reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

A ja mam ból jajnika, coś jakby ból owulacyjny. Tylko jak się określa, który to jajnik? Jak ja patrzę to po mojej lewej stronie. To lewy czy prawy? 🙈 No i ja mam codziennie ból głowy😐 ale bez mdłości.. Na początku przez kilka dni, miałam tak że jak się kładłam spać to mnie mdlilo, ale samo przechodziło i zasypiałam. Teraz już tak nie mam. 6tc5d
Oj nie wiem jak sie okresla. Jak bylam na usg, to lekarz widzial ze cos tam sie tworzy i mowil ze po prawej stronie ale czyjej prawej to nie mam pojecia 🤦‍♀️ z jego perspektywy przy badaniu, jego prawa to byla moja lewa. Ale niedopytywalam 😜 ja mam mdlosci, na chwile znikaja jak odpoczywam ale jak wstane to bardziej mdli. Ale wiecie co? Pamietam ze z synem nie mialam mdlosci, z corka za to rowno od 5 tc i w sumie bardzo dlugo je mialam... Z synem ogolnie ciaza jak i porod byla bezobjawowa. Porod byl szybki 😜 całą noc pamietam z bólami spałam 🥴 bez zadnego znieczulenia, byly takie leciutkie. Dopiero o 5 rano mnie bóle parte obudzily🤦‍♀️ Bylam wtedy w szpitalu i jak powiedzialam poloznej ze to juz chyba to sie smiala ze mnie ze jeszcze mam czas. 🙄 Oj wredne babsko bylo...

reklama
Oj nie wiem jak sie okresla. Jak bylam na usg, to lekarz widzial ze cos tam sie tworzy i mowil ze po prawej stronie ale czyjej prawej to nie mam pojecia 🤦‍♀️ z jego perspektywy przy badaniu, jego prawa to byla moja lewa. Ale niedopytywalam 😜 ja mam mdlosci, na chwile znikaja jak odpoczywam ale jak wstane to bardziej mdli. Ale wiecie co? Pamietam ze z synem nie mialam mdlosci, z corka za to rowno od 5 tc i w sumie bardzo dlugo je mialam... Z synem ogolnie ciaza jak i porod byla bezobjawowa. Porod byl szybki 😜 całą noc pamietam z bólami spałam 🥴 bez zadnego znieczulenia, byly takie leciutkie. Dopiero o 5 rano mnie bóle parte obudzily🤦‍♀️ Bylam wtedy w szpitalu i jak powiedzialam poloznej ze to juz chyba to sie smiala ze mnie ze jeszcze mam czas. 🙄 Oj wredne babsko bylo...
A ja jestem przykładem ze objawy w ciąży nie mają nic wspólnego z płcią dziecka😂 w pierwszej ciąży mdliło mnie, zwracalam, przytyła sporo, Ochota na słodkie i urodziłam córkę. W drugiej zero mdłości, super się czułam, odrzuciło mnie od słodkiego, jadłam wszystko co kwaśne. Byłam przekonana że to syn a tu druga corka😁 także nie ma reguły..

A ja jestem przykładem ze objawy w ciąży nie mają nic wspólnego z płcią dziecka😂 w pierwszej ciąży mdliło mnie, zwracalam, przytyła sporo, Ochota na słodkie i urodziłam córkę. W drugiej zero mdłości, super się czułam, odrzuciło mnie od słodkiego, jadłam wszystko co kwaśne. Byłam przekonana że to syn a tu druga corka😁 także nie ma reguły..
Bardziej mi chodzilo o to że każda ciąża jest inna, i widzisz na twoim przykładzie to jeszcze lepiej widac bo ta sama plec 😅

A ja mam ból jajnika, coś jakby ból owulacyjny. Tylko jak się określa, który to jajnik? Jak ja patrzę to po mojej lewej stronie. To lewy czy prawy? 🙈 No i ja mam codziennie ból głowy😐 ale bez mdłości.. Na początku przez kilka dni, miałam tak że jak się kładłam spać to mnie mdlilo, ale samo przechodziło i zasypiałam. Teraz już tak nie mam. 6tc5d
Określenia, po której stronie coś jest położone w medycynie są takie same jak na codzień. Czyli jeśli boli z prawej to prawy jajnik i analogicznie😉

U mnie po za piersiami i lekkimi mdłościami/niechęcią do jedzenia na zmianę z głodem to cisza. Dziś byly raz upławy z domieszką brązu ale narazie na tym koniec. Co ma być to będzie.

reklama
To moja pierwsza ciąża , powiedzcie mi jak to jest z chodzeniem do dentysty ? Miałam mieć teraz wizytę. Iść normalnie czy odmówić ?
Czytałam dziś na ten temat, jak najbardziej iść, można i znieczulenie wziasc, należy poinformować stomatologa o ciąży. W ciąży i połogu kobieta ma więcej darmowych zabiegów stomatologicznych.

Do góry