam mnóstwo emolientów (u synka bez "wspomagania" skóra jak u potworka) - od tanich po bardzo drogie i jedyne co się sprawdza to Dexeryl - mniej znany niż olian czy emolium, ale u nas bardzo skuteczny. Jeszcze czasem dla odmiany kupuję mixa atopiance - też ok - przynajmniej u nas sprawdza się lepiej niż te popularne emolienty. A w skrajnych przypadkach miejscowo tormentulum (nie tormentiol!)
Mary2094
Początkowo chciałam pół roku, ale teraz tez myślę że do roku i koniec. Zobaczymy co los daJa zamierzam minimum rok karmić na pewno A później zobaczymy jak będzie
E
ecza
Gość
Ja mam nadzieję że łuszczycy też mieć nie będzie....U nas mąż ma łuszczycę ale na szczęście u małej narazie nic nie ma. Mam nadzieje że się nie pojawią żadne zmianyp
Mary2094
Są dwa typy ośmiornicy :O jakiej ośmiornicy mowa?bo chyba przegapiłam wątek
TOMY LAMAZE PLUSZOWA OŚMIORNICA LC27027
Kup teraz na Allegro.pl za 89 zł - TOMY LAMAZE PLUSZOWA OŚMIORNICA LC27027 (10814338284). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!
allegro.pl
Ja mam tą :
TOMY LAMAZE AKTYWNA OŚMIORNICZKA SENSORYCZNA +6m - 9117860544 - oficjalne archiwum Allegro
Informacje o TOMY LAMAZE AKTYWNA OŚMIORNICZKA SENSORYCZNA +6m - 9117860544 w archiwum Allegro. Data zakończenia 2021-08-01 - cena 56,90 zł
allegro.pl
Niedługo mama
Dexeryl u mnie w szpitalu używali i polecali a ze moje dziecko miało rumień noworodkowy to kupiłam balsam.Super...wielkie dzięki...jak nie zobaczę poprawy to będę testować....
karoo-kp
Mama Jagodzianki
U nas polecają w szpitalu, w którym rodziłam od pierwszego dnia życia Lipobase. Nie mam pojęcia, czy sroka go poleca, czy nie, pewnie nie, bo jest na wazelinie, ale zupełnie szczerze wprost świetnie zatrzymuje wilgoć w skórze. Początkowo stosowałam codziennie, teraz raz na kilka dni, od porodu mam tę samą tubkę. Jest dość gęsty i tłusty, ale ładnie się wchłania. A na takie mega suche place używam oczyszczonej lanoliny. (U siebie, u małej nie było potrzeby, a substancja jest najbliższa do naszego naturalnego sebum i na 100% nie zaszkodzi - chyba, że uczula). Jakbyś chciała to ja używam tej: https://allegro.pl/oferta/lanolina-bezwodna-farmaceutyczna-czysta-200g-8113716585Ja mam nadzieję że łuszczycy też mieć nie będzie....
Mary2094
Dziękuję za radę i jutro idę do apteki zakupić małej, bo ma suche zmiany na klatce piersiowej, a lekarz kazał nawilżać to.U nas polecają w szpitalu, w którym rodziłam od pierwszego dnia życia Lipobase. Nie mam pojęcia, czy sroka go poleca, czy nie, pewnie nie, bo jest na wazelinie, ale zupełnie szczerze wprost świetnie zatrzymuje wilgoć w skórze. Początkowo stosowałam codziennie, teraz raz na kilka dni, od porodu mam tę samą tubkę. Jest dość gęsty i tłusty, ale ładnie się wchłania. A na takie mega suche place używam oczyszczonej lanoliny. (U siebie, u małej nie było potrzeby, a substancja jest najbliższa do naszego naturalnego sebum i na 100% nie zaszkodzi - chyba, że uczula). Jakbyś chciała to ja używam tej: https://allegro.pl/oferta/lanolina-bezwodna-farmaceutyczna-czysta-200g-8113716585
reklama
Mój synek też ma takie placki suche i różowe lub czerwonawe. Pediatra mówi, że może to być sucha skóra, ale też może to być lekka reakcja alergiczna na białka mleka krowiego. Jak nie dam rady tego nawilżyć, to mam spróbować zmienić mleko.Dziękuję za radę i jutro idę do apteki zakupić małej, bo ma suche zmiany na klatce piersiowej, a lekarz kazał nawilżać to.