U nas dobrze spała a teraz się przebudza . Zasypia wcześniej czyli około 20 i budzi się głodna około 24 potem zasypia i budzi się o 4 a potem już sama spac nie chce u siebie w dostawce . Kręci się wierci a z nami pod kołderką zasypia do 7. Teraz tez mniej jemy przed snem bo już nie jemy 120 na raz tylko mniejsze porcje w ciągu dnia i może dlatego jak zje o 20 60 ml to szybciej się przebudza i jest głodna A z nami lepiej śpi nad ranem bo jest jej cieplej. Może tak ma z głodu a nad ranem z zimna. Ale nawet jak śpi z nami to mimo że ziewa to wybudza się co chwila bo tak się kręci że bije się rękami i budzi sie.U nas zasypia po 20 pobudka ok 3 a następna ok. 6. Czasem przesuwa nam się to o godzinę. Ja w nocy śpię twardym snem ale jak mały zaczyna się kręcić to się budzę wydaje mi się, ze od razu, w międzyczasie nie sprawdzam czy śpi bo ja też śpię i dopóki on się nie kręci to się nie przebudzę. A Śpi w swoim łóżeczku, dopiero po 6 zabieramy go najczęściej do swojego łóżka żebyśmy mogli jeszcze pospać
reklama
To Ty to dopiero jak zombie chodzisz rano19 kąpiel 20-21 zasypia młody sam w łóżeczku oczywiście bez nakrycia bo nie lubi być nakryty z resztą jak jego rodzeństwo to po tacie... Później cyc 23:30 1:30 2:30 4;00 4:50 to już drzymanie kręcenie marudzenie do 6:00 i tak od początku
Niedługo mama
Fanka BB :)
To Ty to dopiero jak zombie chodzisz rano
A dlaczego tylko 60 ml wypija przed snem? Nie chce więcej? Woli mniej a częściej? Mój o 20 wypija gdzieś tak 120- 130 ml a w ciągu dnia kilka razy już wypije 150 ml ale wcale nie chce rzadziej jeść i tak z 7 razy na dobę się karmimyU nas dobrze spała a teraz się przebudza . Zasypia wcześniej czyli około 20 i budzi się głodna około 24 potem zasypia i budzi się o 4 a potem już sama spac nie chce u siebie w dostawce . Kręci się wierci a z nami pod kołderką zasypia do 7. Teraz tez mniej jemy przed snem bo już nie jemy 120 na raz tylko mniejsze porcje w ciągu dnia i może dlatego jak zje o 20 60 ml to szybciej się przebudza i jest głodna A z nami lepiej śpi nad ranem bo jest jej cieplej. Może tak ma z głodu a nad ranem z zimna. Ale nawet jak śpi z nami to mimo że ziewa to wybudza się co chwila bo tak się kręci że bije się rękami i budzi sie.
Niedługo mama
Nasz też nad ranem nie chce sam spać to go bierzemy do łóżka. zajął moje miejsce i leży zadowolonyU nas dobrze spała a teraz się przebudza . Zasypia wcześniej czyli około 20 i budzi się głodna około 24 potem zasypia i budzi się o 4 a potem już sama spac nie chce u siebie w dostawce . Kręci się wierci a z nami pod kołderką zasypia do 7. Teraz tez mniej jemy przed snem bo już nie jemy 120 na raz tylko mniejsze porcje w ciągu dnia i może dlatego jak zje o 20 60 ml to szybciej się przebudza i jest głodna A z nami lepiej śpi nad ranem bo jest jej cieplej. Może tak ma z głodu a nad ranem z zimna. Ale nawet jak śpi z nami to mimo że ziewa to wybudza się co chwila bo tak się kręci że bije się rękami i budzi sie.
Teraz właśnie woli mniej a częściej i jak wypije sobie o 17-18 120 ml to potem o 20 tylko 60 i pewnie dlatego się budzi o tej 24. I wyglada jakby się już wyspala
A dlaczego tylko 60 ml wypija przed snem? Nie chce więcej? Woli mniej a częściej? Mój o 20 wypija gdzieś tak 120- 130 ml a w ciągu dnia kilka razy już wypije 150 ml ale wcale nie chce rzadziej jeść i tak z 7 razy na dobę się karmimy
Michalina_25
Hej, mój synek ma dokładnie to samo, jesteśmy już tydzień od nacięcia ropnia. Trzymaj sie.Dziewczyny ja z małym w szpitalu, 2 tyg temu zrobiła mu się w pupie twarda krostka, lekarz powiedział, że fałd skórny, kazał smarować maścią, wczoraj trochę ropą podbieglo i niestety tak jak myślałam jest to ropień okoloodbytniczy, paskudna sprawa. Dziś byliśmy u chirurga i od razu przyjęcie na oddział, jeszcze dziś będzie operacja, wycięcie ropnia. U niemowląt to taka już wrodzona sprawa i częściej u chłopców. Jestem załamana , w dodatku 3 razy go kłuli bo nie mogli się wkłuć z welfronem i dopiero jak na sali operacyjnej będą to robić. Załamka, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, trzymajcie kciuki.
Heh no z nami tez jest jej lepiej to od 5-6 już śpi z nami bo inaczej już by wstała. Myślałam ze tak ładnie śpi a tu znowu niespodzianka jakie te dzieci zmienne ale jak tu jedna koleżanka wstaje co co godzinę to może nie mam co narzekać z pobudek o 24 i 4Nasz też nad ranem nie chce sam spać to go bierzemy do łóżka. zajął moje miejsce i leży zadowolony
Lipaaa
Ale w nocy kontrolujecie czy faktycznie śpi? Czy jak się kładziecie to wstajecie jak maluch zacznie płakać ?
Nasz też jak głodny to jedzenie ma być tu i teraz i ja chyba miesiąc temu obrałam opcję, że najpierw jedzenie a potem przebieranie bo ciężko było wytrzymać to darcie podczas przebierania, a jak najedzony to zadowolony leży i wypina na mnie tylek, możemy się przebierać do woli
Jak zacznie stękać to nas budzi.
Ja normalnie śpię, nie kontroluje.
BTW przed Narodzeniem małej Kupiłam monitor oddechu snuza hero, którego nawet nie rozpakowałam ze strachu... I chyba już nie rozpakuje. Może wysłać którejś z Pan?
Hah, u nas dokładnie tak samo - najpierw cycuś potem pieluszka i dzidzia uśmiechnięta od ucha do ucha!
Ostatnia edycja:
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Ja nie kontroluję, ale jak się obudzi to inaczej oddycha i chodzą jej nóżki i rączki, to dziecko rzadko kiedy leży spokojnieAle w nocy kontrolujecie czy faktycznie śpi? Czy jak się kładziecie to wstajecie jak maluch zacznie płakać ?
reklama
Poladd1234
Idzie się przyzwyczaić wyjścia nie ma taki egzemplarz mi się trafiłTo Ty to dopiero jak zombie chodzisz rano