reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny sory ze tak wypytuje, czy wasze dzieciaczki też się z drzemki budzą z płaczem? U nas to staje się normą..

reklama
Hej dziewczyny:) Jestem tutaj nowa ale muszę przyznać ,że czytam Was od około 2 tygodni:) Mam nadzieję , że przyjmiecie mnie i razem będziemy mogły dyskutować na tematy naszych marcowych dzieciaczków:) Moja Iga urodziła się 4 marca...z przybieraniem masy idzie nam słabo ale ważne , że przodu:)Obecnie mamy 5300 g a waga urodzeniowa 3530 g:/Niedano stwierdzono nam zaburzenie wchłaniania na tle alergicznym i od tyg jesteśmy na mleku aminokwasowym:)Poza tym rehabilitujemy się bo ma stwierdzoną asymetrie ta moja dziecinka:)
I moja młoda też tak robi...na brzuch obrócić się nie chce ale głowę jak do siadu podnosi...:/Jutro będę na zajęciach z fizjoterapii to zapytam o to czy trzeba interweniować...tylko jak?I czy zostawić aby ćwiczyła mięśnie:)
Mojej też zdarza się , że budzi się z płaczem z drzemki ale nie zauważyłam aby się to jakoś nasiliło bo robi tak prawie od zawsze...

Z resztą moja gwiazda należy do dzieci które jak im się coś nie spodoba to dają tak znać , że sąsiedzi słyszą...od urodzenia była płaczliwy dzieckiem....pierwszy miesiąc to był "sajgon" a im starsza tym mniej płaczu...można nawet pokusić się o stwierdzenie , że płacze tylko wtedy kiedy już naprawdę coś chce....ale nie zapeszam co by nie powróciła do starych nawyków:)

Z resztą moja gwiazda należy do dzieci które jak im się coś nie spodoba to dają tak znać , że sąsiedzi słyszą...od urodzenia była płaczliwy dzieckiem....pierwszy miesiąc to był "sajgon" a im starsza tym mniej płaczu...można nawet pokusić się o stwierdzenie , że płacze tylko wtedy kiedy już naprawdę coś chce....ale nie zapeszam co by nie powróciła do starych nawyków:)
Witamy😊pewnie więcej osób więcej doświadczeń😉mój jak jest głodny to się tak drze , że moja mama mówi, że jakby to było u sąsiadów to by poszła sprawdzić co tam się dzieje😂😂😂
Tak mówią, że najważniejsze że przybiera, dobrze , że już wiesz co jest grane przynajmniej możesz działać 😉

Hej dziewczyny:) Jestem tutaj nowa ale muszę przyznać ,że czytam Was od około 2 tygodni:) Mam nadzieję , że przyjmiecie mnie i razem będziemy mogły dyskutować na tematy naszych marcowych dzieciaczków:) Moja Iga urodziła się 4 marca...z przybieraniem masy idzie nam słabo ale ważne , że przodu:)Obecnie mamy 5300 g a waga urodzeniowa 3530 g:/Niedano stwierdzono nam zaburzenie wchłaniania na tle alergicznym i od tyg jesteśmy na mleku aminokwasowym:)Poza tym rehabilitujemy się bo ma stwierdzoną asymetrie ta moja dziecinka:)
I moja młoda też tak robi...na brzuch obrócić się nie chce ale głowę jak do siadu podnosi...:/Jutro będę na zajęciach z fizjoterapii to zapytam o to czy trzeba interweniować...tylko jak?I czy zostawić aby ćwiczyła mięśnie:)
Mojej też zdarza się , że budzi się z płaczem z drzemki ale nie zauważyłam aby się to jakoś nasiliło bo robi tak prawie od zawsze...

Kochana my dopiero też odbijamy z wagą bo słabo nam to szło przez wędzidełko, dopiero z wagi 3800 przy narodzinach mamy 6530 (wczorajszy pomiar). A córka urodzona 2 marzec.

Mój też tak mam od jakiegoś czasu i tez tylko w ciągu dnia. Śpi i nagle płacz jakby coś mu się śniło jak w porę zdąże go pogłaskać po główce to śpi dalej😉

U mnie jak już płacz to nie da rady głaskanie po główce.
Jeszcze na mieszkaniu mam 30 stopni, od południa słońce blazuje, normalnie ogień!

Jeszcze na mieszkaniu mam 30 stopni, od południa słońce blazuje, normalnie ogień!
U nas też waga piórkowa😉 na spacer to strach jechać żeby dziecka nie ugotować w gondoli😅 normalnie nie wiadomo co z sobą zrobic😂
Ja mojemu zaczęłam podawać wodę niby nie podawać do pół roku ale w końcu w taki upał to tez mu się chce pić, nie pije jakichś wielkich ilości ale chociaż trochę

Twoja córcia to tez charakterna😉mój to się drze zwykle o jedzenie np. Spimy razem on się przebudzi i od razu wrzask nie mogę go odłożyć żeby iść zrobic mleko bo aż łzy mu lecą 😅

reklama
Do góry