reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Oj jakby moja ważyła ponad 6 kg to byłabym happy....ale wiem też co musisz czuć bo jak pięknie przybierał a teraz stop to też się człowiek martwi...będzie dobrze...tak sobie wmawiam codziennie:)
Mój z 10 marca waga urodzeniowa 3550g z początku wisiał non stop na cycu ładnie nabierał a teraz od miesiąca walka z mlekiem teraz waży 6200g cyca pociągnie 2 min i mu starczy przez 2 tyg przybrał 100g🤦‍♀️ staram się mu wcisnąć chociaż dwa razy dziennie mleko nan ale wypije 30ml i nie chce więcej także wiem co czujesz

reklama
Moja córka będzie w czwartek miała 13 tygodni. Moja to jeszcze nie obraca się z pleców na boki. My chodzimy do fizjo i ćwiczymy, bo mała ma asymetrie i ją musimy zwalczyć. I ćwiczymy też na brzuszku aby jej się rączki nie rozjeżdżały na boki i żeby je bardziej do przodu dawała i chwytała jakieś zabawki przy leżeniu na brzuchu. Bo jak leży na pleckach to już sobie chwyta jak jej się coś da do rączek 🙂
Także ciężko mi powiedzieć czy coś jest nie tak, każde dziecko w innym tempie rozwija się. Mi się wydaje, że 14 tydzień to jeszcze za wcześnie na przewracanie się z plecków na brzuszek.

Ja jako dzieciak się obracałam już jak miałam 7 tygodni ( tak mama mi mówiła). Więc każdy dzieciaczek inaczej. Nastka zaczęła w 14 próbować aż dopiero w 15 zaczęła mi fikać sprawnie na brzuch. I teraz nie ma spuszczania z oczu 😂

Moja córka będzie w czwartek miała 13 tygodni. Moja to jeszcze nie obraca się z pleców na boki. My chodzimy do fizjo i ćwiczymy, bo mała ma asymetrie i ją musimy zwalczyć. I ćwiczymy też na brzuszku aby jej się rączki nie rozjeżdżały na boki i żeby je bardziej do przodu dawała i chwytała jakieś zabawki przy leżeniu na brzuchu. Bo jak leży na pleckach to już sobie chwyta jak jej się coś da do rączek 🙂
Także ciężko mi powiedzieć czy coś jest nie tak, każde dziecko w innym tempie rozwija się. Mi się wydaje, że 14 tydzień to jeszcze za wcześnie na przewracanie się z plecków na brzuszek.
O to widzę , że ćwiczymy podobne rzeczy....:)

Ja jako dzieciak się obracałam już jak miałam 7 tygodni ( tak mama mi mówiła). Więc każdy dzieciaczek inaczej. Nastka zaczęła w 14 próbować aż dopiero w 15 zaczęła mi fikać sprawnie na brzuch. I teraz nie ma spuszczania z oczu 😂
Te przedziały czasowe na wykonanie danego obrotu są dosyć tak rozległe , że na każde z naszych dzieciaczków przyjdzie czas....Ale Twoja dziewczyna sprytna i szybko pojęła...:)

Te przedziały czasowe na wykonanie danego obrotu są dosyć tak rozległe , że na każde z naszych dzieciaczków przyjdzie czas....Ale Twoja dziewczyna sprytna i szybko pojęła...:)

Ale dużo dala jej rehabilitacja bo mamy obniżone napięcie I asymetrie. Mała potrzebowała impulsu i odpowiedniej pielęgnacji, i sama zaczyna łapać o co w tym wszystkim chodzi 😃

Dziewczyny, a w temacie wagi tylko w drugą stronę: czy u którejś z Waszych pociech jest szybki przyrost wagi i za tym szybka zmiana rozmiarów ubrań? Moja klucha jest z 12.03, waga urodzeniowa 3230 i 54cm, a teraz to już porządnie ponad 6kg i właśnie stwierdziłam, ze body 68 są już lekko przyciasne 🤦🏼‍♀️

Dziewczyny, a w temacie wagi tylko w drugą stronę: czy u którejś z Waszych pociech jest szybki przyrost wagi i za tym szybka zmiana rozmiarów ubrań? Moja klucha jest z 12.03, waga urodzeniowa 3230 i 54cm, a teraz to już porządnie ponad 6kg i właśnie stwierdziłam, ze body 68 są już lekko przyciasne 🤦🏼‍♀️

Tak, u nas właśnie rośnie szybko pod względem wzrostu. Moja mała ma 68 obecnie I zakładam powoli juz jej 74.

reklama
Tak, mój urodził się 5.03 z wagą 3,020 a teraz na 7 kg i ciuchy 74.

Do góry